Turizm işletmeleri istişare toplantısında konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat “En temiz üretim kaynağı olan turizmden yeteri kadar faydalanamıyoruz” dedi.
DTSO organizasyonuyla turizm işletmelerinin sorun ve taleplerinin ele alındığı turizm işletmeleri istişare toplantısı yapıldı.
DTSO Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat Düzce’nin turizm potansiyelinin çok fazla olduğunu belirterek “İlimizin sahip olduğu turizm potansiyeli çok fazla olmasına rağmen, altyapı eksiklikleri, tanıtımdaki eksikler ve coğrafi bazı dezavantajlar dolayısıyla en temiz üretim kaynağı olan turizmden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Kamu kaynaklarımız ve biz sivil toplum kuruluşları olarak altyapı ve tanıtım çalışmalarına son dönemde hız verdik. Siz işletmecilerimizin hizmetlerini daha verimli sunabilmeleri, daha geniş kitlelere hizmetlerini ulaştırabilmeleri adına birçok çalışmaya imza atıyoruz. Oda olarak bu dönemdeki en önemli vizyonlarından biri Turizm. Bu konuda sizlerin de takip ettiği üzere hayli enerji sarf ediyoruz. Bölgemizin ilk ve tek Turizm Ar-Ge ofisini hayata geçirdik. Ofis odamız bünyesinde faaliyet gösterse de aslında ofis sizlerin. Siz işletmecilerimizin ve diğer paydaşlarımızın. Bugün de burada sizlerle birçok gündem maddesi üzerinde istişarelerde bulunacağız. Bu toplantının çıktıları ile sizlerin beklentilerine en yakın çalışmaların yapılabilmesi için kamu kurumları ve bakanlıklarla gerekli temasları kuracağız” dedi.
Canpolat’ın konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Müdürü İlknur Aynan, KOSGEB Müdürü Nejdet Yaşar Şahin, İŞ-KUR Müdürü Ferhat Acar ve Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen program hakkındaki görüşlerini aktardılar.
Programın devamında DTSO Turizm Ar-Ge Koordinatörü Ömer Özcan ve DTSO Proje ve Ar-Ge Koordinatörü Engin Çavuş, ülke ve bölge turizminin kısa bilgilerinin yer aldığı infografiği katılımcılarla paylaştı.
Program, turizm işletmecilerinin görüşlerini dile getirmesiyle sona erdi. (İHA)


Canpolat “Turizmden yeteri kadar faydalanamıyoruz”
Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden polis için tören düzenlendi
Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Osman Özer, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Genç polis memuru için gece saatlerinde düzenlenen törende hamile eşi Selda Özer gözyaşlarına boğuldu.
Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Osman Özer (33), önceki gece evinde fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Özer, sağlık ekiplerince Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan genç polis memuru, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden polis memuru için Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Olgun Gülay Ek Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, il protokolü, mesai arkadaşları ve yakınlarının katıldığı törende Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Törende hamile olduğu öğrenilen eşi Selda Özer gözyaşlarına hakim olamazken, oğlunu genç yaşta kaybeden acılı baba Ekrem Özer de taziyeleri kabul etti. Özer’in naaşı, edilen duaların ardından defnedilmek üzere İstanbul’a gönderildi.


