Turizm işletmeleri istişare toplantısında konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat “En temiz üretim kaynağı olan turizmden yeteri kadar faydalanamıyoruz” dedi.
DTSO organizasyonuyla turizm işletmelerinin sorun ve taleplerinin ele alındığı turizm işletmeleri istişare toplantısı yapıldı.
DTSO Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat Düzce’nin turizm potansiyelinin çok fazla olduğunu belirterek “İlimizin sahip olduğu turizm potansiyeli çok fazla olmasına rağmen, altyapı eksiklikleri, tanıtımdaki eksikler ve coğrafi bazı dezavantajlar dolayısıyla en temiz üretim kaynağı olan turizmden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Kamu kaynaklarımız ve biz sivil toplum kuruluşları olarak altyapı ve tanıtım çalışmalarına son dönemde hız verdik. Siz işletmecilerimizin hizmetlerini daha verimli sunabilmeleri, daha geniş kitlelere hizmetlerini ulaştırabilmeleri adına birçok çalışmaya imza atıyoruz. Oda olarak bu dönemdeki en önemli vizyonlarından biri Turizm. Bu konuda sizlerin de takip ettiği üzere hayli enerji sarf ediyoruz. Bölgemizin ilk ve tek Turizm Ar-Ge ofisini hayata geçirdik. Ofis odamız bünyesinde faaliyet gösterse de aslında ofis sizlerin. Siz işletmecilerimizin ve diğer paydaşlarımızın. Bugün de burada sizlerle birçok gündem maddesi üzerinde istişarelerde bulunacağız. Bu toplantının çıktıları ile sizlerin beklentilerine en yakın çalışmaların yapılabilmesi için kamu kurumları ve bakanlıklarla gerekli temasları kuracağız” dedi.
Canpolat’ın konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Müdürü İlknur Aynan, KOSGEB Müdürü Nejdet Yaşar Şahin, İŞ-KUR Müdürü Ferhat Acar ve Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen program hakkındaki görüşlerini aktardılar.
Programın devamında DTSO Turizm Ar-Ge Koordinatörü Ömer Özcan ve DTSO Proje ve Ar-Ge Koordinatörü Engin Çavuş, ülke ve bölge turizminin kısa bilgilerinin yer aldığı infografiği katılımcılarla paylaştı.
Program, turizm işletmecilerinin görüşlerini dile getirmesiyle sona erdi. (İHA)


Canpolat “Turizmden yeteri kadar faydalanamıyoruz”
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


