Karabük Postası tarafından
30 Nisan, 2016 08:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Çankırı’ya 77 Milyonluk Yatırım

ÇANKIRI Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli yatırımların açılış ve temel atma törenine katılmak için Çankırı'ya geldi. Belediye meydanında düzenlenen açılışta konuşan Eroğlu, Bakanlığa bağlı kuruluşlarca tamamlanan 77 milyon lira yatırım bedelli 15 tesisin temelini atmak ve açılışını gerçekleştirmek için Çankırı'ya geldiklerini ifade ederek, kentte 77 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjdeyi açıkladı. Bakanlığın gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Eroğlu, Türkiye'nin son 12 yılda her alanda büyüdüğü ve geliştiğini, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri yatırımla ülkenin kalkınmasına katkı yaptıklarını vurguladı. DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde İstanbul'daki adalara denizin altında su götürdüklerini hatırlatan Eroğlu, "O dönem Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı olan Çankırılı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya hocamın fikirleri doğrultusunda bu işi başarmıştık. Sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de denizin 250 metre altında içme suyu götürdük. Kıbrıs’a su götürdük ama başımıza iş açtık. Şimdi ismini duymadığım Afrika’daki bazı adalar da bizden su istiyor" diye konuştu. DSİ tarafından inşa edilecek Şabanözü Kutluşlar Barajı, Korgun Karatekin Barajı, Korgun Yolkaya Barajı, OrtaKalfat Göleti Sulaması, Yukarıöz Göleti Sulaması, Güldürcek Barajı Havzası Atıksu Tesisi ile 3 taşkın koruma tesisi, DKMP tarafından yapılacak kadın çayırı Tabiat Parkı idare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ve 7 orman köşkünün temelini atan Bakan Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilen Eldivan Ekinne Göleti Sulaması ve 2 taşkın koruma tesisini hizmete açtı. Eroğlu, Çankırı'ya 15 bin dut ağacı sözü verirken, çeşitli ağaçlandırma ve ormancılık projelerini anlattı. "Çankırı, Ankara'nın mesire alanı olacak" diyen Bakan Eroğlu, Çankırı'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun ayrı bir önem gösterdiğini kaydetti. Programda konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonda Astubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık'ın şehit düştüğünü hatırlattı. Terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını ifade eden Özcan, "Sizden isteğim bu kahpeleri unutmamanızdır" dedi. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de Çankırı'ya en çok yatırım yapan bakanlığın Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu hatırlatarak, Bakan Eroğlu'na Çankırılılar adına teşekkür etti. Program sonunda müteahhitlerle sözleşme imzalandı, temsili açılışlar yapıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları ile milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammed Emin Akbaşoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi.
Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti.
Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin