Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Nisan, 2016 08:09 tarihinde yayınlandı
0

Çankırı’ya 77 Milyonluk Yatırım

ÇANKIRI Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli yatırımların açılış ve temel atma törenine katılmak için Çankırı’ya geldi. Belediye meydanında düzenlenen açılışta konuşan Eroğlu, Bakanlığa bağlı kuruluşlarca tamamlanan 77 milyon lira yatırım bedelli 15 tesisin temelini atmak ve açılışını gerçekleştirmek için Çankırı’ya geldiklerini ifade ederek, kentte 77 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjdeyi açıkladı. Bakanlığın gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Eroğlu, Türkiye’nin son 12 yılda her alanda büyüdüğü ve geliştiğini, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri yatırımla ülkenin kalkınmasına katkı yaptıklarını vurguladı. DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde İstanbul’daki adalara denizin altında su götürdüklerini hatırlatan Eroğlu, “O dönem Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı olan Çankırılı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya hocamın fikirleri doğrultusunda bu işi başarmıştık. Sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de denizin 250 metre altında içme suyu götürdük. Kıbrıs’a su götürdük ama başımıza iş açtık. Şimdi ismini duymadığım Afrika’daki bazı adalar da bizden su istiyor” diye konuştu. DSİ tarafından inşa edilecek Şabanözü Kutluşlar Barajı, Korgun Karatekin Barajı, Korgun Yolkaya Barajı, OrtaKalfat Göleti Sulaması, Yukarıöz Göleti Sulaması, Güldürcek Barajı Havzası Atıksu Tesisi ile 3 taşkın koruma tesisi, DKMP tarafından yapılacak kadın çayırı Tabiat Parkı idare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ve 7 orman köşkünün temelini atan Bakan Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilen Eldivan Ekinne Göleti Sulaması ve 2 taşkın koruma tesisini hizmete açtı. Eroğlu, Çankırı’ya 15 bin dut ağacı sözü verirken, çeşitli ağaçlandırma ve ormancılık projelerini anlattı. “Çankırı, Ankara’nın mesire alanı olacak” diyen Bakan Eroğlu, Çankırı’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun ayrı bir önem gösterdiğini kaydetti. Programda konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da Şırnak’ta terör örgütüne yönelik operasyonda Astubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık’ın şehit düştüğünü hatırlattı. Terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını ifade eden Özcan, “Sizden isteğim bu kahpeleri unutmamanızdır” dedi. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de Çankırı’ya en çok yatırım yapan bakanlığın Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu hatırlatarak, Bakan Eroğlu’na Çankırılılar adına teşekkür etti. Program sonunda müteahhitlerle sözleşme imzalandı, temsili açılışlar yapıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları ile milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammed Emin Akbaşoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin