ÇANKIRI Transportu ve Teknolojileri Çalıştayı 5 Haziran 2015 Cuma günü Ilgaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi genel Sekreteri Mehmet Gemalmazoğlu ve Çankırı Karatekin üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Çokyaman’ın da oturumlarını takip ettiği çalıştay 4 oturum şeklinde yapıldı.
Oturum Başkanlıklarını Prof. Dr. Hulusi Acar, Doç. Dr. Halil barış Özer, Doç. Dr. Tolga Öztürk ve Doç. Dr. Selçuk Gümüş’ün yaptığı oturumlarda çalıştaya davetli akademisyenler Orman İnşaatı-Transportu Ve Teknolojileri alt başlıkları ile hazırladıkları sunumları katılımcılarla paylaştılar.
Oturumların tamamlanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Çalıştay Başkanı Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kayhan Menemencioğlu katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etmesinin ardından çalıştay sonuç raporunun okunması ile çalıştay tamamlandı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Ereğli Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Bengisu Kaya Özgül’ün uzman ve eğitmen, Devrek Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Emre Özgül’ün de eğitmen olarak yer aldığı "Hikâyelerin Dijital Dönüşümü: Öğrenme Zahmetleri İçin Yenilikçi Öğretmen Atölyesi" başlıklı proje, TÜBİTAK 4008-Özel İhtiyaçlı Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye layık bulundu.
Projenin yürütücülüğünü Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Nurhan Aktaş’ın yaptığı ve TÜBİTAK 4008 kapsamında desteklenmeye layık görülen proje, öğrenme zahmeti yaşayan öğrencilerin eğitim süreçlerini uygunlaştırmak emeliyle sınıf ve özel eğitim öğretmenlerinin dijital kıssa tekniklerini kullanarak kişiselleştirilmiş ve farklılaştırılmış malzemeler tasarlamalarını hedefliyor.
Öğretmenlerin dijital öykü yazımı konusunda pedagojik ve teknolojik açıdan desteklenmesiyle okuma, yazma ve matematik alanlarında zahmet yaşayan öğrencilere yönelik tesirli öğretim gereçleri geliştirilecek. Bu doğrultuda düzenlenecek atölye çalışmaları sayesinde öğretmenlerin hem içerik üretimi hem de web araçlarını dersleriyle bütünleştirme maharetleri geliştirilecek. Projenin, öğretmenlerin dijital pedagojik yeterliklerini artırarak sınıf içi uygulamaların niteliğini yükselteceği ve öğrencilerin ferdî gereksinimlerine hassas eğitim malzemelerinin geliştirilmesine katkı sunacağı öngörülüyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, projenin hem akademik hem de toplumsal tesirinin çok değerli olduğunu vurgulayarak kelamlarında şu tabirlere yer verdi:
"Eğitimden sıhhate, teknolojiden mühendisliğe kadar her bir alanda Üniversitemiz sadece bilimsel üretimde değil, toplumsal sorumluluk alanında da örnek teşkil eden projelere imza atmaktadır. Pahalı akademisyenlerimizin uzman ve eğitmen olarak misyon aldığı projenin özel ihtiyaçlı bireylerin eğitim haklarına erişimini kolaylaştırma noktasında değerli bir adım olacağını ümit ediyorum. Bugünün öğretmenlerini, dijital çağın öğretim araçlarıyla buluşturmak; sırf pedagojik yeterliliklerini artırmakla kalmayıp, tıpkı vakitte özel ihtiyaçlı öğrencilerimize ferdî öğrenme fırsatları sunacaktır. Dijital öykü anlatımı üzere tekniklerin öğretmen eğitimine dâhil edilmesi, kapsayıcı eğitimin kalitesini artıracağına ve öğrencilerimizin ferdî potansiyellerini ortaya çıkaracağına vesile olacağını düşünüyorum. Bu his ve niyetlerle başta ülkemizin akademik kurumlarını en uyguna ulaştırma noktasında bizlere her daim destek olan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Liderimiz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK ailesi olmak üzere bilimsel çalışmalarımıza bedelli teşviklerinden ötürü TÜBİTAK Liderimiz Sayın Prof. Dr. Orhan Aydın ve TÜBİTAK ailesine şükranlarımı sunuyorum. Bununla birlikte TÜBİTAK 4008 kapsamında desteklenmeye hak kazanan projenin yürütücülüğünü gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhan Aktaş ile projede araştırmacı ve eğitmen olarak yer alan Ereğli Eğitim Fakültesi akademisyenlerimizden Doç. Dr. Bengisu Kaya Özgül ile projede eğitmen olarak misyon alan Devrek Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Dr. Emre Özgül hocamızı tebrik ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum."