Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mayıs, 2015 08:19 tarihinde yayınlandı
0

Çankırı’da Bilim Fuarı Düzenlendi

ÇANKIRI İsmet İnönü Ortaokulu öğrencileri tarafından bilim fuarı düzenlendi
Okulun Toplantı Salonu’nda düzenlenen fuarda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Minik öğrenciler tarafından yapılan 29 farklı projenin TÜBİAK tarafından desteklendiği ifade eden Yazıcı, “Bu çalışma öğrencilerimizin yeteneklerini açığa çıkarmak ve onları yeni projelere teşvik etmek için yapılan bir çalışmadır.
Burada yaptıkları güzel çalışmalarla öğrencilerimiz hem güven kazanacak, hem de diğer öğrencilere örnek olacaklar.” şeklinde konuştu.
Fuarda hem teknik hem de fiziki alanda projeler sergilendiğini aktaran Okul Müdürü Salahattin Kaya ise amaçlarının öğrencilerin ufuklarını geliştirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.
Bilim fuarında minik öğrencilerin hazırladığı, robotlar, stres ölçme cihazları ve birbirinden farklı projeler katılımcılardan yoğun ilgi görürken, miniklerin tasarladıkları projeleri büyük bir ustalıkla katılımcılara anlattılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dede
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 12:24 tarihinde yayınlandı
0

 Ovacık’ta nadir tür vaşak fotokapana yansıdı

Ovacık ilçesinde doğasever Ramazan Işık’ın ormanlık alana yerleştirdiği fotokapan, nadir tür vaşağı görüntüledi.

Edinilen bilgiye göre, yaban hayatına ilgi duyan Ramazan Işık, evinin yakınlarındaki ormanlık alana kurduğu fotokapanla bölgedeki hayvanları takip etmeye başladı. Fotokapan tarafından kaydedilen görüntülerde, nadir türler arasında yer alan vaşağın doğal ortamında dolaştığı anlar yer aldı.

Düzenli olarak aynı bölgede kayda alındığı değerlendirilen görüntülerde vaşağın rahat tavırlarla hareket ettiği gözlemlenirken, bu anlar yaban hayatının zenginliğini bir kez daha ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin