ÇANKIRI ‘da, kimliği belirsiz kişi veya kişiler cadde üzerinde park halinde duran 12 otomobilin lastiklerini keserek kayıplara karıştı. Olay, Karataş Mahallesi Kayabaşı Caddesi üzerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde işe gitmek için uyanan sürücüler, evlerinin önüne park ettikleri otomobillerinin lastiklerinin kesildiğini fark etti. Cadde üzerinde park halinde duran 12 aracın lastiklerinin kesildiğinin anlaşılması üzerine durum polise bildirildi. İhbarın ardından olay yerine gelen polis, sürücülerin bilgisine başvurarak inceleme başlattı. Bazı araçların bir, bazılarının ise tüm lastiklerinin kesildiğini belirleyen polis, parmak izi araştırması yapıp bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Olayın şokunu yaşayan sürücüler ise sabah uyandıklarında araçlarının lastiğinin kesildiğini belirterek, “Bıçakla araçlarımızın lastiklerinin kesildiğini fark ettik. Cadde üzerindeki bir çok aracın lastiklerini aynı şekilde kesmişler. Bu olayı yapanların bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.


Çankırı’da 12 Aracın Lastikleri Kesildi
Orman suçlarına karşı sıkı denetim
Karabük–Zonguldak karayolu Kayadibi mevkiinde, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Yenice Orman İşletme Şefliği tarafından operasyonel yol kontrol uygulaması gerçekleştirildi.
Orman suçlarıyla mücadele kapsamında yürütülen uygulamada, koruma ve kontrol faaliyetleri artırılarak kanun dışı müdahalelere karşı etkin denetimler yapıldı. Ekipler, özellikle orman depolarından çıkıp tali yollardan ana arterlere bağlanan güzergâhlarda seyreden araçların sevk pusulası, nakliye belgeleri, emval ve mesaha kontrollerini titizlikle gerçekleştirdi.
Ayrıca şüpheli araç ve şahıslar üzerinde önleme aramaları yapılarak gerekli kontroller eksiksiz şekilde tamamlandı. Yetkililer, orman varlığını korumaya yönelik bu tür denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.

