Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Kasım, 2021 10:05 tarihinde yayınlandı
0

Çankırı ve Karabük Bağlantılı Çete Çökertildi

Çankırı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Çankırı ve Karabük illerinde suç işlemek amacıyla örgüt kuran çeteye operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, belge ve doküman ele geçirilirken, gözaltına alınan 16 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Çankırı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çok sayıda suça karıştığı belirlenen çetenin çökertilmesi için harekete geçti. “Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak, Mala Zarar Verme, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çek Senet ve Para Tahsilatı, Tehdit, Yaralama ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçlarını işleyen çete üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı olarak Çankırı ve Karabük illerinde gerçekleştirilen operasyonda H.B., R.K., H.K., B.U., B.B., R.Ç., M.Y., F.I.., E.D., Ş.B., S.T., M.G., M.D., M.K., Y.Ç. ve C.Y. isimli 16 şüpheli gözaltına alındı. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar, tutuklanarak cezaevi teslim edildi.
Örgütün lideri başta olmak üzere örgüt üyeleri ve örgütle bağlantılı oldukları düşünülen şüphelilerin ev ve eklentilerinde jandarma ekiplerince yapılan aramada ise, 5 bin 719 gram esrar, 567 gram bonzai, 3 gram eroin, 52 gram Metamfetamin, 5 gram kenevir tohumu, 95 adet sentetik hap, 3 adet elektronik terazi, 5 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 4 adet tabanca, 4 adet şarjör, 157 adet tabanca fişeği, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, 3 adet oluklu kama, 3 adet muşta, 6 adet elektrikli fünye, 6 adet elektrikli infilak kapsülü, 6 adet dinamit kartuşu olduğu değerlendirilen kimyasal madde, 70 saniyeli fitil, 200 gram patlayıcı olduğu değerlendirilen kimyasal madde, 21 adet senet, 38 adet bono ve 26 adet çek ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
w2 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
04 Haziran, 2026 12:24 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

AYM’den Süresiz Nafaka Düzenlemesine İptal Kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), boşanma davalarında uygulanan süresiz yoksulluk nafakasına ilişkin düzenlemeyi iptal etti. Yüksek Mahkeme, Türk Medeni Kanunu’nun 175. maddesinde yer alan ve nafakanın “süresiz” olarak talep edilebilmesine imkan tanıyan hükmü oy çokluğuyla Anayasa’ya aykırı bularak kaldırdı.

Karar, Antalya 12. Aile Mahkemesi’nin başvurusu üzerine AYM Genel Kurulu’nda ele alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda, yoksulluk nafakasının süresiz olarak bağlanmasını öngören düzenlemenin iptaline karar verildi.

AYM’nin aldığı kararın hemen uygulanmayacağı, iptal hükmünün Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 9 ay sonra yürürlüğe gireceği öğrenildi. Bu süre içerisinde yasal boşluğun giderilmesi amacıyla yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Mevcut düzenlemeye göre boşanma nedeniyle yoksulluğa düşecek taraf, kusurunun diğer eşten daha ağır olmaması şartıyla, karşı taraftan mali gücü oranında süresiz nafaka talep edebiliyordu. Ayrıca nafaka yükümlüsü olan eşin kusurlu olması şartı da aranmıyordu.

Kararın gerekçesi henüz açıklanmazken, AYM’nin ayrıntılı gerekçeli kararını ilerleyen günlerde yayımlaması bekleniyor. Karar, uzun süredir kamuoyunda ve hukuk çevrelerinde tartışma konusu olan süresiz nafaka uygulamasında önemli bir değişikliğin önünü açtı.

Yeni düzenlemenin nasıl şekilleneceği ve nafaka sürelerinin hangi kriterlere göre belirleneceği ise yapılacak yasal çalışmaların ardından netlik kazanacak.

Bakan Gürlek: “Süresiz nafaka iptal kararını adalet ve hakkaniyet ilkeleri adına son derece kıymetli buluyoruz.”
Bizi sosyal medyadan takip edin