Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Kasım, 2021 10:05 tarihinde yayınlandı
0

Çankırı ve Karabük Bağlantılı Çete Çökertildi

Çankırı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Çankırı ve Karabük illerinde suç işlemek amacıyla örgüt kuran çeteye operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, belge ve doküman ele geçirilirken, gözaltına alınan 16 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Çankırı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çok sayıda suça karıştığı belirlenen çetenin çökertilmesi için harekete geçti. “Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak, Mala Zarar Verme, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çek Senet ve Para Tahsilatı, Tehdit, Yaralama ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçlarını işleyen çete üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı olarak Çankırı ve Karabük illerinde gerçekleştirilen operasyonda H.B., R.K., H.K., B.U., B.B., R.Ç., M.Y., F.I.., E.D., Ş.B., S.T., M.G., M.D., M.K., Y.Ç. ve C.Y. isimli 16 şüpheli gözaltına alındı. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar, tutuklanarak cezaevi teslim edildi.
Örgütün lideri başta olmak üzere örgüt üyeleri ve örgütle bağlantılı oldukları düşünülen şüphelilerin ev ve eklentilerinde jandarma ekiplerince yapılan aramada ise, 5 bin 719 gram esrar, 567 gram bonzai, 3 gram eroin, 52 gram Metamfetamin, 5 gram kenevir tohumu, 95 adet sentetik hap, 3 adet elektronik terazi, 5 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 4 adet tabanca, 4 adet şarjör, 157 adet tabanca fişeği, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, 3 adet oluklu kama, 3 adet muşta, 6 adet elektrikli fünye, 6 adet elektrikli infilak kapsülü, 6 adet dinamit kartuşu olduğu değerlendirilen kimyasal madde, 70 saniyeli fitil, 200 gram patlayıcı olduğu değerlendirilen kimyasal madde, 21 adet senet, 38 adet bono ve 26 adet çek ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin