ÇANKIRI 2015 Öğretim yılı içerisinde uygulamaya koyduğu projelerden biri olan “Ben sevdiklerimle Kitap Okumanın Tadına Varmak isterim” sloganı ile başlayan “Anneciğim, Babacığım Benimle Okur musun ?” Projesi sona erdi.
Öğrenciler için toplam 11, velileri için 3 temel eserden oluşan kitap okuma yarışmasının sınavı 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü öğrencilerin ve velilerin katılımı ile yapıldı.
Proje yürütme kurulu adına açıklamalarda bulunan Türkçe Öğretmeni Ümmü Çolak projenin temel amacı, okuldaki öğrencilere ve velilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak; öğrencilerin kendini ifade etmelerinin, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek Öğrencilere ve velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerisi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Öğretmen Çolak “Bu yolla öğrencilerin analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, yorum ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan, yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamayı ve kitap okuma alışkanlığı kazanmış bir toplum oluşturulmasını hedefliyoruz” dedi.
Veli ve Öğrencilerin yoğun katılım sağladığı ve ödülleri arasında Tablet, Kol Saati ve Kitap Setlerinin bulunduğu sınavın sonuçları önümüzde ki günlerde açıklanarak ödül töreni düzenlenecek.
Projenin diğer hedefleri arasında, Ortaokullarda okuyan öğrenciler, öğrenci velileri ile bu okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenler arasında okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, Öğrencilerimizin ve velilerinin dünyaya, olaylara, insanlara farklı açıdan bakma alışkanlığı kazandırarak, kavrama güçlerini geliştirmek, Öğrencilere etkili düşünebilme, yazabilme ve problem çözme becerileri kazandırmak, Maddi Yetersizliği kitap okumamak için mazeret olmaktan çıkarmak, Kitaplara daha kolay ulaşılması için imkan sağlamak, Kitap okuma sürecine ailelerin de katılımını sağlamak gibi maddeler bulunuyor.


Çankırı İsmet İnönü Ortaokulunda Zor Sınav
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


