ÇANKIRI 2015 Öğretim yılı içerisinde uygulamaya koyduğu projelerden biri olan “Ben sevdiklerimle Kitap Okumanın Tadına Varmak isterim” sloganı ile başlayan “Anneciğim, Babacığım Benimle Okur musun ?” Projesi sona erdi.
Öğrenciler için toplam 11, velileri için 3 temel eserden oluşan kitap okuma yarışmasının sınavı 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü öğrencilerin ve velilerin katılımı ile yapıldı.
Proje yürütme kurulu adına açıklamalarda bulunan Türkçe Öğretmeni Ümmü Çolak projenin temel amacı, okuldaki öğrencilere ve velilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak; öğrencilerin kendini ifade etmelerinin, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek Öğrencilere ve velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerisi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Öğretmen Çolak “Bu yolla öğrencilerin analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, yorum ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan, yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamayı ve kitap okuma alışkanlığı kazanmış bir toplum oluşturulmasını hedefliyoruz” dedi.
Veli ve Öğrencilerin yoğun katılım sağladığı ve ödülleri arasında Tablet, Kol Saati ve Kitap Setlerinin bulunduğu sınavın sonuçları önümüzde ki günlerde açıklanarak ödül töreni düzenlenecek.
Projenin diğer hedefleri arasında, Ortaokullarda okuyan öğrenciler, öğrenci velileri ile bu okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenler arasında okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, Öğrencilerimizin ve velilerinin dünyaya, olaylara, insanlara farklı açıdan bakma alışkanlığı kazandırarak, kavrama güçlerini geliştirmek, Öğrencilere etkili düşünebilme, yazabilme ve problem çözme becerileri kazandırmak, Maddi Yetersizliği kitap okumamak için mazeret olmaktan çıkarmak, Kitaplara daha kolay ulaşılması için imkan sağlamak, Kitap okuma sürecine ailelerin de katılımını sağlamak gibi maddeler bulunuyor.


Çankırı İsmet İnönü Ortaokulunda Zor Sınav
Arızalı ATV’yi tamir eden adama çarpıp kaçan sürücü yakalandı
Bolu’da emniyet şeridinde arızalanan ATV’yi tamir etmeye çalışan adam, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Olay yerinden kaçan yaşlı sürücü ise polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu kıskıvrak yakalandı.
Kaza, Bolu-Mudurnu kara yolu Yıldırım Beyazıt Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yolda arızalanan bir ATV’ye yardım etmek isteyen F.Ö. (46), aracı emniyet şeridine çekerek tamir etmeye başladı. Bu esnada seyir halinde olan bir otomobil, emniyet şeridindeki F.Ö.’ye hızla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle metrelerce savrulan talihsiz adam kanlar içerisinde yerde kalırken, sürücü aracıyla olay yerinden hızla uzaklaştı.
Hayati tehlikesi sürüyor
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan F.Ö., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan ve yoğun bakıma sevk edilen yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaçan sürücüyü araç parçaları ve kameralar ele verdi
Kazanın ardından kayıplara karışan sürücüyü yakalamak için Mudurnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarını saniye saniye inceleyen ve olay yerinde kalan araç parçalarından yola çıkan polis ekipleri, kazaya karışan aracın plakasını ve sürücüsünün M.B. (73) olduğunu tespit etti. Şüpheli sürücü, Bolu’da düzenlenen operasyonla kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen M.B.’nin ehliyetine 2 yıl süreyle el konulduğu bildirildi.
Meydana gelen kazayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.


