Çankırı Belediyesi Festival Programını İptal Etti.. - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2016 07:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Çankırı Belediyesi Festival Programını İptal Etti..

ÇANKIRI Belediyesi ile TÜRKSOY iş birliği ile 5 Mayıs’ta yapılması planlanan ‘Türk Dünyası İşaret Dili Festivali’nin salon programını terör olayları sebebiyle iptal edildi. Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan işitme engellilerin katılımı ile gerçekleşecek festival etkinlikleri sadeleştirilmiş olarak 4 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’de kortej yürüyüşü ile Belediye Meydanı’nda başlayacak. Kortej Elif Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinden Karatekin Parkı’na geçecek. Çankırı Belediyesi İşitme Engelliler Topluluğu’nun işaret dili ile İstiklal Marşını okumasının ardından, şehitler için okunan hatmi şerifin duası yapılarak etkinlik sona erdirilecek. Etkinlik kapsamında 4 ülkeden katılımcılar Karatekin Parkı’nda saat 12.00’den itibaren stant açacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rusyadaki sanat festivaline turk damgasi nKqHn6aM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Rusya’daki sanat festivaline Türk damgası

Rusya’da düzenlenen “Dünya Çapında: Sınır Tanımayan Sanat Festivalinde gerçekleştirilen uluslararası resim yarışmasında Türk akademisyenler birincilik ve üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Rusya’nın Saint Petersburg kentinde Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisi (Stieglitz State Academy of Art and Design) tarafından “Dünya Çapında: Sınır Tanımayan Sanat Festivali” (Around the World: Art Without Borders) düzenlendi. Festival kapsamındaki “Bir Sanatçının Gözünden Dünya” (Artist’s View of the World) adlı uluslararası resim yarışmasında Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden Prof. Dr. Ferhunde Küçükşen Öner ile Doç. Dr. Bahar Karaman Güvenç önemli bir başarıya imza attı. 46 ülkeden 806 sanatçı özgün eserleriyle yer aldığı yarışmanın “Soyutlama” kategorisinde Doç. Dr. Bahar Karaman Güvenç, “Kırsal” adlı eseriyle birincilik elde ederek büyük bir başarıya ulaştı. Aynı kategoride Prof. Dr. Ferhunde Küçükşen Öner ise “Inside” adlı eseriyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Prof. Dr. Ferhunde Küçükşen Öner ve Doç. Dr. Bahar Karaman Güvenç ile bir araya gelerek uluslararası resim yarışmasında elde ettikleri derecelerden dolayı tebrik etti. Ayrıca Rektör Akkaya, BARÜ’nün nitelikli çalışmalarıyla farklı alanlarda akademik ve sanatsal yetkinliğini ortaya koymaya devam edeceğini de belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin