blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ağustos, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Canik’ten üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere burs

Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere burs desteği vereceklerini belirtti.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede ilk defa üniversiteyi kazanan öğrencilere yönelik burs desteğini sürdürdüklerini ifade etti. Öğrencilere yönelik yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini işaret eden Başkan Sandıkçı, bu yıl da Canik’ten üniversiteyi ilk defa kazanan tüm öğrencilere burs desteği vereceklerinin müjdesini verdi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçları’na göre, ilçede üniversiteyi ilk defa kazanan tüm öğrencilere burs desteği vereceklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizde bir gelenek haline getirdiğimiz burs desteğimizle, öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bu yıl da ilçemizden ilk defa üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimize burs desteği sağlıyoruz” diye konuştu.
Öğrencilerin eğitim hayatının her aşamasında yanında olduklarını belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde eğitime yönelik örnek projeleri kazandırmanın ve öğrencilerimize destek olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversite öğrencilerimize yönelik burs desteğimiz ile birlikte, ilçemizdeki üniversite öğrencilerimizin elektrik, su ve doğalgaz faturalarının tamamını karşılıyoruz. KPSS, YKS ve LGS sınav ücretlerinin hepsini karşılıyoruz. YKS ve LGS’de derece elde eden öğrencilerimizi ödüllerle buluşturuyoruz. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz için ücretsiz eğitim programları gerçekleştiriyoruz. Bilim ve teknoloji alanı başta olmak üzere birçok farklı alanda öğrencilerimiz için ücretsiz uygulamalı eğitimler düzenliyoruz. Eğitim dostu belediye ünvanımızla çalışmaya devam ederek, eğitime yönelik yeni projeleri ilçemizde hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.
2024 YKS Yerleştirme Sonuçları’na göre Canik’te üniversiteyi ilk defa kazanan öğrenciler, Canik Belediyesi Hizmet Binası’nda yer alan Canik Belediyesi Kadın-Aile ve Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü üzerinden burs başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dron saldırısına uğrayan gemi, Kastamonu’dan ayrıldı

Kastamonu’nun Abana açıklarında dron saldırısına uğrayan ve İnebolu ilçesi açıklarına demirleyen gemi, tamamlanan incelemelerin ardından ardından bölgeden ayrıldı.
Kastamonu’nun Abana ilçesi açıklarında dron saldırısına maruz kaldıktan sonra güvenlik tedbirleri kapsamında İnebolu Demir Sahası’na yönlendirilen Palau bandıralı Elbus adlı petrol tankeri, 3 hafta süren denetimler ve güvenlik önlemlerinin ardından bölgeden ayrıldı.
İhtimal riskler sebebiyle yaklaşık 3 haftadır bölgede bekletilen geminin güvenliğinin sağlanmasının ardından yeniden seyrine izin verildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin