blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Canikli kaşiflerin hedefi birincilik

Samsun Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi öğrencileri, 17. Memleketler arası MEB Robot Yarışması’nda çizgi izleyen ve küçük sumo robotlarıyla sahneye çıktı.
Kayseri’de düzenlenen ve bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Memleketler arası MEB Robot Yarışması’na katılan Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi öğrencileri, tasarlayıp ürettikleri çizgi izleyen ve küçük sumo robotlarıyla ön eleme etabını muvaffakiyetle geçti. Türkiye’nin 81 vilayetinden ve yurt dışından 10 bin 509 öğrencinin katıldığı müsabakada, Canikli öğrenciler doruğa en yakın isimler ortasında yer aldı. Kodlama, tasarım ve üretim süreçlerini kendi emekleriyle gerçekleştiren öğrenciler, yarış sürecinde sergiledikleri proje sunumlarıyla heyet üyelerinden tam not aldı.
Canik’i muvaffakiyetle temsil eden öğrencileri kutlayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Keşif Yerleşkesi öğrencilerimiz bilgi ve yetenekleriyle başarılarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Tamamı kendi dizaynları olan robotlarla ilçemizi ulusal ve memleketler arası alanda gururla temsil ediyorlar. Bu büyük müsabakada birincilik gayesiyle uğraş eden öğrencilerimiz Melih Şahin, Hatice Korkmaz, Semih Şahin ve Zehra Sude Yatağan’a gönülden muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da asker eğlencesinde 39 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu

Amasya’da asker cümbüşünde yedikleri yemeğin akabinde rahatsızlanan 39 kişi, besin zehirlenmesi kuşkusuyla hastaneye başvurarak tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Hacılar Meydanı Mahallesi’nde bir meskende düzenlenen asker cümbüşüne katılan çok sayıda kişi, verilen yemeğin akabinde rahatsızlandı. Mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle rahatsızlanan bireylerin bir kısmı acil sıhhat takımları tarafından ambulansla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sonradan hastaneye gelenlerle sayı 39’a ulaştı.
Rahatsızlanan şahısların ortasında durumu ağır olan kimsenin bulunmadığı, polis gruplarının cümbüşün yapıldığı yere giderek sunulan yemeklerden incelenmek üzere numune aldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin