karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ağustos, 2023 00:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

CANiK ve küme şirketleri İngiltere yolcusu

Milletlerarası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’23’te birinci sefer sergilediği eserleri ile büyük beğeni toplayan CANiK, artık de İngiltere’ye gidiyor. CANiK, Küme Şirketleri ile birlikte en yeni eserlerini dünyanın en itibarlı fuarlarından DSEI 2023’te görücüye çıkaracak.
Türkiye’nin yükselen bedeli savunma sanayi şirketleri, muvaffakiyetleri ile dünyada ismini duyurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl dünyadaki üç orta kalibre top üreticisinden biri olan esaslı İngiliz şirketi AEI Systems’ı satın alan CANiK, Memleketler arası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’ten sonra, büyük beğeni toplayan eserlerini sergilemek üzere İngiltere’ye gidiyor.
Savunma sanayi alanında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden CANiK, Küme Şirketleri ile birlikte, 12-15 Eylül 2023 tarihleri ortasında İngiltere’nin başşehri Londra’da düzenlenecek Milletlerarası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı’na (DSEI 2023) katılıyor. Dünyanın en büyük milletlerarası savunma ve güvenlik teknoloji fuarlarından biri olan ve bu yıl 22’ncisi düzenlenecek olan DSEI 2023’te, CANiK ve şirketler kümesinin, tabancalardan uçaksavarlara, orta kalibre toplardan uzaktan komutalı silah kulelerine kadar bir çok eser sergilenecek.

CANiK M3 ve UNIROBOTICS’in akıllı sistemleri birinci sefer yurt dışında sergilenecek
CANiK tarafından üretilen dünyanın en düşük dağılıma sahip ve en güçlü 12.7X 99 mm NATO ağır makineli tüfek ailesi de fuarda yerini alacak. Ağır makineli tüfek ailesinin en yeni üyesi, Türkiye’nin muharebede kendini kanıtlamış (Combat Proven) ulusal uçaksavarı CANiK M2 QCB’nin daha yüksek atım suratına sahip yeni versiyonu, CANiK M3 ve CANiK’in de içinde bulunduğu SYS (Samsun Yurt Savunma) küme şirketlerinden UNIROBOTICS tarafından geliştirilen ulusal uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesini de IDEF 23’ten sonra birinci sefer yurtdışı fuarında dünyaya tanıtılacak.

“Ülkemizi gururla temsil edeceğiz”
CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “Türk savunma sanayi şirketlerinin memleketler arası arenada elde ettikleri başarılarla gurur duyuyor, CANiK olarak biz de ülkemize katkı sunmaya devam ediyoruz. Yurtdışında katıldığımız her fuarda, Türk şirketlerine yönelik ağır ilgi ve övgülerle karşılaşıyoruz. Bu motivasyonla, Türkiye’den çıkan küresel bir marka olarak büyük titizlikle hayata geçirdiğimiz yüksek teknolojiye sahip eserlerimizi, sonlarımızın ötesinde sergilemekten ötürü memnunuz. Bu alanda yatırımlarımıza ve ihracatımıza son hız devam etmek istiyoruz. İngiltere’nin CANiK için farklı bir ehemmiyeti de var. SYS şirketler kümesinin yeni üyesi AEI Systems, kendi anavatanı İngiltere’de, birinci kere CANiK çatısı altında memleketler arası bir fuarda orta kalibre top sınıfında yer alan eserlerini sergileyecek” dedi.

DSEI iki yılda bir düzenleniyor
Her iki yılda bir düzenlenen DSEI, İngiltere Savunma Bakanlığının sponsorluğunda, Londra’daki ExCeL Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Savunma ve havacılık endüstrisine yönelik en son tahlil ve sistemlerin sergileneceği DSEI, milletlerarası piyasa deneyimi edinmek ve yeni iş fırsatları oluşturmak için ihtimaller sunuyor. DSEI; hükümet temsilcilerini, ülkelerin silahlı kuvvetlerini, savunma endüstrisinin kanaat liderlerini ve global savunma ve güvenlik tedarik zincirinin temsilcilerini bir ortaya getiriyor.
DSEI fuarına 2015’te 32 bin ziyaretçi, çoğunluğu İngiliz ve Amerikan bin 500 firma; 2017’de ise 36 bin ziyaretçi, 54 ülkeden bin 600 firma katılmıştı. 2019’da ise 58 ülkeden bin 700 firma katılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin