CANiK Team dünya kupası için Amerika’da - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

CANiK Team dünya kupası için Amerika’da

Dünyanın her yerinden en iyi 395 atıcının mücadele edeceği IDPA Dünya Şampiyonası ABD’de gerçekleştirilecek. CANiK’in başarılı sporcuları kaptan Nils Jonasson ve Alperen Kıvılcım, 12 Ekim’de başlayan turnuvada Türkiye’yi temsil edecek.

Dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK, sportif atıcılık alanındaki başarılarını dünya çapında sergilemeye devam ediyor. Daha önce katıldığı pek çok uluslararası turnuvada kupayı evine götüren CANiK Spor Atıcılık Takımı, dört yılda bir yapılan ve dünyanın en büyük iki sportif atış müsabakasından biri olarak bilinen IDPA World Championship 2023 (International Defensive Pistol Association-Uluslararası Savunma Tabancaları Birliği Dünya Şampiyonası) için Amerika Alabama’da mücadele edecek.

Dünya şampiyonluğu için hazırlanıyor

Bu sene 12-14 Ekim 2023 tarihlerinde Talladega/Alabama’da gerçekleştirilecek turnuvada, CANiK Team Takım Kaptanı Nils Jonasson ile birlikte Türkiye ve Endonezya şampiyonluklarıyla adını duyuran Alperen Kıvılcım da Türkiye adına yarışıyor. Ateşli silahların bilinçli ve doğru kullanılması ve sportif atıcılığın gelişmesine yönelik çalışmalarla öne çıkan CANiK Academy bünyesindeki ekip, şampiyonluklarına bir yenisini daha eklemeyi hedefliyor.

Başlangıçta 600’den fazla seçkin atıcı arasında yapılan elemeler sonucunda seçilen en iyi 395 atıcının katıldığı IDPA Dünya Şampiyonası’nda CANiK takımı, 2023 yılında ABD’de ’Yılın Tabancası’ ödülünü kazanan SFx RIVAL-S tabancasıyla yarışacak.

“Türkiye’yi gururla temsil etmeye devam ediyoruz”

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “CANiK olarak global büyümemizi yalnızca inovatif ürünlerimizle değil eğitim ihracatımız ve sportif atıcılık alanındaki desteklerimizle de arttırıyoruz. Sportif atıcılığın gelişmesine destek olmak amacıyla bugüne kadar Türkiye ve dünyadaki pek çok uluslararası müsabakada hem sporcularımız hem de sponsorluklarımızla CANiK olarak imzamızı attık. Bu alandaki en büyük organizasyonlardan biri olan IDPA Dünya Şampiyonası’nda da en üst düzey katılım sağlayarak Türkiye’yi gururla temsil etmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de gençlerimizi destekleyerek, yeni şampiyonluklar kazanacağız ve dünya çapında sportif atıcılığın yaygınlaşmasını sağlamak için, hem gençlerimize hem de organizasyonlara sponsorluklarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vavavava
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
21 Nisan, 2026 13:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük, 2. GençTek Zirvesi’nde başarıyla temsil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) öncülüğünde düzenlenen 2. GençTek Zirvesi, 13-14 Nisan 2026 tarihlerinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. “Akran Öğrenme ve Genç Bilişim Ekosistemi” ana temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrenci ve öğretmenleri buluşturdu.

Bilişim teknolojileri alanında kendini geliştirmek, projeler üretmek ve çalışmalarını daha ileri düzeye taşımak isteyen gençlere yönelik önemli fırsatlar sunan zirvede, katılımcıların iletişim, iş birliği ve disiplinler arası üretim becerilerini artırmaları hedeflendi. Türkiye genelinde 63 ilden yaklaşık 1200 kişinin katıldığı etkinlikte Karabük, güçlü bir varlık gösterdi.

Karabük’ten zirveye katılan İl Koordinatörü Ahmet Akyol, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ceren Özdem ve 12 öğrenci, iki gün boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerde aktif rol alarak ili başarıyla temsil etti. Öğrenciler; Oyun Tasarımı Maratonu, Hack the Idea, Sahne Senin ve Öğrenci Forumu gibi programlara katılırken, farklı alanlardaki projeleri inceleme ve kendi çalışmalarını tanıtma şansı yakaladı.

Zirve süresince öğrenciler; e-ticaret, dijital sanatlar, açık kaynak yazılım, siber güvenlik, robotik ve sanal gerçeklik gibi güncel teknoloji başlıklarında bilgi ve deneyim edinerek önemli bir farkındalık kazandı. Ayrıca bakanlık yöneticileri tarafından ziyaret edilen stantlarda projelerini sunma imkânı bulan öğrenciler, çalışmalarını üst düzey yetkililere anlatmanın heyecanını yaşadı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin