Can kaybı 72’ye yükseldi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ağustos, 2023 14:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Can kaybı 72’ye yükseldi

Hindistan’ın kuzeyindeki Himaçal Pradeş eyaletinde muson yağmurlarının neden olduğu sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı artıyor.

Himaçal Pradeş eyaletinin acil durum merkezinde görevli Vikram Singh sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 72’ye ulaştığını açıkladı.

Singh, çamur ve moloz yığınları altında kalanlar için başlatılan arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Hindistan Hava Durumu Departmanı ise yağışların önümüzdeki günlerde devam edeceği uyarısında bulunurken, eyalette yüksek alarm seviyesi verdi.

Yolların kapandığı, çok sayıda evin sular altında kaldığı veya yıkıldığı eyalette ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Ordu devreye girdi

Hindistan Hava Kuvvetleri ile afet yardım ekipleri, eyaletin başkenti Shimla’da mahsur kalanları tahliye etmek için harekete geçti. Eyalet Başbakanı Sukhvinder Singh Sukhu, 2 binden fazla kişinin helikopterle ve motorlu teknelere tahliye edildiğini, güvenli bölgelere kurulan yardım kamplarına gönderildiğini aktardı. Sel ve toprak kaymasının altyapıda yol açtığı hasarını onarmanın yaklaşık 1 yıl süreceğini söyleyen Sukhu, tahmini kaybın 100 milyar rupi olduğunu belirtti. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin