Çamlık Kent Ormanı yeniden hizmete açıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Ağustos, 2023 12:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Çamlık Kent Ormanı yeniden hizmete açıldı

Karabük Belediyesi tarafından, Orman İşletme Müdürlüğünden 20 yıl kiralandıktan sonra yeniden yapılan çalışmalarla kentin gözdesi konumuna getirilen Çamlık Kent Ormanı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

AW016587 01 scaled
Şirinevler Mahallesi Kemal Atalay Caddesi üzerinde 4 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna sahip olan Kent Ormanı, yaklaşık 2 yıl önce içerisinde bulunan tesislerin kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılıp parçalanması ile atıl vaziyette bırakılmıştı.

Karabük Belediyesi, bu alanı cazibe merkezi haline getirmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 20 yıllığına kiraladı.
Protokolün imzalanmasının ardından 30 milyon liradan fazla harcanan kent ormanı içerisinde vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak üzere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü hizmet binası da inşa edildi.

AW016587 03 scaled

Çalışmaların tamamlandığı Çamlık Kent Orman Parkı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılışta konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Bugünkü açılışın şöyle bir önemi var. Karabük’ün yeşiline katkı sağlayacak bir kent ormanı, diğer taraftan Karabük emniyetine, huzuruna, güvenliğine katkı sağlayacak bir Çevik Kuvvet Polis Merkezimiz açılmış olacak. İnşallah kent ormanımız Karabüklü vatandaşlarımızın gelip rahatça nefes alabileceği, burada zaman geçirebileceği, sağlıklı bir ortamda kendi sporunu yapabileceği, ulaşabileceği, yürüyüşünün yapılacağı bir ortam sağlarken diğer taraftan da emniyet hizmet binamızda şehrimizin güvenliğine, asayişine ve huzuruna katkı sağlayacaktır” dedi

AW016587 11

Kent Ormanının birçok şekilde işletilmeye çalıştığını belirten AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, “En sonunda merkezi hükümetimiz ve yerel yönetim bir araya gelerek Çevre Şehircilik Bakanlığımız, Tarım Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Karabük Belediyemiz bir araya gelerek Çamlık Kent Ormanına yeni bir şekil verdiler” diye konuştu.

AW016587 12

AW016587 08

AW016587 04

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Çamlık Kent Ormanındaki çalışmaların maliyetlerinin 30 milyon lirayı geçtiğini ifade ederek şunları söyledi: “Yani bundan sonra da bu alan sık sık baştan düzenlenebilir, genişletilebilir. En önemli hadisesi içerisinde emniyet biriminin olması burayı son derece güvenilir bir alan haline getirdi ki burada bizimle iş birliği yapan Karabük Valiliği’ne, Emniyet Müdürlüğüne, Emniyet Genel Müdürlüğüne, o tarihteki Mehmet Aktaş Bey’e hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, açılışın teşkilat ve devlet adına hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile açılışlar protokol üyeleri tarafından yapılırken, Kent Ormanı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde gezi yapıldı. (İHA)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda 1 mayis isci bayrami coskusu xDOXQjm4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkusu

Trabzon’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya gelen sendika temsilcileri ve vatandaşlar, sloganlar eşliğinde Atatürk Alanı’na yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşün ardından alanda miting düzenlendi. Programda, ülkede son dönemde yaşanan üzücü gelişmeler nedeniyle eğlence etkinliklerine yer verilmedi.

Mitinge bir konuşma yapan Türk-İş Trabzon İl Başkanı Gökhan Gedikli, “Kadınlar, çiftçiler, emekliler ve esnaf kardeşlerimizin bugün 1 Mayıs. Bugün işçilerin birlik ve mücadele günüdür. 1 Mayıs bayramımız kutlu olsun. Bugün emekçilerin mücadele günüdür. Bugün çalışanların dayanışma günüdür. Bugün insanca yaşam ve çalışma koşullarının kavgasını verdiğimiz emeğin haklarının barış ve özgürlük mücadelesinin sürdürüldüğü gündür” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin