karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ekim, 2023 16:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Camili havzasında bulunan Maral Şelalesine sonbaharda yoğun ilgi

Artvin’in Borçka ilçesindeki Camili Havzası’nda bulunan Maral Şelalesi, sonbahar mevsiminde ziyaretçi akınına uğruyor.
Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Maral köyünde bulunan Maral Şelalesi sonbahar mevsiminde de doğa tutkunlarının yoğun ilgisini çekiyor. UNESCO tarafından korunan bölgeler arasında bulunan Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Camili Havzası’nda irili ufaklı derelerin birleşmesiyle oluşan Maral Şelalesi, 65 metreden yüksekliğikten vadi tabanına dökülüyor.
İlçe merkezine yaklaşık 60 kilometre mesafede, Maral Şelalesi görenleri büyülüyor. Türkiye’nin flora ve fauna açısından en zengin bölgelerinden biri olan Camili Havzası’nın muhteşem görünümüne renk katan şelaleye yörede yaşayanlar tarafından "yeryüzü cenneti" olarak tarif ediliyor.
Macahel Vadisi’nin sonbahar mevsiminde büründüğü renk cümbüşü de doğa fotoğrafçılarının vazgeçilmezleri arasında yer alırken şelaleye ulaşım araç yolunun bitiminden sonra yaklaşık 10 dakikalık yürüyüşle sağlanıyor.

“Bölgede bir çok şelale var bir çoğu keşfedilmeyi bekliyor”
İstanbul’dan gelen Doğa Fotoğrafçısı ve Sosyal Medya içerik üreticisi Ahmet Ceren, Artvin’in inanılmaz bir doğaya sahip olduğunu ifade ederek doğada ki tüm renk geçişlerinin Artvin’de görüldüğünü söyledi.
Artvin’e daha önce bir çok defa geldiğini hatırlatan Ceren “Maral Şelalesine daha önce hiç gelmemiştim ancak bugün gelmek nasip oldu ve iyi ki de gelmişim çok güzel, çok görkemli şelale. Burada macahel bölgesinde bir çok şelale var. Bazıları keşfedilmiş, bazıları keşfedilmeyi bekliyor. Bu keşfedilen şalelerden bir tanesi ve yaklaşık 65 metre yüksekten dökülüyor. Çok görkemli bir şelale ben bayıldım. Şimdi fotoğraflarımı çekeceğim sonrasında da rotama yoluma devam etmeyi düşünüyorum” dedi.
Rize’den gelen Doğa tutkunu Aydan Oral ise Maral Şelalesine daha önce hiç gelmediğini ve sonbahar mevsiminde görmek istediğini belirterek ”Maral Şelalesin çok merak ettiğim hele ki bu mevsimde görmek istediğim yerlerden birisiydi. Zaten tabiatı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Her geçtiğimiz noktada daha güzelini gördükçe çekmeye yetiştiremedim artık bıraktım telefonu. Gözümle beynime kayıt etmek istedim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin