Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:27 tarihinde yayınlandı
0

Çalışan çocuklu Annelere 400 TL destek

Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürü Coşkun Given;  bu imkandan yararlanılabilmesi için kişilerin, sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmalarının gerektiğini belirtti

Çalışma ve İş Kurumu  (İŞKUR) İl Müdürü  Coşkun Güven, İşsizliğin önüne geçilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik olarak Çalışma ve İş Kurumu  (İŞKUR)  tarafından  hayata geçirilen proje ile küçük çocuğu olan çalışan annelere 400 TL bakım desteği verileceğini söyledi.

Konu ile ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)  İl Müdürü Coşkun Güven, yeni uygulamaya başlanılan bakım desteğinin, kadınların iş hayatında varlığını sürdürebilmesi adına yapılan bir destek olduğunu, bu destekle çalışan annenin 2-5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi halinde, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de yararlanabileceğini ifade etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, bu imkandan yararlanılabilmesi için kişilerin , sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmalarının gerektiğini belirtti.

Çalışan anneye yapılacak olan desteğin ayrıntıları hakkında da bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürü Güven, ödenekten yararlanmak için çocuğa ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturasının gerektiğini,  istenilen belgelerle birlikte kurs-programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat edilmesi gerektiğini söyledi

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin