Reklam
Reklam
calindi denen tarihi cami ibadete hazir mgtsfssk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
0

’Çalındı’ denen tarihi cami ibadete hazır

Ordu’da muhalif bölümlerce “çalındığı” sav edilen 200 yıllık tarihi caminin, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek ibadete hazır hale getirildiği ortaya çıktı.

Gürgentepe ilçesinde bulunan 200 yıllık Eskiköy Camii, 2021 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından onarıma alındı. Tescilli tarihi eser olduğu için epey hassas bir çalışma yürütülen onarımda tüm ahşap gereçler numaralandırılarak söküldü. Sökülen ahşapların paklığı ve silimleri yapıldıktan sonra caminin mahfil, minber, kürsü, pencere üzere tüm kesimlerinin montajı gerçekleştirildi. Caminin onarımı tamamlanarak ibadete hazır hale getirildi.

“İddialar asılsız”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, tarihi cami için bir yaygın gazeteye “Camiyi çaldılar” açıklaması yaptı. Argümana karşılık veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Hatipoğlu, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in açıklamalarının temelsiz ve palavra olduğunu belirterek, “CHP’li vekil Gürgentepelidir. Kendi bölgesindeki mescitten ve ne yapıldığından haberi yok” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin