Çaldıkları paralar pamuk dolu yastıktan çıkan pişkin hırsız gazeteciye böyle cevap verdi: ‘Belki seni de soyarız’ - Karabük Haber Postası
caldiklari paralar pamuk dolu yastiktan cikan piskin hirsiz gazeteciye boyle cevap verdi belki seni niJ6fs56 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaldıkları paralar pamuk dolu yastıktan çıkan pişkin hırsız gazeteciye böyle cevap verdi: ‘Belki seni de soyarız’

Amasya’da bir evden 36 bin TL’den fazla para çalıp kayıplara karışan hırsızlık çetesinin peşine düşen polis çalıntı paraları Samsun’da durdukları aracın içindeki pamuk dolu yastığın içinde buldu. Aynı aileden 4 hırsızlık şüphelisi kıskıvrak yakalandı. İçlerinden biri gazetecinin “Neden hırsızlık yaptınız?” sorusuna “Belki seni de soyarız” şeklinde pişkince cevap verdi.

Eve geldiğinde şok yaşadı, polise başvurdu

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde bulunan Mehmet Paşa Mahallesinde yaşayan S.G’ye ait eve önceki gün hırsız girdi. Hırsızlar evde buldukları bir miktar parayı alarak kaçtı. Eve geldiğinde şok yaşayan ev sahibinin ihbarı üzerine Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

Yakalanmamak için kıyafet değiştiriyorlar

Fiziki ve teknik takipte il dışından gelerek birbirleriyle koordineli hareket eden 2’si kadın 4 şahsı tespit etti. Aynı kişilerin farklı ticari taksilerle yolculuk yaparak birçok ilde hırsızlık yaptıktan sonra yakalanmamak için kıyafet değiştiren firari şüphelileri oldukları da belirlendi.

Paralar pamuk dolu yastıkta bulundu

Emine Yılmaz (24), Ceren Çelik (21), Tecir Yılmaz (26) ve Yalçın Çelik (33), komşu il Samsun’un Çarşamba ilçesinde durdurulan otomobilin içinde yakalanıp gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada pamuk dolu yastığın içine gizlenmiş çaldıkları 36 bin 250 TL ele geçirildi. Gözaltına alınan hırsızlık çetesi daha sonra Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine getirilerek sorgularının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Pişkin hırsızdan gazeteciye: ‘Belki seni de soyarız’

Hırsızlardan biri çıkışta kendilerini görüntüleyen gazetecilerden birinin “Neden hırsızlık yaptınız?” sorusuna “Sana ne? Sana mı soracağız. Belki seni de soyarız” cevabını verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 10
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Nisan, 2026 14:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Miras Zinciri Oluşturuldu

Safranbolu’da Dünya Miras Günü etkinlikleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yürüyüş haricinde Hıdırlık Seyir Tepesi’ndeki etkinliklerle gerçekleştirildi.

Programa; Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Elif Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, çok sayıda sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Dünya Miras Günü ile Turizm Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, farklı duraklarda anlatılar paylaşıldı, miras temalı etkinlikler gerçekleştirildi.

Programda, Safranbolu Meslek Yüksekokulu’nda görev yaptığı yıllarda yürüttüğü çalışmaları titizlikle derleyerek kapsamlı bir arşiv oluşturan Mustafa Şehirli, yaklaşık 20 yıllık mesleki birikimini “Safranbolu Görsel Kütüphanesi” adlı web sitesi aracılığıyla dijital ortama taşıdığını ifade etti. Elif Köse ise yaptığı değerlendirmede, bu tür çalışmaların kurumlar arası iş birliğiyle daha da güçleneceğine dikkat çekti.

Etkinlikte Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu tarafından “Miras Bildirisi” okundu. Bildiride, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının ortak sorumluluk olduğu vurgulanarak sürdürülebilir koruma anlayışına dikkat çekildi.

Safranbolu’da Dünya Miras Günü’nde söz verildi

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, kentin tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekmek amacıyla “Miras Bildirisi”ni kamuoyuyla paylaştı.

Urgancıoğlu, Safranbolu’nun sahip olduğu eşsiz mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının ortak sorumluluk olduğunu vurguladı. Okunan bildiriyle, kentin tarihi, mimarisi ve yaşam kültürünün önemine dikkat çekilerek sürdürülebilir koruma anlayışının altı çizildi.

Urgancıoğlu’nun okuduğu bildiri şu şekilde: “Bugün burada, Safranbolu’nun miras elçileri olarak, Safranbolu için bir aradayız.

Bu kent; tarihiyle, mimarisiyle, yaşam kültürüyle geçmişten geleceğe uzanan eşsiz bir mirastır. Bu miras; korundukça yaşar, yaşadıkça geleceğe taşınır. Bizler biliyoruz ki;
bu değer yalnızca bugünün değil, yarınların da sorumluluğudur. Safranbolu’nun mirası;
doğru korunduğunda ve bilinçle paylaşıldığında, turizmin de en güçlü değerlerinden birine dönüşür.

Bu nedenlerle; koruma ve kullanma dengesini gözetmek, yerel yaşamı güçlendirerek bu mirası yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bugün burada; Safranbolu’nun mirasını koruyacağımıza, yaşatacağımıza ve gelecek kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz.

Safranbolu mirasıyla yaşıyor…Ve bu miras hepimizin.” ifadeleri yer aldı.

Program, Safranbolu Halk Kültürü Derneğinin Başkanı Erbil Ünal yönetimindeki halk oyunları gösterisi ve dinletisiyle devam etti. Etkinlik, katılımcıların oluşturduğu ışıklı miras zinciri ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin