Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çakırgöl’de 4 mevsim turizm için çalışma başlatıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Çakırgöl turizm alanında 4 mevsim turizm yapılmasına imkan sağlayacak çalışmalara yol haritası oluşturması amacıyla master plan ve fizibilite raporu hazırlanması için DOKA desteğiyle çalışma başlattı.
TTSO’da konuyla ilgili düzenlenen toplantıya Çakırgöl’e kış turizmi merkezi kurulması için uzun yıllardır çalışmalar yürüten eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Samet Canbakkal, DOKA Uzmanı Murat Karaca ve Input firması yetkilisi Johannes Triebnik katıldı.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’a yeni turizm destinasyonları kazandırmak ve turizmi çeşitlendirmek için yaptıkları çalışmalar kapsamında Çakırgöl Turizm Alanıyla ilgili bir proje yürüttüklerini vurgulayarak, “Bakanımız Faruk Özak, Çakırgöl için uzun yıllardır büyük emek harcadı. Bölgede kış turizmi yapılabilmesi amacıyla 12 yıl boyunca kar kalınlığı, rüzgar, nem gibi her türlü ölçüm yapıldı, çeşitli ölçeklerde planlar hazırlandı. Biz de şimdi bu değerli çalışmaları sonuçlandırmak için DOKA ile bir çalışma yürütüyoruz. 12 ay turizme hizmet edebilecek, kışın kayak ve kış sporları yapılabilecek, yazın doğa yürüyüşleri, dağ bisikleti gibi aktivitelerle sürekli turist çekebilecek bir alan oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda Sayın Bakanımız, bu tip turizm tesislerine yönelik master plan hazırlayan dünya çapında bir firmanın uzmanı ve diğer ilgililerle bir ön hazırlık toplantısı düzenledik. Öncelikle 6 bölgeye ayrılan alana yönelik master planlar hazırlanacak ve ardından fizibilite raporları ortaya çıkacak. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra yerli ve yabancı yatırımcılara ulaşacağız. Çakırgöl’den gerçekten çok ümitliyiz, şehrimiz ve bölgemizin turizmine büyük değer katacağına inanıyoruz” dedi.
Çakırgöl Turizm Alanıyla ilgili çalışmalar kapsamında ayrıca saha incelemesi de yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 22:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Su samuru avladığı yengeci yerken görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında bulunan su samuru, kanyonda yengeç avlarken doğaseverin kamerasına yansıdı.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tükenmekte olan türler arasında gösterilen su samuru, Konarı Kanyonunda suya dalarak yengeç avladı. Avladığı yengeci kayanın üzerinde yemeye başlayan su samuru, kendisini görüntüleyen kişiye aldırış etmeden yemeğini tamamladı. Ardından yeniden suya dalan hayvan gözden kayboldu. O anlara ait belgesel tadındaki görüntüler sosyal medyada büyük beğeni topladı.

blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.