AK Parti Vilayet Lideri Mustafa Çağlayan, CHP’nin alternatif merasiminde yaşananlara reaksiyon gösterdi.
Başkan Çağlayan açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı alternatif merasimle ilgili yaşananlara karşı fikrimizi söz etmek isterim. Öncelikle bilinmesini isteriz ki bu vatan hepimizin vatanıdır. Bu bayrak hepimizin bayrağıdır. Bu devlet hepimizin devletidir. Kimsenin başka bir kıymetlendirme yapma, başka bir program düzenleme lüksü yoktur. Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığının izahı yoktur.
Çanakkale’de senin dedenle benim dedem bu vatan bölünmesin diye çaba etti. Alternatif merasimler yapılmasın, paralel yapılar oluşmasın diye birlikte şehit oldular. Senin Çanakkale’nle bizim Çanakkale’miz başka değil. Senin şehidinle benim şehidim başka değil. Hepsi bayrağımız dalgalansın diye şehit oldu. Çanakkale’nin geçilememesinin sebebi, birlik ve beraberlik ruhuyla uğraş edilmesidir. Şayet o gün sizin yaptığınız üzere davransalardı, Çanakkale geçilirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu hareketleri, Çanakkale geçilsin diye yapılan hareketlerdir. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirecekleri tertipler için müsaade alıp, belirlenen yerler dışında programlar yaparak devletin hudut uçlarıyla oynamaktadırlar. Haddi aşmada üzerinize yok. ‘Ötekileştiriyorsunuz’ der, kendiniz ötekileştirirsiniz. ‘Kutuplaştırıyor’ der, kendiniz kutuplaştırırsınız.
Devletimizi yıpratmanıza, devletin temsilcilerini karalamanıza, ulusal birlik ve beraberliğimizi bozmanıza asla fırsat vermeyeceğiz.”


Çağlayan, “Senin şehidinle benim şehidim ayrı değil”
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

