AK Parti Vilayet Lideri Mustafa Çağlayan, CHP’nin alternatif merasiminde yaşananlara reaksiyon gösterdi.
Başkan Çağlayan açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı alternatif merasimle ilgili yaşananlara karşı fikrimizi söz etmek isterim. Öncelikle bilinmesini isteriz ki bu vatan hepimizin vatanıdır. Bu bayrak hepimizin bayrağıdır. Bu devlet hepimizin devletidir. Kimsenin başka bir kıymetlendirme yapma, başka bir program düzenleme lüksü yoktur. Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığının izahı yoktur.
Çanakkale’de senin dedenle benim dedem bu vatan bölünmesin diye çaba etti. Alternatif merasimler yapılmasın, paralel yapılar oluşmasın diye birlikte şehit oldular. Senin Çanakkale’nle bizim Çanakkale’miz başka değil. Senin şehidinle benim şehidim başka değil. Hepsi bayrağımız dalgalansın diye şehit oldu. Çanakkale’nin geçilememesinin sebebi, birlik ve beraberlik ruhuyla uğraş edilmesidir. Şayet o gün sizin yaptığınız üzere davransalardı, Çanakkale geçilirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu hareketleri, Çanakkale geçilsin diye yapılan hareketlerdir. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirecekleri tertipler için müsaade alıp, belirlenen yerler dışında programlar yaparak devletin hudut uçlarıyla oynamaktadırlar. Haddi aşmada üzerinize yok. ‘Ötekileştiriyorsunuz’ der, kendiniz ötekileştirirsiniz. ‘Kutuplaştırıyor’ der, kendiniz kutuplaştırırsınız.
Devletimizi yıpratmanıza, devletin temsilcilerini karalamanıza, ulusal birlik ve beraberliğimizi bozmanıza asla fırsat vermeyeceğiz.”


Çağlayan, “Senin şehidinle benim şehidim ayrı değil”
Samsun’da zehir tacirlerine gözaltı: 831 gram metamfetamin ele geçirildi
Samsun’un Atakum ilçesinde narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda 831 gram metamfetamin ile çok sayıda suç unsuru ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik Atakum ilçesinde operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan F.M.O. (30) ve E.K.Y. (21) isimli şahısların araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 831 gram metamfetamin, 75 adet sentetik ecza, 1 hassas terazi ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

