Erzurum’da Devlet Demir Yollarına ait depoda çıkan yangın güçlükle söndürülebildi. Yangına kurum çalışanlarının depo içerisinde koyun keserek cağ kebabı yaptıkları için yaktıkları ateşin neden olduğu belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Yakutiye ilçesi Şükrü Paşa semtinde bulunan TCDD’ye ait atölye ve depoların bulunduğu bölgede yangın çıktı. İhbarın üzerine bölgeye sevk edilen Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri 3 saatlik bir çalışma sonunda yangını kontrol altına alırken yangının çıkış sebebi duyarları şaşkına çevirdi.
Kurum çalışanlarının depo içerisinde koyun keserek cağ kebabı yapmak istedikleri belirlendi. Kebap için yakılan ateşin sıçraması sonucu depoda bir anda yangın çıktı. Kısa sürede çatıyı saran yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu 3 saat sonra kontrol altına alınabildi. İddiaya göre çalışanların önce yangını kendi imkanları ile söndürmeye çalıştığı ancak başarılı olamadıkları belirtildi.
Yangına müdahale edin itfaiye ekipleri de zaman zaman zor anlar yaşadı. Yoğun dumandan etkilenen bazı itfaiye personeline 112 ekiplerince müdahale edildi. Yangın sırasında depoda bulunan kimyasal malzemeler de itfaiye ekipleri ve kurum çalışanları tarafından uzaklaştırıldı.
İtfaiye çalışanları yangında mahsur kalan iki yavru kediyi de kurtarmayı başardı.
Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken polis ekipleri de yangının meydana geldiği depo ve atölyede incelemelerde bulundu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin "2024 Akademi Ödül Töreni"nde konuşan Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, "Dengeleri süratle değişen bugünkü dünyada ’Lider Ülke Türkiye’ maksadımıza hakikat süratle koşma mecburiyetimiz vardır. Bu koşuda ritmimize istikamet verecek en önemli kurumlarımız, üniversitelerimizdir. Genelde insanlığın, özeldeyse milletimizin sıkıntılarına kozmik bir bakış açısıyla tahlil üretebilecek bilim insanlarımız, tıpkı vakitte Büyük Türkiye’nin mimarları olacaklardır" dedi.
OMÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan 2024 Akademi Ödül Merasimi, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı ile açıldı. Gösterilen "OMÜ 50. Yıl Tanıtım Filmi", konuklara üniversitenin yarım asırlık serüveninden seyahatini çıkardı.
2024 OMÜ akademi mükafatları sahiplerini buldu
Programda 2024 OMÜ Akademi Mükafatları, çeşitli akademik, bilimsel ve idari alanlarda muvaffakiyet gösteren öğretim üyelerine takdim edildi. Muvaffakiyete adanmış bu mükafatlar, üniversitenin bilimsel üretim kapasitesini ve vizyonunu simgelemesi açısından büyük ehemmiyet taşıyor.
Rektör Aydın: "Verilen emeklerle erişilen gururun gözleri ışıttığı bu buluşma, dilerim yarınlara umut olur"
2024 Akademi Mükafatı Töreni’nde konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin 50. kuruluş yılında, bilimsel çalışmalarıyla Üniversitemizin yüz akı olan bedelli akademisyen ve çalışanlarımızla bir ortaya gelmenin memnunluğunu yaşıyorum. Bugünlere gelirken maddi ve manevi dayanaklarını bizlere cömertçe sunan hayırsever bağışçılarımızı ağırlamanın onurunu duyuyorum. Üniversitemiz Ödül ve Teşvik Yönergesi çerçevesinde 2024 Yılı ’Akademi Ödülü’, ’İdari Ödül’ ve ’Kalkındırma Onur Ödülü’ almaya hak kazanan tüm iştirakçileri samimiyetle tebrik ediyorum. Verilen emeklerle erişilen gururun gözleri ışıttığı bu buluşma, dilerim yarınlara umut olur" tabirlerini kullandı.
"Bilimsel niteliğimizin deneyim çarpanıyla yakaladığı ivme, üniversitemizi uzman ve seçkin bir düzeye taşımıştır"
OMÜ’nün yarım asırlık bir üniversite olduğunu belirten Rektör Aydın, "Bilimsel niteliğimizin deneyim çarpanıyla yakaladığı ivme, üniversitemizi uzman ve seçkin bir düzeye taşımıştır. Bünyemizden dört üniversite çıkarabilecek olgunluğa, akademide parmakla gösterilen sayısız bilim insanı yetiştirebilecek donanıma erişmemiz hiç de kolay olmamıştır. Memleket sevdasını ferdî emellerin önüne koyan akademik ve idari işçimizin uğraşları ve eğitim ve araştırmanın değerine inanmış gani istekli hayırseverlerimizin takviyeleriyle yol aldık. Sahip olduklarımızı bizlere miras bırakan bütün mensuplarımızı şükranla anıyorum. Ortamızdan ayrılanların aziz anıları önünde hürmetle eğiliyorum" formunda konuştu.
"Fedakâr akademisyenlerimizin eforları, hayırseverlerimizin samimi takviyeleri en büyük sermayemizdir"
OMÜ’nün araştırma üniversitesi olma vizyonu ve milletlerarasılaşma misyonuyla Türkiye’nin en saygın eğitim ve araştırma kurumlarından biri hâline geldiğini söyleyen Rektör Aydın, "Yakın vakitte ulaşmayı amaçladığımız ’araştırma üniversitesi’ sıfatı için fedakâr akademisyenlerimizin uğraşları, hayırseverlerimizin samimi takviyeleri en büyük sermayemizdir. Sizlerin katkılarıyla yükselttiğimiz çıtamız, bu çabanın sürekliliğiyle aşılabilir. Dünya süratle değişiyor. Yapay zekâ, büyük bilgi tahlili ve makine tahsili üzere teknolojiler; toplumsal, kültürel ve ekonomik yapımızı derinden etkiliyor. Bu dinamik ortamda, üniversitelere düşen rol, yalnızca bilgi transferi değildir. Onlara, toplumsal değişime istikamet veren stratejik aktörler olma sorumluluğu da yüklemektedir. Üniversitelerin geleceği, bu değişime ne kadar süratli adapte olabildikleri, toplumsal sorumluluklarına ne kadar sahip çıktıkları ve sürdürülebilir kalkınmaya ne kadar ehemmiyet verdikleriyle şekillenecektir" sözlerini kullandı.
"Üniversitelerin akademik saygınlığı nitelikli takımlardan geçmektedir"
Milletler, bilimin kılavuzluğunda pürüzlerini aşarak medeniyet atılımlarını gerçekleştirebileceklerini söz eden Rektör Aydın, "Dengeleri süratle değişen bugünkü dünyada ’Lider Ülke Türkiye’ gayemize hakikat süratle koşma mecburiyetimiz vardır. Bu koşuda ritmimize istikamet verecek esas kurumlarımız, üniversitelerimizdir. Üniversitelerin akademik saygınlığı ise nitelikli takımlardan geçmektedir. Genelde insanlığın, özeldeyse milletimizin meselelerine kozmik bir bakış açısıyla tahlil üretebilecek bilim insanlarımız, birebir vakitte Büyük Türkiye’nin mimarları olacaklardır" açıklamasında bulundu.
"Eğitime ve bilime yaptıkları manalı katkılarla üniversite ailesi ismine minnettarlığımı sunuyorum"
Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın konuşmasında şunları söyledi:
"Bugün ortamızda, tıpkı birinci kuruluş yıllarındaki üzere üniversitemizin gelişimine gönülden katkılar sunan kıymetli hayırseverlerimiz de bulunuyor. Onlar ’Bu vatana borcumuz var’ hassasiyetiyle gereksinim duyduğumuzda yanımızda duran koca yürekli beşerler. Kendilerinin maddi-manevi takviyeleriyle yerleşkemize kazandırılan yeni binalar, laboratuvarlar ve eğitim alanları, üniversitemizin fizikî kapasitesini güçlendirirken öğrencilerimize daha nitelikli bir eğitim ortamı sunmamızı sağlamaktadır. Rektörlük binamız önünde açılışını yapacağımız anıtla bu bedelli isimleri, hem hep hatırlayacak hem de gelecek kuşaklara tanıtacağız. Eğitime ve bilime yaptıkları manalı katkılarla yalnızca bugüne değil, yarınlara da ışık tutan hayırseverlerimize, üniversite ailesi ismine minnettarlığımı sunuyorum. Âlâ ki varsınız. Bizler anı yaşarken birebir vakitte yarını inşa ediyoruz. Ömür sermayesini memleketimizin ilerleyişine sarf eden, yaptıklarıyla insanlığa hizmet üretenler her devirde takdire layıktırlar. İdarecilerin vazifesi ise hakkı teslim, başarıyı teşviktir. Başarılarıyla kıvancımız olan siz çalışma arkadaşlarıma en kalbî teşekkürlerimi sunuyorum. Beşere yapılan yatırımın uygunluğa giden en kestirme yol olduğu şuuruyla, bizleri yalnız bırakmayan hayırseverlerimize kurumum ismine tekrar şükranlarımı tabir ediyorum. Bu his ve kanılarla Akademi Mükafatı almaya hak kazananları gönülden kutluyor, 50. yılımızın Ondokuz Mayıs Üniversitesi ailesi ve ülkemiz için sıhhat, huzur ve muvaffakiyet getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgi ve hürmetle selamlıyorum."
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programa Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, OMÜ idaresi akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Merasim, akademisyenler ve protokolün iştirakiyle gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
OMÜ Bağışçıları Anıtı açıldı
Törenin akabinde bağışçılar ismine yaptırılan OMÜ Bağışçıları Anıtı açıldı. OMÜ Rektörlük binası önünde halk oyunları gösterisinin akabinde iştirakçiler tarafından kurdele kesildi. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ve katılanların toplu fotoğraf çektirmesinin akabinde açılış aktifliği sona erdi.