Buyurman, Adalet Bakanı Tunç ile görüştü - Karabük Haber Postası
673b298de4521
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2024 14:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Buyurman, Adalet Bakanı Tunç ile görüştü

Karabüklü gurbetçi işadamı Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Başkanı Orhan Buyurman, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Amasra’da bir araya geldi.

Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Başkanı Orhan Buyurman, beraberinde Karabük Bartınlılar Derneği Başkanı Yüksel Korkut ile birlikte, Bartın’ın Amasra ilçesinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük, Zonguldak ve Bartın’ın birbirinden ayrılmaz ve birlikte güçlü olduklarını ifade ederek, “ Birlikte güzel projelerimiz var. Bunları bölge milletvekillerimiz ile birlikte yerine getirme gayretleri içerisindeyiz. Aynı zamanda Avrupa’da özellikle Almanya’da yaşayan gurbetçilerimiz, ülkemizin yurt dışındaki en güçlü temsilcileridir. Onların taleplerini dinlemek ve çözümler üretmek bizim için bir öncelik” dedi.
Görüşmenin ardından Orhan Buyurman, gurbetçilerin sesi olmaya devam edeceklerini belirterek, “Bakanımızın duyarlılığı bizler için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Gurbetçilerimizin sorunlarının çözümü için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
Buluşma, Türkiye ile Avrupa’daki Türk toplumu arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
findik fabrikasindaki yanginda sogutma calismalari suruyor seSC1Tm1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Fındık fabrikasındaki yangında soğutma çalışmaları sürüyor

Trabzon’daki fındık fabrikasında dün akşam saatlerinde çıkan ve 3 kişinin hafif yaralandığı yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

Arsin ilçesindeki Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Cirav isimli fındık fabrikasında dün 17.15 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında gece boyu soğutma çalışmaları sürdürüldü.

Bölgeye gelen Trabzon Valisi Tahir Şahin, çalışmaları yerinden inceledi. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şahin, “17.15 sıralarında Arsin ilçemizdeki fındık fabrikasında yangın çıktı. Yangının hemen ardından itfaiye ekiplerimiz yaklaşık 110 personel ile olaya anında müdahale etti. Çok şükür bir ölüm olayı gerçekleşmedi. Hafif 3 yaralı vatandaşımız var. Onlarda bugün itibariyle hastaneden çıkacaklar. Can kaybı yaşanmadan yangın kontrol altına alındı. Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 kez daha yangın çıkmıştı. Bununla ilgili özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nin kendisini geliştirdiğini gözlemledik. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın olaylara çok kısa sürede müdahale ettiğini gördük. Cana bir şey gelmedi. Mal canın yongası. Mal yerine gelir. Çok geçmiş olsun. Rabbim daha büyüklerinden bizleri korusun” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin