Buyurman, Adalet Bakanı Tunç ile görüştü - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
673b298de4521
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2024 14:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Buyurman, Adalet Bakanı Tunç ile görüştü

Karabüklü gurbetçi işadamı Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Başkanı Orhan Buyurman, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Amasra’da bir araya geldi.

Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Başkanı Orhan Buyurman, beraberinde Karabük Bartınlılar Derneği Başkanı Yüksel Korkut ile birlikte, Bartın’ın Amasra ilçesinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük, Zonguldak ve Bartın’ın birbirinden ayrılmaz ve birlikte güçlü olduklarını ifade ederek, “ Birlikte güzel projelerimiz var. Bunları bölge milletvekillerimiz ile birlikte yerine getirme gayretleri içerisindeyiz. Aynı zamanda Avrupa’da özellikle Almanya’da yaşayan gurbetçilerimiz, ülkemizin yurt dışındaki en güçlü temsilcileridir. Onların taleplerini dinlemek ve çözümler üretmek bizim için bir öncelik” dedi.
Görüşmenin ardından Orhan Buyurman, gurbetçilerin sesi olmaya devam edeceklerini belirterek, “Bakanımızın duyarlılığı bizler için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Gurbetçilerimizin sorunlarının çözümü için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
Buluşma, Türkiye ile Avrupa’daki Türk toplumu arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kadir
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
17 Mart, 2026 13:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Kadir Gecesi’nde öğrenciler aynı sofrada buluştu

Kadir Gecesi’nin manevi atmosferi, İsmail Necati Efendi Yurdu’nda düzenlenen özel programla öğrencilerle birlikte yaşandı.

Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven’in yanı sıra AFAD İl Müdürü Mustafa Avcı, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir ve Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin katıldı. Protokol üyeleri, öğrencilerle sohbet ederek Kadir Gecesi’nin anlam ve önemine vurgu yaptı.

Etkinlik kapsamında yurt öğrencilerinden oluşan Tasavvuf Korosu tarafından gerçekleştirilen dinleti, geceye ayrı bir manevi hava kattı. Programda ayrıca Osmanlı macunu ikramı ve çeşitli geleneksel etkinlikler düzenlenerek katılımcılara keyifli anlar yaşatıldı.

Dualar eşliğinde gerçekleşen program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi. Kadir Gecesi’nin huzur ve bereketi, öğrencilerle birlikte paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin