Buyurman, Adalet Bakanı Tunç ile görüştü - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
673b298de4521
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2024 14:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Buyurman, Adalet Bakanı Tunç ile görüştü

Karabüklü gurbetçi işadamı Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Başkanı Orhan Buyurman, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Amasra’da bir araya geldi.

Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Başkanı Orhan Buyurman, beraberinde Karabük Bartınlılar Derneği Başkanı Yüksel Korkut ile birlikte, Bartın’ın Amasra ilçesinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük, Zonguldak ve Bartın’ın birbirinden ayrılmaz ve birlikte güçlü olduklarını ifade ederek, “ Birlikte güzel projelerimiz var. Bunları bölge milletvekillerimiz ile birlikte yerine getirme gayretleri içerisindeyiz. Aynı zamanda Avrupa’da özellikle Almanya’da yaşayan gurbetçilerimiz, ülkemizin yurt dışındaki en güçlü temsilcileridir. Onların taleplerini dinlemek ve çözümler üretmek bizim için bir öncelik” dedi.
Görüşmenin ardından Orhan Buyurman, gurbetçilerin sesi olmaya devam edeceklerini belirterek, “Bakanımızın duyarlılığı bizler için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Gurbetçilerimizin sorunlarının çözümü için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
Buluşma, Türkiye ile Avrupa’daki Türk toplumu arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vavava
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Turizm Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Karabük İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu, Vali Oktay Çağatay başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıda, Karabük’ün turizm potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi, sürdürülebilir turizm anlayışının güçlendirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ustaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Alan Başkanı Cemil Belder ile ilgili kamu kurumlarının yöneticileri, turizm sektörü temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Oktay Çağatay, Karabük’ün sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerin turizm açısından önemli bir potansiyel sunduğunu vurgulayarak, bu potansiyelin etkin tanıtım ve kurumlar arası iş birliğiyle daha ileri taşınmasının önemine dikkat çekti.

Toplantı, turizm alanında yürütülecek çalışmalarda kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin