ÇANKIRI İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı. Toplantıda konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Temel Ünlü, Büyük Camii’nin Ramazan öncesinde teslim edileceğini söyledi. Çankırı Valiliği Birlik Salonu’nda Vali Vahdettin Özcan Başkanlığı’nda yapılan toplantıya İl Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Vahdettin Özcan, “Bugünki toplantıda 2016 Yılı Yatırım Programında yer alan projelere ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır. 2016 Yılı Yatırım Programının bu yıl Mart ayının sonunda yayınlanması nedeniyle bazı kuruluşlarımızın çalışma ve iş programları taslak aşamasındadır. Yatırım Programı’nda yer alan projeler temelde İlimizin sosyo-ekonomik göstergelerini ve kamu hizmetlerini iyileştirici niteliktedir. Devletimizin tahsis ettiği ödeneklerin yerinde ve zamanında kullanılması için yıl içerisinde her düzeydeki personel görevini özenle ve gayretle yerine getirecektir. Kuruluşlarca uygulamayı etkin kılacak çalışma ve iş programları özenle takip edilerek ihale süreci ve mevsim şartları gibi unsurlar dikkate alınacaktır. Yatırım Programı’nda yer alan projelerin zamanında bitirilmesi temel hedef olup, projenin her aşamasında bu temel hedefin dikkate alınması ve bu açıdan gerekli gayretin sürdürülmesi gerekmektedir. Yürütülmekte olan yatırımların İlimizin kalkınma sürecine en üst düzeyde katkı vermesini diliyorum” dedi. Vakıflar Bölge Müdürü Temel Ünlü’de 2016 yılında 9 farklı çalışmaları olduğunu belirterek, Büyük Camii’nin son rötuşlarının yapıldığını, Ramazan öncesinde teslim edileceğini kaydetti. İller Bankası Ankara Bölge Müdürlüğü Yetkilisi Kamil Yılmaz da Ilgaz-Çankırı içme suyu projesinin tamamlandığını ve teslim aşamasında olduğunu belirtirken, kurumun hibe yardımlarının da devam ettiğini kaydetti. DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Gökce de DSİ’nin Çankırı’yla ilgili 31 farklı projesi olduğunu ve toplam proje maliyetinin 632 milyon lira değerinde olduğunu aktardı. Toplantıda İl Koordinasyon Kurulu üyeleri kurum yetkililerine çeşitli sorular sorup, projelere ilişkin bilgiler aldılar.


0
Büyük Cami Ramazan Öncesinde İbadete Açılacak
0
0
Kaldırıma çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde kaldırıma çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı.
Kaza, Dilküşa Mahallesi Huzur Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E.D. idaresindeki 37 ADD 971 plakalı motosiklet kaldırıma çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan motosikletten düşen sürücü yaralandı.
112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi Altına alınan yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


