Reklam
Reklam
burun estetiginde kadin ve erkek farki
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Burun estetiğinde kadın ve erkek farkı

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, erkek ve bayan hastalarda burun estetiği ameliyatının planlamasının birbirinden farklı olması gerektiğini belirterek, “Erkeklerde daha keskin sonları olan, düz sınırlar içeren burun estetiği ile maskülen yüz sınırları korumak gereklidir. Bayanlardaki burun sınırlarını oluştururken daha kavisli burunlar yapılması daha feminen özellikler göstermektedir” dedi.

En çok yapılan estetik ameliyatlarından biri olan burun ameliyatı ile ilgili değerli açıklamalarda bulunan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, burun ameliyatlarının bayan ve erkekte farklı planlanmasını gerektiğini belirtti.

“Yüz sınırlarının maskülen ve feminen imajının korunması önemlidir”

Burun ameliyatında cinsiyetin çok kıymetli bir faktör olduğuna dikkat çeken Opr. Dr. Emre Kıymık, “Erkek ve bayan hastada planlamalar birbirinden çok farklı olmalıdır. Yüz sınırlarının maskülen ve feminen imgesinin korunması kıymetlidir. Erkeklerde maskülen yüz sınırları korumak gereklidir. Buna uygun olarak daha keskin hudutları olan, düz sınırlar içeren burunlar maskülen görünümü arttırdığından ötürü erkek hastalardaki planlamalar da kıymetli bir faktördür. Burun ucunun çok kalkık olmaması gerekir. Ekseriyetle dudak burun açısı 90 – 95 derece civarında olması uygun içerikli sonuçlar ortaya koyar. Bayanlarda ise bakış açımız daha farklı olmaktadır. Bayanlarda burun sınırlarını oluştururken daha kavisli burunlar yapılması daha feminen özellikler göstermektedir. Daha çok talep bu tarafta olmaktadır. Tabi ki her hastaya çok kavisli burunlar planlamamaktayız. Dudak ve burun açısı erkeklere nazaran daha yüksek olmaktadır. Ekseriyetle 100 – 115 derece aralığında değişebilen açılarda dudak burun açısını planlayarak daha kalkık burunlar elde edilmektedir. İmaj olarak daha ince, nazik manzaralar elde etmeye çabalamaktayız. Yan görünüşten baktığımızda hastanın talebine yahut tıbbı olarak uygulanabilirliğine nazaran az kavisler uygulanarak, bayan ve erkeklerin burun ameliyatını planlamaktayız. Tabi bütün bunların haricinde kişinin nefes alma sorunları, alerjisi, ek hastalıkları yahut burunla ilgili öteki geçirmiş olduğu cerrahi süreçler kıymetli faktörlerdir. Hiçbir vakit bunları göz arkası etmeden hepsiyle bir arada bütüncül bir bakış açısıyla planlamayı yapmaktayız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda uyusturucu operasyonu kacmaya calisirken yakalandilar vdkEMEsr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da uyuşturucu operasyonu: Kaçmaya çalışırken yakalandılar

Çorum’un Alaca ilçesinde jandarma ekiplerinin şüphe üzerine takibe alarak durdurduğu araçtaki uyuşturucu maddeyi atarak kaçmaya çalışan 3 şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Alaca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında Bozdoğan köyü bölgesinde gerçekleştirilen devriye sırasında durumundan şüphelenilen bir otomobil takibe alındı. Jandarma asayiş timleri tarafından durdurulan araçta bulunan sürücü M.S. (19) ile yanındaki B.E. (21) ve A.Ö. (17), araç içerisindeki uyuşturucu maddeyi dışarı atarak kaçmaya çalıştı. Kısa süreli kovalamacanın ardından 3 şüpheli de jandarma ekiplerince yakalandı. Daha sonra şüphelilere ait 3 ayrı ikamet ve araçta yapılan detaylı aramalarda 81,97 gram sentetik kannabinoid ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 7 bin 700 TL nakit para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden M.S.’nin cep telefonunda yapılan ön incelemede, uyuşturucu madde kullandığı belirlenen M.C.T. (21) isimli şahsın da tespiti yapıldı. Cumhuriyet savcısının talimatıyla harekete geçen ekipler, M.C.T.’yi de gözaltına aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin