Reklam
Reklam
burun estetiginde kadin ve erkek farki
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Burun estetiğinde kadın ve erkek farkı

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, erkek ve bayan hastalarda burun estetiği ameliyatının planlamasının birbirinden farklı olması gerektiğini belirterek, “Erkeklerde daha keskin sonları olan, düz sınırlar içeren burun estetiği ile maskülen yüz sınırları korumak gereklidir. Bayanlardaki burun sınırlarını oluştururken daha kavisli burunlar yapılması daha feminen özellikler göstermektedir” dedi.

En çok yapılan estetik ameliyatlarından biri olan burun ameliyatı ile ilgili değerli açıklamalarda bulunan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, burun ameliyatlarının bayan ve erkekte farklı planlanmasını gerektiğini belirtti.

“Yüz sınırlarının maskülen ve feminen imajının korunması önemlidir”

Burun ameliyatında cinsiyetin çok kıymetli bir faktör olduğuna dikkat çeken Opr. Dr. Emre Kıymık, “Erkek ve bayan hastada planlamalar birbirinden çok farklı olmalıdır. Yüz sınırlarının maskülen ve feminen imgesinin korunması kıymetlidir. Erkeklerde maskülen yüz sınırları korumak gereklidir. Buna uygun olarak daha keskin hudutları olan, düz sınırlar içeren burunlar maskülen görünümü arttırdığından ötürü erkek hastalardaki planlamalar da kıymetli bir faktördür. Burun ucunun çok kalkık olmaması gerekir. Ekseriyetle dudak burun açısı 90 – 95 derece civarında olması uygun içerikli sonuçlar ortaya koyar. Bayanlarda ise bakış açımız daha farklı olmaktadır. Bayanlarda burun sınırlarını oluştururken daha kavisli burunlar yapılması daha feminen özellikler göstermektedir. Daha çok talep bu tarafta olmaktadır. Tabi ki her hastaya çok kavisli burunlar planlamamaktayız. Dudak ve burun açısı erkeklere nazaran daha yüksek olmaktadır. Ekseriyetle 100 – 115 derece aralığında değişebilen açılarda dudak burun açısını planlayarak daha kalkık burunlar elde edilmektedir. İmaj olarak daha ince, nazik manzaralar elde etmeye çabalamaktayız. Yan görünüşten baktığımızda hastanın talebine yahut tıbbı olarak uygulanabilirliğine nazaran az kavisler uygulanarak, bayan ve erkeklerin burun ameliyatını planlamaktayız. Tabi bütün bunların haricinde kişinin nefes alma sorunları, alerjisi, ek hastalıkları yahut burunla ilgili öteki geçirmiş olduğu cerrahi süreçler kıymetli faktörlerdir. Hiçbir vakit bunları göz arkası etmeden hepsiyle bir arada bütüncül bir bakış açısıyla planlamayı yapmaktayız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
MANSET
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ÜCRETSİZ ULAŞIM UYGULAMASI YARGIYA TAKILDI

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu, belediyenin ücretsiz taşımacılık yapmasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, mahkeme kararına uyması çağrısında bulundu.

Kamuoyu tarafından hassasiyetle takip edilen bu kararla ilgili Karabük Belediyesi tarafından uygulanan 65 yaş altı emeklilerin ayda 30 kez ücretsiz ulaşımdan faydalanmasına yargıdan izin çıkmadı.

YARGI SÜRECİ ESNAFIN LEHİNE SONUÇLANDI

Mahkemenin minibüsçü esnafını haklı bulduğunu hatırlatan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu, yaptığı basın açıklamasında Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya seslendi. Topçu, Türk yargısının verdiği kararın açık ve bağlayıcı olduğunu vurgulayarak, belediyenin bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Uygulamanın esnafı mağdur ettiğini belirten Topçu, “Bu yanlış uygulamadan bir an önce dönülmelidir” sözleriyle çağrısını yineledi.

Emeklilere yönelik ücretsiz ulaşım uygulamasının da esnafı zor durumda bıraktığını iddia eden Topçu, açıklamasında:” Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak, yıllardır bu şehrin tozunu yutan, kar kış demeden halkımıza hizmet eden minibüsçü esnafımızın uğradığı büyük haksızlığı tüm açıklığıyla kamuoyunun vicdanına sunuyorum.

Pandemi döneminde artan maliyetler altında ezilen, kontak kapatma noktasına gelen toplu taşıma esnafına el uzatması gereken eski belediye yönetimi; çözüm üretmek yerine esnafın ekmeğine kan doğramıştır. Mevcut duruma çözüm bulmak yerine 60 adet dolmuş alarak belediyeyi bir “minibüs işletmesine” çevirmek, 30 yıllık esnafın rızkına göz dikmektir. Belediye, esnafı yaşatmakla mükelleftir; esnafıyla rekabet edip onu bitirmekle değil! Popülist uygulamaların bedeli esnafa yüklenmemelidir. Emeklilerimize yönelik ücretsiz ulaşım kararı, esnafın sırtından yapılan bir siyasi şovdur. Sosyal belediyecilik, bir kesime iyilik yaparken başka bir kesimi açlığa mahkûm etmek değildir. Artan akaryakıt fiyatları, amortisman giderleri, ağır vergi ve SGK yükleri altında beli bükülen şoför esnafı, bir de belediyenin haksız rekabetiyle siyasete kurban edilmiştir. Yüce Türk yargısının verdiği karar açıktır; bu yanlış uygulamadan dönülmelidir. Bizler demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin hak arayan evlatları olarak susturulmaya çalışıldık ama pes etmedik. Konuyu yargıya taşıdık ve Yüce Mahkeme bizleri haklı buldu! Mahkeme kararı açık ve nettir: “Siz minibüsçü esnafına zarar veriyorsunuz, bu uygulamadan derhal dönün!” demiştir. Sayın Özkan Çetinkaya’ya Çağrımızdır: Mahkeme Kararı Anayasal Bir Zorunluluktur! Buradan Karabük Belediye Başkanı Sayın Özkan Çetinkaya’ya sesleniyorum: Yeni yönetimden adalet beklerken, mahkeme kararının hiçe sayıldığını görmek bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Hukuk, belediye başkanlarının keyfine göre uygulanacak bir seçenek değildir! Mahkeme kararını uygulamamak suçtur, halkın oylarıyla gelinen o makamda adaleti çiğnemektir. Bu esnafın artık çekecek canı kalmamıştır! Biz bu memleketin evlatlarıyız, suyunu içip havasını soluyoruz. 30 yıldır bu şehre hizmet eden insanları sokağa atmaya, ekmeğini elinden almaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Belediye yönetimini ivedilikle mahkeme kararına uymaya, esnafı yok eden bu haksız rekabeti durdurmaya davet ediyorum. Aksi takdirde, hukuk mücadelemizi bir üst perdeye taşıyacağımızı ve demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ilan ediyorum.

Esnafı yaşatın ki devlet yaşasın, esnafı yaşatın ki Karabük kalkınsın.” dedi.

GÖZLER BAŞKANDA

Karabük kamuoyunda ise gözler şimdi Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın atacağı adıma çevrildi. Mahkeme kararının uygulanması halinde belediyenin toplu taşıma sistemiyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidilmesi, esnaf temsilcileriyle yeniden masaya oturması ve ortak bir çözüm modeli oluşturması bekleniyor.

Şehirde konuşulan en önemli gerçeklerden biri ise şoför esnafının yaşadığı mağduriyetin artık geniş kesimler tarafından kabul görmesi oldu. Yıllardır direksiyon başında ekmek mücadelesi veren minibüsçülerin; artan maliyetler, ücretsiz taşıma yükü ve belediyenin doğrudan taşımacılık alanına girmesi nedeniyle ekonomik olarak ciddi baskı altında kaldığı bildirildi.

Oda Başkanı, yeni dönemde çatışma yerine uzlaşı beklediklerini belirterek, sürecin artık yalnızca ulaşım meselesi olmaktan çıktığını ve birçok ailenin geçim mücadelesine dönüştüğünü ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin