Reklam
Reklam
sendika2 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Temmuz, 2024 12:18 tarihinde yayınlandı
0

Büro Memur-Sen Üyesi Bozkurt, Sendika Yürüyüşüne Tam Destek Verdi

Karabük Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan Büro Memur-Sen üyesi Fahri Bozkurt, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların başlattığı “Taleplerimiz İçin Bolu’dan Ankara’ya Yürüyoruz” etkinliğine katılarak tam destek sağladı.

Bolu’dan Ankara’ya doğru yürüyüş eylemi düzenleyen grup, Büro Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanları ve Sendika Temsilcilerinden oluşuyordu. Fahri Bozkurt, yürüyüş güzergâhındaki Gerede Şahnalar köyü mevkiinde sendika grubunu karşılayarak, Karabük ve Safranbolu’nun yöresel lezzetlerinden lokum, bağlar gazozu, meyve ve yayık ayranı gibi ikramlarda bulundu.

Bozkurt, eylem sürecindeki tüm sendika temsilcilerine her zaman yanlarında olduğunu belirterek tam destek verdiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
f9ac5d3b 84de 4287 9e7d 7cfa6fb4517d
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ATATÜRK’E HAKARET CEZASIZ MI KALDI?

Atatürk paylaşımıyla gündeme gelen Sağlık-Sen Yöneticisinin Belediye ziyareti tepki çekti

Geçmiş yıllarda Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Karabük Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Çamlıca’nın, Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş ile birlikte Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’yı ziyaret etmesi yeni tepkilere yol açtı.

Yaklaşık üç yıl önce Çamlıca’nın kişisel X hesabından yaptığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtilen paylaşımda, Atatürk hakkında “İslami yönü iyi değil”, “İslam’ı yok etmiş” ve “İslam düşmanı” gibi ifadeler kullandığı öne sürülmüştü. Söz konusu görüntülerde ayrıca Çamlıca’nın, Atatürk’ün eleştirilemeyeceği yönündeki toplumsal yaklaşımı sorguladığı ve Cumhuriyet’in kurucusunu yalnızca askeri yönüyle başarılı bulduğunu ifade ettiği görülmüştü.

Paylaşımın kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından Sağlık-Sen Karabük Şubesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış, Nurettin Çamlıca hakkında disiplin süreci başlatılmıştı. Hazırlanan disiplin dosyasının, sendikanın en üst karar organlarından biri olan Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği açıklanmış, Çamlıca’nın ihraç edilebileceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı.

Ancak aradan geçen sürede Çamlıca’nın Sağlık-Sen Karabük Şubesi’nde başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü öğrenildi. Son olarak Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş’un Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’ya gerçekleştirdiği ziyarette Çamlıca’nın da yer alması, çeşitli kesimlerin yeniden tepkisini çekti.

Kamuoyunda oluşan eleştirilerde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan söz konusu paylaşımlara rağmen Çamlıca’nın görevine devam etmesi tartışma konusu oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin