ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Farabi Kampüsü Sezai Karakoç Kültür Merkezinde yer alan Çalışma Salonu hizmete girdi. Çalışma Salonuna Devrekli Şair Rüştü Onur’un adı verildi.
Rüştü Onur Çalışma Salonu öğrencilere 7/24 saat hizmet verecek.
7/24 saat hizmet veren Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinden sonra öğrenciler için rahat ve konforlu bir çalışma mekanı olarak tasarlanan Rüştü Onur Çalışma Salonu da yedi gün yirmi dört saat öğrencilerin hizmetinde olacak. Salonda yüz elli öğrenci aynı anda rahat bir şekilde ders çalışabilecek. Çalışma Salonunda aynı zamanda sınırsız internet hizmet sunan otuz bilgisayar yer alıyor.
“ÖĞRENCİLERİMİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rüştü Onur Çalışma Salonunun öğrencilerin çalışma imkânları açısından önemli bir ihtiyacını gidereceğini belirttiği açıklamasında şunları söyledi:
“Son yıllarda öğrenci sayılarımızda önemli artışlar sağladık. Dersliklerde, laboratuvarlarda ve diğer alanlarda yaptığımız iyileştirmelerin yanında öğrencilerin çalışma imkanlarında da iyileştirmeler sağlıyoruz. Son olarak hizmete giren Rüştü Onur Çalışma Salonu bu amaçla açıldı. Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi şimdiye kadar bu ihtiyacı karşılıyordu.
Ancak özellikle sınav zamanlarında kütüphanede ciddi bir yığılma yaşanıyordu. Hizmete giren Çalışma Salonu bu ihtiyacı karşılayacak nitelikli bir mekan olarak tasarlandı.
Ayrıca böyle güzel ve nitelikli bir yere Devrekli Şair Rüştü Onur’un ismini verilmesini kararlaştırdık. Öğrenciler hem nitelikli bir yerde ders çalışma olanağı bulmuş olacak hem de genç yaşta vefat eden Devrekli Şair Rüştü Onur’un ismi Üniversitemiz bünyesinde yaşatılmış olacak.
Bu gün hizmete giren Çalışma Salonu uygulamasını diğer kampüslerimizde de gerçekleştireceğiz. İbn-i Sina Kampüsünde hazırlanan ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Çalışma Salonuna da Rüştü Onur’un arkadaşı Muzaffer Tayyip Uslu’nun adını vereceğiz.
Bu vesileyle Rüştü Onur Çalışma Salonunun öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Çalışma Salonunun tamamlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımız sunuyorum.”
Bülent Ecevit Üniversitesi Rüştü Onur Çalışma Salonu Hizmete Girdi
Otomobil 50 metreden şarampole uçtu: 2 kişi araçtan atlayarak kurtuldu
Karabük’te freni boşalan otomobil, yaklaşık 50 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Araçta bulunan 2 kişi ise atlayarak kurtuldu.
Kaza, Üniversite Mahallesi Efsanur Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Habibullah Ş. idaresindeki 74 AAB 181 plakalı Fiat Tofaş marka otomobil, park halindeyken iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metrelik yükseklikten aşağı yuvarlandı.
Kazada otomobil hurda yığınına dönerken, sürücü Habibullah Ş. ile yanında bulunan C.B. araçtan atlayarak kazadan yaralı kurtuldu. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince merdivenle bulundukları yerden alınan yaralılar, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (KEAH) kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


