Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Aralık, 2015 09:31 tarihinde yayınlandı
0

Bülent Ecevit Üniversitesi Rüştü Onur Çalışma Salonu Hizmete Girdi

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Farabi Kampüsü Sezai Karakoç Kültür Merkezinde yer alan Çalışma Salonu hizmete girdi. Çalışma Salonuna Devrekli Şair Rüştü Onur’un adı verildi.
Rüştü Onur Çalışma Salonu öğrencilere 7/24 saat hizmet verecek.
7/24 saat hizmet veren Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinden sonra öğrenciler için rahat ve konforlu bir çalışma mekanı olarak tasarlanan Rüştü Onur Çalışma Salonu da yedi gün yirmi dört saat öğrencilerin hizmetinde olacak. Salonda yüz elli öğrenci aynı anda rahat bir şekilde ders çalışabilecek. Çalışma Salonunda aynı zamanda sınırsız internet hizmet sunan otuz bilgisayar yer alıyor.
“ÖĞRENCİLERİMİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rüştü Onur Çalışma Salonunun öğrencilerin çalışma imkânları açısından önemli bir ihtiyacını gidereceğini belirttiği açıklamasında şunları söyledi:
“Son yıllarda öğrenci sayılarımızda önemli artışlar sağladık. Dersliklerde, laboratuvarlarda ve diğer alanlarda yaptığımız iyileştirmelerin yanında öğrencilerin çalışma imkanlarında da iyileştirmeler sağlıyoruz. Son olarak hizmete giren Rüştü Onur Çalışma Salonu bu amaçla açıldı. Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi şimdiye kadar bu ihtiyacı karşılıyordu.
Ancak özellikle sınav zamanlarında kütüphanede ciddi bir yığılma yaşanıyordu. Hizmete giren Çalışma Salonu bu ihtiyacı karşılayacak nitelikli bir mekan olarak tasarlandı.
Ayrıca böyle güzel ve nitelikli bir yere Devrekli Şair Rüştü Onur’un ismini verilmesini kararlaştırdık. Öğrenciler hem nitelikli bir yerde ders çalışma olanağı bulmuş olacak hem de genç yaşta vefat eden Devrekli Şair Rüştü Onur’un ismi Üniversitemiz bünyesinde yaşatılmış olacak.
Bu gün hizmete giren Çalışma Salonu uygulamasını diğer kampüslerimizde de gerçekleştireceğiz. İbn-i Sina Kampüsünde hazırlanan ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Çalışma Salonuna da Rüştü Onur’un arkadaşı Muzaffer Tayyip Uslu’nun adını vereceğiz.
Bu vesileyle Rüştü Onur Çalışma Salonunun öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Çalışma Salonunun tamamlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımız sunuyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta 20 gun sonra ortaya cikan olumun yasandigi ev sessizlige burundu D8PGdFXP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta 20 gün sonra ortaya çıkan ölümün yaşandığı ev sessizliğe büründü

Tokat’ın Zile ilçesinde 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Sibel Akpınar’ın evinde ölü bulunmasına ilişkin soruşturma sürerken, olayın yaşandığı apartman ve çevresinde sessizlik hakim oldu. Yaklaşık 20 gün sonra ortaya çıkan ölüm olayıyla ilgili mahalle muhtarı ve komşuları yaşananları anlattı.

Olay, Minare-i Sağır Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerindeki Bektaşlar Apartmanı’nda meydana geldi. Evden yayılan kötü kokular üzerine yapılan ihbar sonrası polis ekiplerinin girdiği dairede, Sibel Akpınar’ın cansız bedeni yatağında bulunmuştu. İlk değerlendirmelerde genç kadının yaklaşık 10 gün önce hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında annesi ve iki kız kardeşi “ihmali davranışla kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı.

Olayın üzerinden yaklaşık 20 gün geçtiğini belirten Minare-i Sağır Mahallesi Muhtarı Yücel Sayar, yaşananların mahallede büyük üzüntüye neden olduğunu söyledi. Sayar, “Zile ilçesi mahallemizde yaşanan acı bir haberle sarsıldık. Mahallemizin sakinlerinden üniversite öğrencimiz ne yazık ki bilinmeyen bir nedenle vefat etmiştir. Olayın üzerinden 20 gün geçmesinin ardından emniyet güçlerimizin haberi oluyor. Benim de haberim olduğu için ifade verdim” dedi.

Olay günü yaşananları anlatan komşu Ali Ertaş ise, ekiplerin apartmana gelmesiyle durumdan haberdar olduklarını belirterek, “Ambulans geldi. Hasta varmış dedi. Kızın ismini sordu. Ben tanımıyorum dedim. Meğer buradaymış. Bir kız çocuğu bağırdı ki abi burası diye seslendi. Bizim de öyle haberimiz oldu” ifadelerini kullandı.

Genç kadının kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla başlatılan adli tıp incelemesi sürerken, olayla ilgili Zile Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin