Reklam
Reklam
bulasik yikarken kesfedilen yetenegin sergisi buyuk ilgi gordu wBqeMaBP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Bulaşık yıkarken keşfedilen yeteneğin sergisi büyük ilgi gördü

Sarsıntı sonrası ömür kurallarını düzgünleştirmek maksadıyla çocuklarıyla birlikte Kahramanmaraş’tan Düzce’ye gelen 38 yaşındaki Ayşegül Nacar, burada hayatını değiştiren bir seyahate başladı. 2 çocuk annesi Nacar’ın çocukluğunda keşfedilen fakat ailesinin takviyesini alamadığı için yarım kalan fotoğraf yeteneği, bulaşıkçılık yaptığı işletmede tekrar gün yüzüne çıktı. İşletme sahibinin teşvikiyle yeteneğini geliştiren Nacar, artık daha büyük hayallere yelken açıyor.

Kahramanmaraş sarsıntılarının akabinde yeni bir hayat kurmak için Düzce’ye gelen ve bir işletmede bulaşık yıkarken fotoğraf yapma yeteneği fark edilen Ayşegül Nacar, birinci standını açtı. İşletme sahibi Semra Meydan’ın takviyesiyle işletmede düzenlenen stantta Osmanlı padişahları, Osmanlı devrine ilişkin figürler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri yer aldı. Yapay zeka dayanağıyla oluşturulan, Atatürk’ün at üzerinde tasvir edildiği fotoğraf ile portresi ise standın en çok ilgi çeken yapıtları oldu.

Portre yapmaya zorladık

Serginin açılmasına öncülük eden işletme sahibi Semra Meydan, Ayşegül Nacar’ın hiçbir eğitim almadan yetenekli bir biçimde fotoğraf yapabildiğini fark ettiklerinde bu sergiyi düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. Meydan, “Bir antikacı ve Osmanlı koleksiyoneri olarak, Osmanlı temalı bir stant olmasını istedik. Ayşegül’ü portre konusunda zorladık. Ne kadar yapamayacağını söylese de mükemmel işler başardı. Atatürk’ün portresini yapmasını istediğimizde tereddüt etti, kusurlarının aşikâr olacağını düşündü. Atatürk’ün gözlerindeki gerçekçilik, güya ona sarılabileceğim hissini vermişti bana ve dizlerimin üzerine çöküp ağladım. Bu portreden sonra ’Mutlaka bir stant yapmalıyız’ dedim. Akabinde yapılan portreleri antika çerçevelere yerleştirdik ve böylelikle Ayşegül’ün yeteneğini antikalarla birleştirdik” dedi.

Büyük ilgi gören stantta toplam 8 portre ve 3 fotoğraf bulunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmak kenarinda taskin onlemleri yogunlastirildi 3VjLsRFf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeşilırmak kenarında taşkın önlemleri yoğunlaştırıldı

Tokat’ın Turhal ilçesinde Tokat Valiliği tarafından yapılan taşkın uyarılarının ardından ilçe genelinde birçok vatandaş ev ve iş yerlerini su baskınlarına karşı korumak için kendi imkanlarıyla tedbir aldı.

Yeşilırmak’ta su seviyesinin yükselmesi ve bölgede etkili olan yağışların devam etmesi nedeniyle özellikle riskli mahallelerde hareketlilik yaşandı. Bazı vatandaşlar dükkan ve evlerinin girişlerini branda ile kapatarak suyun içeri girmesini engellemeye çalışırken, bazı vatandaşların ise kapı önlerine kum torbaları yerleştirdiği görüldü. Öte yandan ekipler de taşkın riskine karşı ilçe merkezinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. İş makineleriyle Yeşilırmak boyunca taş ve hafriyat malzemesi istiflenerek set oluşturulurken, suyun yerleşim alanlarına ulaşmaması için birçok noktada koruma çalışması yapıldı. Polis ve zabıta ekiplerinin de riskli bölgelerde güvenlik önlemi aldığı öğrenildi. Vatandaşlar ise su seviyesinin daha fazla yükselmesinden endişe duyduklarını belirterek gece boyunca gelişmeleri takip ettiklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin