Reklam
Reklam
bulasik yikarken kesfedilen yetenegin sergisi buyuk ilgi gordu wBqeMaBP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Bulaşık yıkarken keşfedilen yeteneğin sergisi büyük ilgi gördü

Sarsıntı sonrası ömür kurallarını düzgünleştirmek maksadıyla çocuklarıyla birlikte Kahramanmaraş’tan Düzce’ye gelen 38 yaşındaki Ayşegül Nacar, burada hayatını değiştiren bir seyahate başladı. 2 çocuk annesi Nacar’ın çocukluğunda keşfedilen fakat ailesinin takviyesini alamadığı için yarım kalan fotoğraf yeteneği, bulaşıkçılık yaptığı işletmede tekrar gün yüzüne çıktı. İşletme sahibinin teşvikiyle yeteneğini geliştiren Nacar, artık daha büyük hayallere yelken açıyor.

Kahramanmaraş sarsıntılarının akabinde yeni bir hayat kurmak için Düzce’ye gelen ve bir işletmede bulaşık yıkarken fotoğraf yapma yeteneği fark edilen Ayşegül Nacar, birinci standını açtı. İşletme sahibi Semra Meydan’ın takviyesiyle işletmede düzenlenen stantta Osmanlı padişahları, Osmanlı devrine ilişkin figürler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri yer aldı. Yapay zeka dayanağıyla oluşturulan, Atatürk’ün at üzerinde tasvir edildiği fotoğraf ile portresi ise standın en çok ilgi çeken yapıtları oldu.

Portre yapmaya zorladık

Serginin açılmasına öncülük eden işletme sahibi Semra Meydan, Ayşegül Nacar’ın hiçbir eğitim almadan yetenekli bir biçimde fotoğraf yapabildiğini fark ettiklerinde bu sergiyi düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. Meydan, “Bir antikacı ve Osmanlı koleksiyoneri olarak, Osmanlı temalı bir stant olmasını istedik. Ayşegül’ü portre konusunda zorladık. Ne kadar yapamayacağını söylese de mükemmel işler başardı. Atatürk’ün portresini yapmasını istediğimizde tereddüt etti, kusurlarının aşikâr olacağını düşündü. Atatürk’ün gözlerindeki gerçekçilik, güya ona sarılabileceğim hissini vermişti bana ve dizlerimin üzerine çöküp ağladım. Bu portreden sonra ’Mutlaka bir stant yapmalıyız’ dedim. Akabinde yapılan portreleri antika çerçevelere yerleştirdik ve böylelikle Ayşegül’ün yeteneğini antikalarla birleştirdik” dedi.

Büyük ilgi gören stantta toplam 8 portre ve 3 fotoğraf bulunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
6f46ccad fa1b 4a21 8e49 586ae4eeeaf1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Haziran, 2026 10:15 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

KARDEMİR’e “Yılın Kurumsal Kan Bağışçısı” ödülü

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından KARDEMİR, Türk Kızılay tarafından düzenlenen Türk Kızılay Ödülleri Töreni’nde “Yılın Kurumsal Kan Bağışçısı” kategorisinde Türkiye üçüncülüğü ödülüne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende KARDEMİR’e verilen ödül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi. Şirket adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz aldı.

KARDEMİR’den yapılan açıklamada, çalışanların gönüllü katkılarıyla sürdürülen kan bağışı faaliyetlerinin toplumsal dayanışmaya önemli katkılar sunduğu belirtilerek, bu anlamlı ödülün kurum için gurur kaynağı olduğu ifade edildi.

Türk Kızılay’ın 158’inci kuruluş yıl dönümünde verilen ödülün, iyilik, dayanışma ve yardımlaşma kültürünün güçlenmesine yönelik çalışmalara verilen değerin bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, afetler, acil durumlar ve sağlık hizmetlerinde üstlendiği kritik görevlerle Türkiye’nin en köklü yardım kuruluşları arasında yer alan Türk Kızılay’ın 158’inci kuruluş yıl dönümü kutlanarak, insanlığa umut olan çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin