Reklam
Reklam

Bulaşık yıkarken keşfedilen yeteneğin sergisi büyük ilgi gördü

bulasik yikarken kesfedilen yetenegin sergisi buyuk ilgi gordu wBqeMaBP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Sarsıntı sonrası ömür kurallarını düzgünleştirmek maksadıyla çocuklarıyla birlikte Kahramanmaraş’tan Düzce’ye gelen 38 yaşındaki Ayşegül Nacar, burada hayatını değiştiren bir seyahate başladı. 2 çocuk annesi Nacar’ın çocukluğunda keşfedilen fakat ailesinin takviyesini alamadığı için yarım kalan fotoğraf yeteneği, bulaşıkçılık yaptığı işletmede tekrar gün yüzüne çıktı. İşletme sahibinin teşvikiyle yeteneğini geliştiren Nacar, artık daha büyük hayallere yelken açıyor.

Kahramanmaraş sarsıntılarının akabinde yeni bir hayat kurmak için Düzce’ye gelen ve bir işletmede bulaşık yıkarken fotoğraf yapma yeteneği fark edilen Ayşegül Nacar, birinci standını açtı. İşletme sahibi Semra Meydan’ın takviyesiyle işletmede düzenlenen stantta Osmanlı padişahları, Osmanlı devrine ilişkin figürler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri yer aldı. Yapay zeka dayanağıyla oluşturulan, Atatürk’ün at üzerinde tasvir edildiği fotoğraf ile portresi ise standın en çok ilgi çeken yapıtları oldu.

Portre yapmaya zorladık

Serginin açılmasına öncülük eden işletme sahibi Semra Meydan, Ayşegül Nacar’ın hiçbir eğitim almadan yetenekli bir biçimde fotoğraf yapabildiğini fark ettiklerinde bu sergiyi düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. Meydan, “Bir antikacı ve Osmanlı koleksiyoneri olarak, Osmanlı temalı bir stant olmasını istedik. Ayşegül’ü portre konusunda zorladık. Ne kadar yapamayacağını söylese de mükemmel işler başardı. Atatürk’ün portresini yapmasını istediğimizde tereddüt etti, kusurlarının aşikâr olacağını düşündü. Atatürk’ün gözlerindeki gerçekçilik, güya ona sarılabileceğim hissini vermişti bana ve dizlerimin üzerine çöküp ağladım. Bu portreden sonra ’Mutlaka bir stant yapmalıyız’ dedim. Akabinde yapılan portreleri antika çerçevelere yerleştirdik ve böylelikle Ayşegül’ün yeteneğini antikalarla birleştirdik” dedi.

Büyük ilgi gören stantta toplam 8 portre ve 3 fotoğraf bulunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti

refakatci olarak hastaneye giderken kazada hayatini kaybetti uO6Pu91p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 08:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.

Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin