Karabük Postası tarafından
18 Mayıs, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bugün Gençlerin Bayramı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliğine armağanı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bugün ilimizde törenlerle kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de hazırlanan çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlama etkinliklerine halkın katılımının yoğun olarak sağlanması amacıyla etkinliklerin büyük bir kısmı 15 Mayıs Pazartesi gününden itibaren spor faaliyetleri ve çeşitli etkinliklerle  başladı. KUTLAMALAR STADYUMDA YAPILACAK Her yıl Karabük Kent Meydanında yapılan kutlama etkinlikleri bu yıl Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda gerçekleştirilecek. Kent Meydanında Atatürk Anıtında sadece çelenk sunumu yapılacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bayrağımız göndere çekilecek.  Kent Meydanındaki çelenk sunma töreninin ardından gençlik yürüyüşü yapılacak. Saat 10.00'da Çamlık Kent Ormanından başlayacak olan gençlik yürüyüşü Dr. Necmettin şeyhoğlu Stadyumunda sona erecek. KUTLAMA PROGRAMI Kutlama etkinlikleri  ise saat 10.30’da Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda gerçekleşecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bayrak ve Flama geçişi yapılacak.Gençlik ve Spor Bakanının konuşmasının akabinde Atatürk'ün Gençlik Hitabesi ve Gençliğin  Ata'ya cevabı okunacak. Jimnastik gösterileri ile devam edecek kutlama programı, şiir yarışmasında birinci olan şiiirn okunması, Antrenörlerin gösterisi, Kompozisyon Yarışmasında birinci olan kompozisyonun okunması, Taekwondo Gösterisi, Trambolin Sporcularının gösterisi, Halk Oyunları gösterisi ve ödül töreni ile sona erecek. Öte yandan Gençlik haftası kapsamında sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin hafta boyunca devam edeceği açıklanırken, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerine tün vatandaşlar davet edildi.   (Nurettin Acar)    
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da patates hasadı sürüyor

Kastamonu’da 7 bin 400 dekar alanda yetiştirilen 30 bin ton patatesin hasadı devam ediyor.
Kastamonu’da 7 bin 400 dekar alanda ekilen patatesin hasadı devam ediyor. Yaklaşık 30 bin ton rekolte beklenirken dekar başına 4 ila 5 ton ortasında eser hasat edildi. Kilogramı 15 ile 20 lira ortasında alıcı bulan patates, bilhassa Devrekani ilçesinde çiftçilerin değerli geçim kaynakları ortasında yer alıyor. İlçede yaklaşık bin 519 dekar alanda yetiştirilen patates, aromasıyla vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. İlçede 205 üretici tarafından bu yıl yaklaşık 5 bin ton patates hasat edildi.

"Üretimin ilerileyen yıllarda daha da artacağından son derece ümitliyim"
İlçede sulama sıkıntısının olmamasıyla patateste beklenen rekoltenin yakalandığını tabir eden Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, "Bölgemizin kıymetli tarım eserlerinden bir tanesi patatestir. İlçemizde 5 bin dekara yakın bir patates üretimi var. Patates hasadının da yavaş yavaş artık sonlarına yaklaşıyoruz. Nitekim hem tadıyla hem aromasıyla hem de gerek kızartmalık gerek haşlamalık olarak hoş bir patates üretiyoruz. Biz bizim yıllık üretim rekoltemiz ülke geneline bakıldığı vakit öbür vilayetlerle kıyaslandığı vakit dekara verimlilik manasında çok önemli oransal olarak çok yüksek. Bunun en büyük etkeni sulamayla alakalı. Devrekani’de sulamayla ilgili bir sorunun olmaması patatesi randımanını arttırıyor. Biz, demonstrasyonu Tarım İlçe Müdürlüğümüzle birlikte yapmıştık. Bölgeye en âlâ adapte olan patates tipi hangisi ise kızartmalık olarak ’hangisini üretmeliyiz, haşlamalık olarak hangisini üretmeliyiz’ üzere teknik hususlarda çiftçilerimizi bilgilendirdik. Onlar da üretime kazandırdılar. Biz, hem Kastamonu merkezde, hem İstanbul’da pazar buluyoruz. Çiftçilerimize önemli bir ekonomik gelir sağlıyor. Ben üretimin ilerileyen yıllarda daha da artacağından son derece ümitliyim. Herkese bereketli dönemler dilerim" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin