blank
Haber Merkezi tarafından
08 Kasım, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bugün 8 Kasım 2025…

Hak-İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, şunları söyledi:
“31 yıl önce dönemin hükümetinin, özelleştirilmediği takdirde kapatılacağını açıkladığı Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nı yaşatmaya ve sahip çıkmaya karar veren bir kentin, bir yörenin onurlu direnişinin 31. yıl dönümündeyiz.”

 88 yıl önce temelleri atılan, 8 kasım 1994 yılında yapılan eylemlerle yeniden hayat bulan o günün Karabük demir çelik fabrikaları, bu günün Kardemir’i bu şehrin bu yörenin ruhu,kuruluş sebebi ve hayat kaynağıdır.

 "8 Kasım çelik işçisinin Karabük halkının,yöre insanının " ekmeklerinin ellerinden alınmasına yüksek sesle topyekûn " olmaz fabrikalar kapatılamaz" denilmesinin, emeğin, alın terinin tarihe geçtiği gündür.

 Bu direniş,gerçekte emeğe, alın terine, insan onuruna sahip çıkmanın destanıdır.

Genç Türkiye Cumhuriyetinin sanayisine, ekonomisine, gelişmesine büyük katkılar yapan bir ülkenin kalkınması ile anılan bu fabrikaların , 5 Nisan kararları ile kapatılmasına karar verilmesi Çelik İşçisini Karabük ve yöre halkını derinden sarsmış, ekonomik ve sosyal bir çöküntüye sebep olmuştur.

Bunun neticesinde Özçelik-İş Sendikası  ve unutulmaz lideri Metin Türker’in önderliğinde başlayan bu karara karşı çıkma eylemleri 8 Kasım da zirve noktasına çıkmıştır.

Bu gün yapılan mücadelenin haklılığını çok daha iyi anlıyoruz Bu mücadeleyi başlatanları, direniş ateşini yakanları başta ebedi Genel Başkanımız Metin Türker olmak üzere saygıyla minnetle anıyoruz, aramızdan ayrılanlara rahmet yaşayanlara sağlık ve selâmet diliyoruz.

Bu vesile ile Çelik İşçileri olarak bu fabrikaların bir daha o günleri yaşamaması için 8 Kasımda Verilen Mücadelenin Ruhunu İçimizde taşıyacağımızı, alın terimizin son damlasına kadar çalışacağımızın sözünü veriyoruz, kararlılığımızı teyit ediyoruz.

Fabrikamız "Kardemir" sonsuza kadar yaşasın, emek alın teri hakkını alsın, Karabük'ümüz büyüsün gelişsin. 8 Kasımı Ve O Gün Verilen Onurlu Mücadeleyi Sonsuza Dek Unutmayacağız Unutturmayacağız..

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin