Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 12:59 tarihinde yayınlandı
0

Buğday verimi için mücadele başlatıldı

Bolu’da buğdayın ana zararlısı olarak kabul edilen ve buğdaydaki verimin düşüşüne sebep olan süne zararlısına karşı sahada mücadele başlatıldı.
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılı Bitki Sağlığı Programı çerçevesinde saha çalışmalarına başladı. Bolu‘da buğdayın ana zararlısı olarak kabul edilen ve buğday verimlerini yüzde 100 oranında etkileyen süne böceğine karşı mücadele başlatıldı. Süne böceğine rastlayan üreticilerin tarlalarında çalışmalara başlayan ekipler, sünelerin bıraktığı yumurtalardaki parazitlenme miktarı ve bu alanlardaki faydalı böcek yoğunluğunu tespit etti.

“Üreticilerimiz de karşılaştıkları olumsuz durumları İl Müdürlüğümüze bildirebilir”
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Gereksiz ilaçlama vs. kaçınılması, doğadaki diğer canlıların yaşamlarına etki etmemek açısından İl Müdürlüğümüz duyuruları doğrultusunda hareket önem arz etmektedir. Üreticilerimiz de karşılaştıkları olumsuz durumları İl Müdürlüğümüze bildirebilir. Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz” denildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin