Karabük’ün Eflani ilçesinde buğday tarlasına çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürülürken, 20 dönüm alandaki ekin zarar gördü.
Olay, ilçeye bağlı Tabaklar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Birol Ergül’e ait tarlada balya makinesinden kaynaklı oluşan kıvılcım sonrası yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Eflani Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede hızla yayılan yangın müdahale edilerek kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği alanda bir çiftçi traktörüyle yangının çevrelerini sürerek yangının yeniden çıkmasını engellemeye çalıştı.
Yangın nedeniyle 20 dönüm alandaki ekin zarar gördü.(İHA)
Buğday tarlasındaki yangında 20 dönüm alan zarar gördü
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.


