Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 07:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BÜ Yeni Kampüsünün Ulaşım Sorunu Çözülüyor

BARTIN Üniversitesi’nin Kutlubeyyazıcılar mevkiinde yapımı devam eden yeni kampüsünün Bartın-Zonguldak yolundan girişini kolaylaştırmak için köprülü kavşak yapımına başlandı.
Bartın Üniversitesinin yeni kampüs alanının ulaşım sorunu, yapılan ihalelerin ardından başlayan projelerle çözülüyor. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, yapılan çalışmalarla bir yandan fiziki mekân sayısının artırıldığını diğer yandan da buralara ulaşımın kolay sağlanmasını hedeflediklerini söyledi. Ulaşım sorununun hızla çözülmesi için büyük gayret sarfettiklerinin altını çizen Rektör Kaplan, “Kutlubey Kampüsündeki ulaşım sorunun çözülmesi için çalışmalar devam ediyor. Diğer kurumlarla koordineli olarak ana arter yollarının yeni kampüsümüze bağlanması için çalışmalar başladı. Böylece Bartın-Zonguldak yolunda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 4 kilometre uzunluğunda 26 metre platform genişliğinde sıcak asfalt yapılacak. Ayrıca, Kutlubey Kampüsüne girişte de köprülü kavşak yapımı için çalışmalar da başladı. Kutlubey Kampüs sınırları içerisinde Devlet Su İşleri tarafından iki adet araç köprüsü ve iki adet menfez geçişi de yapılacaktır. Bu projelerin tamamlanmasıyla üniversiteye ulaşım kolaylaşacak” dedi.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Özgür Özel, otel yangınında yaralananları hastanede ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu Kartalkaya’daki otelde yangınında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ve bekleyen yakınlarını ziyaret etti. Özel, ziyaretinin akabinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Öncelikle üniversitemizin rektörü, başhekimi, vali yardımcımız, sıhhat müdürümüz bizleri burada konuk ettiler, bizlere eşlik ettiler. Her birine teşekkür ederiz. İçeride vatandaşlarımız hastanede kendilerine gösterilen ilgiden mutlular. Ağır bakımda olan 1 hastamız hariç, tüm hastalarımızı ziyaret ettik. Çok ilgi cazip insan öyküleri, kurtuluş öyküleri var evlat sevgisine dair, aile olmaya dair. Eşini ve iki çocuğunu kaybetmiş kurtulan bir babanın hisleri da çok farklı, bütün çocuklarını çarşafla aşağı indirebilmiş bir babanın da” dedi.

“Üzerimize ne düşüyorsa yapmak zorundayız”

Özel, bu türlü makûs olayların bir daha yaşanmaması için herkese düşen sorumluluklar olduğunu tabir ederek, “Otelin önünde de söyledim. Üzerimize ne düşüyorsa yapmak zorundayız. Türkiye artık tuhaf vefatlar, yok yere vefatlar ülkesi olmaktan kurtulmak zorunda. Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum, hayatını kurtaranlara da acil şifalar diliyorum. Bir daha bu türlü günlerin yaşanmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“Çocuklar pek iyiydi”

Özgür Özel, yaralıların sıhhat durumlarına ait ise, “Sayın başhekimimiz daha ayrıntılı açıklama yapacaktır lakin genelde sıhhat durumlarının güzele gittiği söylendi. Çocuklar pek uygundu. Ağır bakımda olan 1 hastamız var. Genelde ziyaret ettiklerimizin durumları düzgüne gidiyor fakat ameliyat olacak olanlar var, kırıkları olanlar var, tedavileri sürenler var. Yaralılar ortasında 12-14 tane çocuk gördük ancak sayıları hastaneden almak daha hakikat olacaktır” formunda konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.