BU UTANÇ KARABÜK'E YETER!... - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Temmuz, 2022 15:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BU UTANÇ KARABÜK’E YETER!…

Karabük, Kardemir Karabükspor’da olduğu gibi  son yılların en büyük vurdumduymazlık örneğini daha yaşıyor. Hentbol 1. Ligini Şampiyon olarak bitiren ve İlimizi Hentbol Süper Liginde temsil etmeye hak kazanan Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol Takımı, sponsor yokluğundan 2022/23 sezonunda Hentbol Erkekler Süper Liginden çekilmeye hazırlanıyor. Kulüp bir hafta içinde sponsor bulamadığı takdirde Süper Lige katılmama kararı alacak ve yeniden 1. Ligde oynayacak.

SADECE KARDEMİR SPONSOR OLDU, O DA YETERLİ DEĞİL

Kulübe sadece  KARDEMİR A.Ş.  süper lig bütçesinin yüzde 10’ununa denk gelen bir meblağda sponsor  olurken,  Karabük’ün diğer işadamlarından herhangi bir destek gelmemesi Karabük’ün sahipsizliğini bir kez daha ortaya koydu.

DESTEK VAR,  PARA YOK

Karabük Yenişehir Gençlik Spor Kulübü Yönetimi; yaklaşık 3 aya yakın sürdürdükleri sponsor görüşmelerinde süper ligde kalıcı olacak bir takım oluşturma bütçesine ulaşamadıklarını, bu süreçte kendilerine  her zaman destek olan, rehberlik eden Vali Fuat Gürel, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş’e de teşekkür ederek şu açıklamayı yaptılar:

“Karabük Yenişehir GSK olarak bu yıl 1.ligde şampiyon olarak 2022/23 sezonunda Hentbol Erkekler Süper ligine katılım hakkı kazanmıştık. Yaklaşık 3 aya yakın sürdürdüğümüz sponsor görüşmelerinde süper ligde kalıcı olacak bir takım oluşturma bütçesine ulaşamadık. Bu süreçte bizlere her zaman destek olan, rehberlik eden başta ilimizin değerli Valisi Sayın Fuat GÜREL beyefendi olmak üzere, Belediye Başkanımız Rafet VERGİLİ’ye, Milletvekillerimiz Cumhur ÜNAL ve Niyazi GÜNEŞ beyefendilere bizlere referans olup öncülük ettikleri için teşekkür ederiz.

Bu görüşmeler neticesinde kulübümüz sadece Kardemir A.Ş’den destek almıştır. Süper ligde bütçemizin %10’u kadar bir meblağa denk gelen destek için Kardemir A.Ş’ye teşekkür ediyoruz. Kulüp yönetimimiz %10’luk bu destekle süper ligde yer almanın mümkün olmadığı, geri kalan bütçe için gereken sponsor desteğinin bir haftalık zaman içerisinde bulunamaması halinde bu yılda 1.ligde devam etme kararı almıştır.Karabük Yenişehir GSK olarak Süper lig temsil etme hakkımızı bedeli karşılığında başka bir ilin takımına devretme imkânımız varken biz bu yola gitmedik. Çünkü bu kulüp Karabük ilinde yaşayan Lise ve Ortaokul öğrencilerini altyapısında barındıran bir kulüp. Altyapı kategorisinde Türkiye derecesi yapan bu gençlerin hayali bir gün A takımda oynamak. Biz bu hayalleri asla bitirmeye razı olamazdık çünkü kulübümüzün gayesi Karabük’ün gençlerinin önünü açmak, onları önce eğitim sonra spor felsefesiyle topluma kazandırmaktır.

Kulüp olarak iş adamlarımızın takımımıza sahip çıkma, destek olma noktasında yardımcı olmalarını beklemiş ve arzu etmiştik. Şehrimizin iş insanları ile yaptığımız görüşmelerde maalesef gereken desteği bulamadık.

Ancak son günlerde bazı basın organları ve sosyal medya platformları üzerinden ilimizin değerli iş insanlarına yönelik ithamları görmezden gelmemiz mümkün değildir. Kulübümüze katkı sağlayacak her yardım ve destek gönüllülük esasına dayalı olarak yapılmalıdır.Kulübümüzün ismi kullanılarak değerli iş insanlarımız hakkında olumsuz algı ve kamuoyu baskısı oluşturacak çeşitli dayatmaların ve ‘’destek olmadılar’’ şeklinde yıpratıcı söylemlerde bulunulmasının net bir şekilde karşısında olduğumuzun ve bu tip söylemleri asla tasvip etmediğimizin bilinmesini isteriz.

Bizlere maddi manevi destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Yıllar sonra şehrimizde Süper lig maçlarını ekranları başından izlettirmek isteğimiz bu yıl gerçekleşmedi, bu yüzden sevincimiz belki yarım kaldı ama kulübümüz bu yılda şampiyon olarak önümüzdeki yıl süper ligde oynayacaktır. Buna inancımız tamdır.

Karabüklü sporseverleri Eylül ayında başlayacak yeni serüvenimizde bizleri desteklemek için parkeye bekliyoruz” (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ISMAILAKCA
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
26 Mart, 2026 10:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Koca kafalılar..!

“Bölgecilik illetini koca kafalarınızdan silin”

Çünkü siyaset, bu koca kafalıların çıkarlarını büyütme alanı değil; ortak aklın, adaletin ve liyakatin hakim olması gereken bir durumdur. Buna rağmen, özellikle yerel düzeyde “bizim bölgeden olsun”, “bizim adam olsun” anlayışı, ne yazık ki bu koca kafalıların beyinlerinde yerlerini korumaya devam ediyor.

Bölgecilik, bir partinin en büyük iç tehditlerinden biridir. Ağaç kurdu gibidir, içten içe yer bitirir, Bu anlayış, insanları yetkinliklerine göre değil, aidiyetlerine göre sınıflandırır. Oysa siyaset, kapsayıcılık gerektirir. Bir göreve kimin daha yakın olduğu değil, kimin o görevi en iyi şekilde yapacağı esas alınmalıdır. Aksi halde ortaya çıkan tablo, rekabetten beslenen bir kalite artışı değil; ayrışmadan beslenen bir zayıflama olur.

“Bizden olsun da nasıl olursa olsun” yaklaşımı, kısa vadede bu koca kafalıları memnun edebilir. Ancak uzun vadede bu zihniyet, hem teşkilat yapısını aşındırır hem de seçmen nezdinde güven kaybına yol açar. Çünkü seçmen, kendi iç hesaplaşmalarına gömülmüş bir yapı değil; sorunlara çözüm üreten, güçlü ve birlik içinde bir siyasi kadro görmek ister.

Daha da önemlisi, bölgecilik bir kez kök saldığında, onu ortadan kaldırmak çok daha zor hale gelir. Her karar, her atama, her seçim süreci bu gözle değerlendirilmeye başlanır. Bu da kırgınlıkları, küskünlükleri ve ayrıştırmaları beraberinde götürür. Tıpkı 2019 seçimlerinde yaşandığı gibi…

Bölgecilik illetini zihinlerden silin. Kısır çekişmeleri değil, ortak başarıyı büyütün. Kimin nereden geldiğine değil, ne ortaya koyduğuna bakın.

Yeniceli, Eskipazarlı, Eflanili, Ovacık ya da Safranbolulu olsun ne fark eder, yeter ki; bu şehre kim nasıl bir hizmet verebilir onu tartışalım…

Birkaç gün sonra il genel meclis başkanlığı seçimleri var.

Bakıyoruz da yine bu koca kafalılar bizden olsun düşüncesini konuşur hale gelmiş.

Bu arada AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’a da küçük bir hatırlatma yapalım…

Son günlerde AK Parti içerisinde İl Genel Meclis Başkanlığı seçimleri öncesinde yaşanan gelişmeler, parti içi dengeler açısından dikkatle değerlendirilmesi gereken bir sürece işaret ediyor.

Özellikle aday sayısındaki fazlalık, demokratik rekabetin bir göstergesi olarak yorumlanabilecek olsa da, kontrolsüz bir şekilde ilerliyor ve parti içinde gruplaşmaları tetikleyebilecek bir risk barındırıyor.

İl genel meclis başkanlığı gibi yerel yönetim açısından kritik bir pozisyon için birden fazla ismin öne çıkması, ilk bakışta zenginlik gibi görünse de, seçim sürecine sayılı günler kala bu tablo bir belirsizlik ortamı yaratmış durumda. Bu belirsizlik, yalnızca adaylar arasında değil, aynı zamanda teşkilat içinde de farklı eğilimlere ve hizipleşmelerin oluşmasına zemin hazırlamaya başladı.

Bu noktada gözler doğal olarak AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’a çevrilmiş durumda. Ancak Başkan Salt’ın sürece dair henüz net bir açıklama yapmamış olması, sahadaki soru işaretlerini artırıyor.

Oysa ki, Başkan Salt, parti içi birlik ve koordinasyonun sağlanmasında en kritik aktörlerden biridir. Sessizlik, çoğu zaman tarafsızlık olarak yorumlansa da, böylesine hassas bir süreçte aynı zamanda bir “boşluk” mu var sorusunu akla getiriyor.

Özellikle yerel siyasette kişisel ilişkilerin ve dengelerin daha hassas olduğu düşünüldüğünde, sürecin yönetiminde açık ve net bir iletişim büyük önem taşımaktadır.

Bu nedenle Başkan Salt’ın, sürece ilişkin yol haritasını, kriterleri ve beklentileri kamuoyu ile paylaşması; hem adaylar arasındaki rekabetin sağlıklı bir zeminde ilerlemesini sağlayacak hem de parti içindeki olası kırılmaların ve küskünlüklerin önüne geçecektir.

Günlerdir hem de yoğun bir şekilde telefon diplomasisi yapıldığı, makama oturmak isteyen adayların kıyasıya bir kulis çalışması içinde olduğu da yüksek sesle konuşulur hale gelmiş.

Sonuç olarak; AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt bu sıkıntılı sürece bir nokta koyacak mı?

Süreç, adaylar platformundan aday profiline geçecek mi, yoksa kontrolsüz bir rekabet ortamına doğru gidecek mi?

Bekleyip göreceğiz…