Reklam
Reklam
bu tunelden gecmek yurek ister
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Bu tünelden geçmek yürek ister

Artvin’in Yusufeli ilçesi Tekkale Köyü mezrasına ulaşımı sağlayan 170 metre uzunluğundaki tünelde oluşan buz sarkıtları görenleri korkutuyor. Aydınlatma sistemi bulunmayan ve içindeki doğal oluşumlarla dikkat çeken tünel, adeta bir ’korku tüneli’ni andırıyor.

Havaların yeterlice soğumasıyla birlikte, kar ve yağmur sularının tünel içine sızması sonucu Yusufeli ilçesi Tekkale köyündeki tünelin tavanında ve yan duvarlarında metrelerce uzunlukta buz kütleleri oluştu. Bilhassa gece saatlerinde büsbütün karanlıkta kalan tünel, hem yayalar hem de şoförler için tehlike arz ediyor.

Kış aylarında ulaşım yoğunluğu azalmasına karşın, sıra dışı görüntüyü görmek isteyen vatandaşlar tüneli ziyaret ediyor. Tünel içerisindeki buz sarkıtları, fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekerken güvenlik riskleri nedeniyle tasalara yol açıyor.

Tüneli ziyaret eden Neslihan Tüysüz, imgenin kendisini ürküttüğünü belirterek “Buz tutan bir tünel olduğunu duyunca merak ettik ve burayı da görmek istedik. Birinci başta mağarayı andırdığı için ilgimizi çekti. Hatta bir yarasa yuvasını anımsattı. İçeri girdiğimizde ise her tarafın buzlarla kaplı olduğunu gördük. Hakikaten çok değişik ve çok soğuk bir tecrübeydi. Bol bol fotoğraf çektik” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bbefea63 6ebf 4d43 95f3 4b861073651b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 09:42 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te heyelan tehlikesi: Toprak kütlesi yola indi

Karabük’te sağanak yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle toprak kütlesi yola kadar ulaştı.

Olay, 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi 40 No’lu Sokak’ta meydana geldi. Son günlerdeki sağanak yağmur sonrası yamaçta toprak kayması meydana geldi. Heyelan nedeniyle kopan toprak kütlesi eğimli araziden aşağı sürüklenerek istinat duvarını aşıp yola kadar ulaştı.

Bölgede zemindeki hareketliliğin sürdüğü gözlenirken, AFAD ekiplerinin yaptığı incelemelerde heyelanın fore kazıklarıyla güçlendirilendirilen yapılar için risk oluşturmadığı öğrenildi.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri yola güvenlik şeridi çekti. Öte yandan dolgu toprakta meydana gelen heyelan dron ile görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin