Karabük Postası tarafından
22 Mayıs, 2023 10:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bu tiyatronun geliri depremzelere

Amasya’dan 6 Şubat’taki depremlerin vurduğu illere giderek afetin izini ve psikolojik etkilerini azaltmak amacıyla çocuklara yönelik oyunlar sahneleyen Maydanoz Sapları Tiyatro ekibi yeniden kolları sıvadı. Amasyalı tiyatrocular sahneledikleri oyunların tüm geliriyle deprem bölgesinin yolunu tutarak çocuklar için etkinlikler düzenlemeyi planlıyor. Bu ay iki oyun sahnelediklerini belirten Maydanoz Sapları Tiyatrosu genel sanat yönetmeni Uğur Çetin, “Oyunların tüm geliriyle şehrimizde bulunan depremden etkilenen çocuklarımız için hem de deprem bölgesine gidilerek orada bulunan çocuklarımıza yönelik çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz” dedi. Daha önce ildeki KYK yurtlarına yerleştirilen depremzede aileler ve çocuklarıyla buluştuklarını, sonrasında Kahramanmaraş ve Gaziantep’e giderek yardım faaliyetlerine katıldıklarını hatırlatan Çetin, “Birkaç oyun daha oynayıp Haziran ayında gitmeyi hedeflediğimiz Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep de elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmak istiyoruz” diye konuştu. Amasya Belediyesinin de desteğiyle sahnelenen ‘Gemilerde talim var’ adlı oyunda rol alan diğer oyuncular Emine İnce ve Oğuzhan Kaşka ise deprem bölgesindeki çocukları sevindirmeye çalışacaklarını söyledi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Temmuz, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nden 15 Temmuz’un yıl dönümünde çevrim içi sergi

Kastamonu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında erişime açılan çevrim içi stant, 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında düzenlenen "Zaferin İsmi Türkiye" temalı Memleketler arası Çevrim İçi 2025 Karma Standı erişime açıldı. 15-30 Temmuz tarihleri ortasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen stant, farklı coğrafyalardan sanatkarları bir ortaya getirdi. Kastamonu Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra, Türkiye, Mısır, Makedonya, Çeçenistan, Fas, Arnavutluk, Özbekistan, Sırbistan ve Bangladeş’ten katılan sanatkarlarla birlikte toplam 9 farklı ülkeden eserler stantta yer aldı.
Toplam 30 yapıtın sunulduğu stantta; demokrasi, bağımsızlık, ulusal birlik ve toplumsal hafıza üzere temalar, sanatkarlar tarafından farklı disiplinlerde ve özgün tekniklerle yorumlandı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin mesken sahipliğinde hazırlanan stant, hem ulusal hem de memleketler arası seviyede akademisyen ve sanatkarların katkılarıyla oluşturuldu.
Sergiye ise Kastamonu Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin