BÜ Mühendislik Fakültesi Yeni Kampüs’te

Karabük Postası tarafından
15 Eylül, 2014 08:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
BARTIN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, 2014-2015 akademik yılında Mühendislik Fakültesinin yeni kampüs alanı olan Kutlubey Yazıcılar Mevkiinde bulunan sayısal derslik binasında eğitim ve öğretime başladığını söyledi. 2014-2015 akademik yılında öğrencilerle birlikte olmanın sevinci ve heyecanını yaşadığını söyleyen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Sevgili öğrenciler, üniversitemizin değerli akademik ve idari personeli, üniversitemize bu yıl katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Üniversitemiz bu yıl bir ilki daha yaşıyor. Mühendislik Fakültemiz Kutlubey Yazıcılar Mevkiinde bulunan yeni kampüste inşaatı tamamlanan sayısal derslik binasında eğitim ve öğretime başladı. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerini modern bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için inşa ettiğimiz 7 bin 653 metrekare kapalı alanı bulunan bu bina aynı anda bin 500 öğrencinin ders yapabileceği kapasiteye sahiptir. Şu an kampüsümüzde diğer binalarımızın da inşaatı devam etmektedir. Bu binalar tamamlandığında diğer birimlerimiz de yeni kampüsümüze taşınacaktır. Yeni kampüse Ağdacı Mevkiinde bulanan mevcut kampüsümüzden ve şehir merkezinden sürekli halk otobüsü seferleri yapılacaktır. Bartın Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana daima değişimi, ilerlemeyi kendine hedef edinmiştir. Bu hedef doğrultusunda yeni akademik yılda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim görmesi için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Üniversitemiz bütün çalışanlarıyla ihtiyaç duydukları her an öğrencilerimizin yanında olacaktır” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Dış kabuğunun üstünde duran asırlık çınar ağacı görenleri şaşkına çeviriyor

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’un İlkadım ilçesinde yer alan ve gövdesi yandıktan sonra dış kabuğu üzerinde hayata tutunan tescilli asırlık çınar ağacı, görenleri hayrete düşürüyor. Dışarıdan bakıldığında içi büsbütün boş olan ve yalnızca dış kabukla ayakta kalan çınar ağacı, üst kollarındaki yeşilliklerle tabiata tutunmaya devam ediyor.

1894’te yapılan Yalı Cami ile yaşıt
Yalı Cami’nin inşa edildiği 1894 yılından sonra büyümeye başladığı iddia edilen çınar ağacı, Buğday Pazarı mevkisinde vatandaşların dinlenme noktası haline gelmişti. Gövdesi bir müddet evvel yandığı öğrenilen ağaç, sırf dış kabuğu üzerinde ayakta kalmayı başardı.

"Hayret verici bir durum"
Ağacı birinci defa gören İstek Dikmen, "Ağacın kurumuş gövdesi içimi burktu fakat üst kısımlarının yeşil olduğunu görünce gözlerime inanamadım. Hayrat verici bir durum. Daha evvel bu türlü bir şey görmedim" dedi.

Koruma altında, kurtarılabilir mi?
Bülent Petek isimli vatandaş ise ağacın bir devir çok görkemli olduğunu söz ederek, "Yandıktan sonra bu halini aldı. Artık hasta bir ağaç. Yıkılma riski var ama Anıtlar Kurulu tarafından müdafaa altına alındı. Gerekli müdahale yapılırsa kurtarılabilir" diye konuştu.
Asırlık ağacın eski yıllarda çok görkemli olduğunu söz eden başka etraf esnafı da gövdesi yanan çınarın yeniden de yeşil kalarak etrafa hoşluk kattığını vurguladı.

Tescilli 20 anıt ağaçtan biri
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Samsun genelindeki 20 anıt ağaçtan biri olarak tescillenen çınar ağacı, 1985 yılında Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Muhafaza Kurulu’nun kararıyla muhafaza altına alındı. Bakanlığın kayıtlarında, ağacın gövdesi yanmadan evvelki görkemli haline dair fotoğraf ve bilgiler de yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.