Karabük Postası tarafından
09 Haziran, 2023 11:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bu kütüphane çocuklara kitap sevgisini aşılayacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından açılan "Bebek ve Çocuk Kütüphanesi" çocuklara kitap . okuma alışkanlığı kazandıracak. Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi içerisinde bulunan alanda Çocuk Eğitimi ve Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan "Bebek ve Çocuk Kütüphanesi"nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında çocuklara erken yaşta kitap sevgisi aşılamak ve paylaşımı öğretmek amacıyla kurulan kütüphanenin önemi vurgulandı. Ardından, minik misafirler tarafından Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nin açılış kurdelesi kesilerek düzenlenen çocuk kitap sergisi miniklerin ve misafirlerin beğenisine sunuldu. Doç. Dr. Ahi'nin konuşmasının ardından törende söz alan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, çocuklara kitap sevgisinin önemini vurgulayarak, kütüphane aracılığıyla bu sevgiyi destekleyeceklerini ifade etti. Ayrıca Rektör Topal, çocuk kütüphanesindeki zengin kitap ve oyun alanlarının çocukların hem kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına hem de paylaşmayı öğrenmelerine yardımcı olacağını belirtti. Çocuk Eğitimi ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Berat Ahi, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nin kuruluş süreci, yapılan çalışmalar ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi. Küphanenin içerisindeki zengin kitap ve oyun alanının, çocukların okuma sevgisini ve sosyal becerilerini geliştireceğini belirten Ahi, kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Farklı dillerde ve türlerde kitaplarla çocukların hayal dünyasını geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi olarak çocuklara her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi. Aynı zamanda, kütüphanenin oluşmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın Irmağı taşmaya başladı

Günlerdir sağanak yağışın tesirli olduğu Bartın’da ırmak taşmaya başladı. Bartın Irmağı’nın bir kısmında köpüklenme, bir öbür noktasında ise küçük girdaplar oluştu.
Bartın’da 3 gündür tesirli olan sağanak yağışlar nedeniyle Bartın Irmağı’nın düzeyi ve debisi yükseldi. Süratle akan ırmağın taşma ihtimaline karşı gruplar alarma geçti. Yağmurun dindiği ve yine güneş açtığı kentte, polis grupları gece ve gündüz ırmak etrafında devriye atarak, suyun düzeyini tespit ediyor. Irmaktaki yükselmeleri fotoğraflayan resmi ve sivil takımları, belli saatlerde haber merkezine durumu rapor ediyor.
Sürekli denetim altında tutulan Bartın Irmağı, Çağlayan piknik alanı mevkisinden taşmaya başladı. Irmak suları piknik alanın önündeki yolu doldurmaya başladı.
Polis takımları tarafından piknik alanı girişine güvenlik şeridi çekilirek, araçların bölgeye girişi yasaklandı.
Sivil polisler ırmak kenarındaki yayaları da taşkın riskine karşı uyararak, alandan uzaklaştırdı.
Irmağın çağlayan kısmında ağır bir köpüklenme dikkat çekerken, debisi yükselen suyla kütük ve kol kesimlerinin da suda sürüklendiği görüldü.
Irmağın Orduyeri Köprüsü kısmında ise küçük girdaplar oluştu. Halka halindeki küçük girdaplar, akan suyla birlikte kısa müddette kaybolurken, yerine ise yenileri çıktı.
Yalı ve Tersane Caddesi’nde ise ırmağın yüksekliğinin taşma noktasına yaklaştığı görüldü. Su düzeyinin Yalı mevkii ve Tersane Caddesi’ndeki seyahat tekneleri için yapılan iskelelerdeki merdiven basamakları ile birebir düzeye ulaştı.
Çamur akan, rengi turuncuya dönen ırmağın Kemer Köprü kısmında ise su düzeyinin yükselmesine karşın, şimdi taşkın riski bulunmadığı belirtildi. Bugün, yağmurun dinmesi ve güneş açması ile birlikte ırmak düzeylerinde önemli bir artış yaşanmadığı öğrenildi.
Öte yandan, yağışın bu akşam ve pazartesi günü de devam etmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin