Reklam
Reklam
bu koyde 7den 70e herkes kizak yarisi yapiyor GBgZYqYT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Bu köyde 7’den 70’e herkes kızak yarışı yapıyor

Artvin’in Şavşat ilçesinde kışın en keyifli cümbüşü olan kızak yarışları, genç yaşlı demeden herkesi bir ortaya getiriyor. Kocabey köyü sakinlerinin kendi yaptıkları kızaklarla düzenlediği klâsik aktiflik, toplumsal medyada büyük ilgi uyandırdı.

Artvin’in “Sakin Şehir” unvanına sahip Şavşat ilçesi kış aylarında adeta bir cümbüş cennetine dönüşüyor. Karla kaplı toprakta, özellikle Kocabey köyü sakinleri tarafından düzenlenen kızak yarışları, bölgedeki en büyük kış cümbüşü haline geldi. Köy meydanında toplanan genç ve yaşlılar, kendi yaptıkları kızaklarla sürat denemeleri yaparak keyifli anlar yaşıyor. Bilhassa yaşlıların da faal olarak katıldığı yarışlar, klâsik kültürün korunmasına katkı sağlarken, iştirakçilere unutulmaz bir cümbüş sunuyor. Kızak yarışlarının nefes kesen heyecanı, toplumsal medyada da büyük ilgi görüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdz ereglili ogretmenler turkiyenin en iyi 24 dijital egitim projesine girdi 66wMSWQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz. Ereğlili Öğretmenler Türkiye’nin En İyi 24 Dijital Eğitim Projesine Girdi

Ankara’daki ulusal konferansta 800 başvuru arasından sıyrılan iki eğitimci, dijital ekosistem projeleriyle ilçeye büyük gurur yaşattı.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dr. Birsen Güneri ile Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Müzeyyen Merve Bakangöz, büyük bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği destekli, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi” kapsamında düzenlenen ulusal konferansta ilçeyi temsil eden öğretmenler, hazırladıkları çalışmalarla dikkat çekti.

“İyi Uygulama Örnekleri” arasına seçildiler

Ankara’da 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleşen programda öğretmenlerin sunduğu projeler, Türkiye genelinde 800 başvuru arasından seçilen en iyi 24 çalışma arasına girdi. Bu sonuçla Kdz. Ereğli’nin dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı eğitim vizyonu ulusal düzeyde tescillenmiş oldu.

“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, “Çağın gerekliliklerine uygun, teknolojiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışını ilçemizde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin ulusal düzeyde böylesine önemli bir platformda iyi uygulama örnekleriyle yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Kdz. Ereğli olarak akademik başarıların yanında dijital yetkinlikleri yüksek, yenilikçi eğitim ortamları oluşturmayı önemsiyoruz. İlçemizi başarıyla temsil eden kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin