blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bu inek ’Ferdinand’ kadar şanslı olamadı

Trabzon’da telef olduğu tahmin edilen inek sahile vurdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri’nin bulunduğu kıyıya vuran inek ölüsü akıllara 2018 yılında 4 gün denizde yüzerek kesilmekten kurtulan Ferdinand isimli danayı akıllara getirdi.
Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri’nde yürüyüş yapan vatandaşlar kıyıya vurmuş bir inek ölüsü ile karşılaştı. Telef olmuş ineği gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Trabzon Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından ölü ineğin alınması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile iletişime geçildi.
İnek ölüsünü sahilde görerek durumu yetkililere bildiren Atilla İmamoğlu, “Burada yürüyüş yapıyorduk. Sahil kenarında bir tane ölü bir hayvana denk geldik. İnek olduğunu düşünüyoruz. Çevre sağlığı açısından risk oluşturacağını düşündük. Belediyeyi aradık. Sahil Güvenlik ekipleri ve ilgili birimlere haber verdik. Belki de etrafta daha da olabilir. Sahil Güvenlik ekipleri geldi gerekli kontrolleri yapacaklar. Gördüğümüz tek bir tane inek ölüsü ama şarbon gibi bulaşıcı hastalıklar var. O sebeple hassasiyet gösterip kurumlara bilgi vermeyi düşündük” dedi.

Ferdinand’ı akıllara getirdi
Trabzon’da sahile vuran inek ölüsü akıllara 2018 yılı Ağustos ayında Kurban Bayramı’nın birinci günü Rize’nin İyidere ilçesinde kurban edilmemek için kaçarak denize atlayan ve bayramın son günü Trabzon’un Sürmene ilçesinde denizde yüzerken bulunan dana Ferdinand’ı akıllara getirdi. Ferdinand, Kurban Bayramında ipini kopararak kaçmış, denize atlamış, Rize’den Trabzon’a kadar 3 gün kilometrelerce yüzmüştü. Rize’nin İyidere ilçesinde son anda kaçan ve denize atlayan boğa Trabzon’da karaya çıkarılmıştı. Ardından şarkıcı Haluk Levent olaya dahil olmuş ve kurucusu olduğu AHBAP Platformu Ferdinand’ı satın alarak, İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na götürülmüştü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hızır Lokması etkinliği düzenlendi

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde her yıl Şubat ayının üçüncü haftasında tutulan yedi günlük Hızır Orucunun tamamlanmasının ardından, Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde Hızır Lokması ve Cem etkinliği düzenlendi.
Alevi-Bektaşi inancında önemli bir yere sahip olan Hızır Orucu dolayısıyla Dernek Başkanı Şenol Bozkurt öncülüğünde Cem Evi’nde gerçekleştirilen programda birlik, kardeşlik ve dayanışma duyguları ön plana çıktı.
Program hakkında bilgi veren Başkan Bozkurt, Hızır ayının bölge halkı için manevi açıdan büyük önem taşıdığını belirterek, "14-20 Şubat tarihleri arasında bölgemizdeki canlarımızla bir araya gelerek oruçlarımızı tuttuk ve cemlerimize katıldık. Gümeli beldemizin dört mahallesi ile Ereğli’deki üç muhtarlığımızdan vatandaşlarımızın katılımıyla lokmalarımızı paylaştık. Kurbanımızı birlikte kesip cemlerimizi birlikte yaptık. Gün boyunca aşlarımız verildi. Dedelerimiz tarafından şeriat, tarikat ve hakikat makamı üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Semahlarımızla birlikte Hızır Cemimizi tamamladık. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz" dedi.
Etkinlikte, Semah Hocası Müjdat Türkyılmaz öncülüğünde semah gösterileri gerçekleştirildi. Zakir Armağan Bozkurt tarafından okunan deyişlerin ardından, Dede Murat Şen Hızır lokmasının İslam’daki yeri ve önemine değinerek birlik ve beraberlik mesajları verdi, dualar edildi.
Barış, kardeşlik ve yardımlaşmanın simgesi olan Hızır ayının son gününde pişirilen lokmalar davetlilere ikram edildi. Düzenlenen programa Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin