Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Aralık, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bu ete her geçen gün rağbet artıyor

Türkiye’nin hindi gereksiniminin yüzde 30’unu karşılayan Bolu’da, özel çiftliklerde ihtimamla yetiştirilen hindiler, tüketicilerin sofralarına ulaşmaya hazırlanıyor. Üretim çiftliklerinde itinayla yetiştirilen ve ortalama 7-8 kilogram yükünde olan hindiler, hem besin kıymeti hem de lezzetiyle dikkat çekiyor.
Bolu’daki çağdaş üretim tesislerinde yetiştirilen hindiler, hem sıhhat hem de lezzet açısından sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Özel olarak bakılan ve ortalama 7-8 kilogram tartısında olan hindiler, sofralarda yer alması için kamyonlara yüklenerek kesimhaneye götürülüyor. Türkiye’nin hindi üretiminde yüzde 30’luk hissesiyle kesimde değerli yer edinen Bolu’nun hindileri, kilogram fiyatı 300 liradan alıcı buluyor.

"Bu yıl 150 bin hindi kesilecek"
Bolu’da bir hindi üretim tesisinin canlı üretim müdürü İskender Kesim, üretim süreçleri ve artan taleple ilgili bilgi verdi. Kesim, "Bu yıl 150 bin adet yılbaşı hindisi kesmeyi planladık. 30 Aralık’a kadar kesim süreçlerine devam edeceğiz. Olağanda 11 kilogram dişi, 20 kilogram erkek hindi kesiyoruz lakin tüketicinin talebi doğrultusunda bu yıl 7,5 - 8 kilogram tartısındaki hindilerimizi kısma alıyoruz. Onların da karkas yükü 4,5-5 kilogram oluyor. Bunu da yaklaşık 5 kişilik bir aile tüketebilir" dedi.

"Hindi etine ilgi her geçen gün artıyor"
Hindilerin yaklaşık 80-85 günde ülkü tartıya ulaştığında kesildiği bilgisini de veren İskender Kesim, "Normal günlerde de kısımlarımızda artış var. Hindi etine ilgi her geçen gün artıyor. Hindi eti, besin pahaları açısından pahalı ve lezzetli bir et. Protein kıymeti yüksek, kolesterol ve yağ oranı düşük. Bundan ötürü tüketicinin talebi arttığı için bizde kendi kapasitemizi artırıyoruz" sözlerini kullandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzonspor, Şenol Güneş ile yollarını ayırdı

Trabzonspor, Teknik Yönetici Şenol Güneş ile yollarını ayırdı.
Trabzonspor’da Şenol Güneş devri sona erdi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Sezon başında Şenol Güneş ile sırf teknik yönetici olarak değil; birebir vakitte kendisinin deneyimlerinden istifade ederek geleceğin Trabzonspor’unu inşa etmek ismine planlama yaptık. Program kapsamında Güneş’in tesisler ve yatırımlardan da sorumlu olacağı, âlâ bir kurumsal yapıyı kurabilme maksadıyla misyona başladık. Maalesef ligde dilek etmediğimiz sonuçlar aldık. Ve geldiğimiz nokta prestijiyle teknik yöneticilik makamında bir kan değişikliğine gitme muhtaçlığı ortaya çıktı. Yeni teknik yöneticinin belirlenmesi için arayışlara vakit kaybetmeden başladık. Tüm süreci şeffaf formda kamuoyuyla paylaşacağız. Trabzonspor topluluğuna ve büyük taraftarımıza hürmetle duyurulur" denildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.