blank
Ramazan Akca tarafından
22 Nisan, 2015 08:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Güneş Sempozyumu Değerlendirdi

BARTIN'da 140 bilim adamını bir araya getiren 'Eğitimde Gelecek Arayışları, Dünden Bugüne Türkiye’de Beceri, Ahlak ve Değerler Eğitimi' sempozyumunda 87 bildiri sunuldu. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş düzenledikleri 'Eğitimde Gelecek Arayışları, Dünden Bugüne Türkiye’de Beceri, Ahlak ve Değerler Eğitimi' sempozyumunu değerlendirdi. Güneş konuşmasında verimli bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade etti. Güneş, çocuk eğitimi, din ve ahlak eğitimi, önemli şahsiyetler ve değerlerle ilgili birçok bilimsel çalışmanın yer aldığı sempozyumdaki odak noktasının değer eğitiminin hangi yöntem, yaklaşım ya da modeller çerçevesinde ele alınması gerektiğinin tartışılması olduğunu belirtti. Ailenin, okulun ve medyanın değerlerin öğretimindeki önemine değinen Prof. Dr. Güneş, bu unsurların her birinin değerlerin kazanılması noktasındaki işlevine dikkat çekti. Ulusal ve evrensel değerlerin hangi sırayla ve yoğunlukla işleneceğine yönelik olarak çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yapan Güneş, bu değerlerin bütünlük içinde ele alındığı bir anlayışın ön plana çıktığını, ayrıca mevcut programların değerler eğitimi çerçevesinde ve yeni gelişmeler ışığında gözden geçirilmesinin bir gereklilik olduğunu belirtti. FAKLI ALANLARDAKİ UZMANLAR BULUŞTU Sempozyuma katılan Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bacanlı ise sempozyumun yoğun bir katılımla gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, farklı alanların değerler eğitimi çerçevesinde bir araya gelmesinin sempozyuma zenginlik kattığını belirtti. Değerler konusunda tüm dünyada olduğu gibi bizde de bir kavram, yöntem ve ölçme belirsizliğinin olduğunu vurgulayan Bacanlı, “Birtakım konularda ve kavramlarda belirsizlik olması ya da uzlaşamıyor olmamız benim için oldukça sevindirici. Çünkü bu gelişmeye açık olduğumuzun işaretidir” dedi. Sempozyumla ilgili değerlendirmesini paylaşan Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Nihat Büyükbaş ise, sempozyumun değerler eğitimi alanındaki uygulamalara yön verebilecek akademik bilgi birikiminin oluşması amacıyla düzenlendiğine dikkat çekti. Değerler eğitiminin ayrı bir ders olarak değil Türkçe gibi derslerle bütünleştirilerek verilmesi gerektiğini vurgulayan Büyükbaş, bu konuda programcılara ve eğitim uzmanlarına önemli görevler düştüğünü ifade etti. BÜ'YE ÖVGÜ Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, eğitimin dolayısıyla da değerler eğitiminin Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının çalışma alanlarından bir olduğunu belirtti. Sempozyumun, tespitlerin yanı sıra çözüm önerilerinin de ağırlıkta olduğu bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Beyhan, “Bir fakültenin emekleme safhası” dediğimiz dört sene gibi kısa bir zaman diliminde Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin gerek yönetici kadrosunda gerekse genç akademisyenlerinde gördüğümüz enerjik ruh dikkate değer” dedi.

Samsun’da akarsu kirliliğine karşı savaş açıldı
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Aralık, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsun’da akarsu kirliliğine karşı savaş açıldı

Samsun’da hayata geçirilen projeler ile akarsuların taşma riski denetim altına alınırken, etraf kirliliği oluşturmaması için de çeşitli projeler hayata geçiriliyor.
Samsun’da Etraf Projeleri çerçevesinde Vilayet Mahalli Etraf Kurulu’nda alınan 2025 yılı ‘çevre’ temalı kararlar doğrultusunda ilgili kurumların ana yürütücülüğünde ve paydaşlığında çeşitli projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nce hayata geçirilen Mert Irmağı Akarsu Kirliliği Tedbire Projesi çerçevesinde ani yağışlardan ötürü sürüklenen rüsubat, katı atık, ağaç, çöp üzere yabancı unsurların bir noktada tutularak temizliğinin yapılması ve gelen suyun mansapta taşkına sebebiyet vermemesi için tutularak ötelenmesi hedefiyle Mert Irmağı yan kolunda Yılanlıdere Sel Kapanı yapıldı. 2024 yılında Mert Irmağı ve yan kollarında makineli çalışmalar çerçevesinde yatak paklığı yapılmış olup, gereksinim olması durumunda 2025 yılında da bu çalışmalara devam edileceği belirtildi.
Ayrıca projeyle bütünlük oluşturacak formda Mert Irmağı Islah Projesi çalışmaları devam ederken, Mert Irmağı Üst Havza Tersip Bentleri (Karataş, Gölalan) projelendirildi. SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında işletmeye alınan Kavak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi de Kavak ilçesinin merkez mahallelerinde oluşan evsel nitelikli atık suları arıtıyor. Projenin paydaş kurumlarından Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğünce alıcı ortam su kirliliği izleme çalışmaları kapsamında, Mert Irmağı’ndan yılda iki devir olmak üzere alıcı ortam su numuneleri alınarak ırmaktaki evsel ve endüstriyel kirlilik yükü, ayrıyeten nitrat aksiyon planı kapsamında yılda 4 adet numune alınarak ziraî kirlilik yükü takip ediliyor. Havza içerisinde bulunan mevcut tesislerin ve yapılması planlanan tesis ve yapılardan kaynaklı evsel ve endüstriyel atıkların su kaynaklarına verilmemesi için mevcut tesislerin kontrol süreçleri ile yeni yapı taleplerine görüş verilirken gerekli tedbirlerinin alınıp alınmadığı yapılan kontroller ile denetim ediliyor. Kelam konusu havzada mevcut ekili ve dikili tarım yerlerinde yapılan ilaçlama ve gübreleme faaliyetleri de Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ilgili üniteleri tarafından takip ediliyor.
Valilikten mevzu hakkında yapılan bilgilendirmede, “DSİ 7. Bölge Müdürlüğü ve paydaş kurumlarca yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ağır yerleşimin bulunduğu Mert Irmağı havzasında akarsu kirliliği azaltılarak halk sıhhati açısından daha yaşanabilir bir hale getirilecektir. Ayrıyeten, öbür derelerde yapılan/yapılacak yatak paklığı, ıslah çalışmaları ve tersip bentleri ile bu derelerdeki rüsubat, katı atık, ağaç, çöp üzere yabancı hususların derelerden temizlenmesi sağlanarak kirlenmesi önlenmektedir” tabirleri yer aldı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.