Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2015 08:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Güneş Sempozyumu Değerlendirdi

BARTIN'da 140 bilim adamını bir araya getiren 'Eğitimde Gelecek Arayışları, Dünden Bugüne Türkiye’de Beceri, Ahlak ve Değerler Eğitimi' sempozyumunda 87 bildiri sunuldu. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş düzenledikleri 'Eğitimde Gelecek Arayışları, Dünden Bugüne Türkiye’de Beceri, Ahlak ve Değerler Eğitimi' sempozyumunu değerlendirdi. Güneş konuşmasında verimli bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade etti. Güneş, çocuk eğitimi, din ve ahlak eğitimi, önemli şahsiyetler ve değerlerle ilgili birçok bilimsel çalışmanın yer aldığı sempozyumdaki odak noktasının değer eğitiminin hangi yöntem, yaklaşım ya da modeller çerçevesinde ele alınması gerektiğinin tartışılması olduğunu belirtti. Ailenin, okulun ve medyanın değerlerin öğretimindeki önemine değinen Prof. Dr. Güneş, bu unsurların her birinin değerlerin kazanılması noktasındaki işlevine dikkat çekti. Ulusal ve evrensel değerlerin hangi sırayla ve yoğunlukla işleneceğine yönelik olarak çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yapan Güneş, bu değerlerin bütünlük içinde ele alındığı bir anlayışın ön plana çıktığını, ayrıca mevcut programların değerler eğitimi çerçevesinde ve yeni gelişmeler ışığında gözden geçirilmesinin bir gereklilik olduğunu belirtti. FAKLI ALANLARDAKİ UZMANLAR BULUŞTU Sempozyuma katılan Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bacanlı ise sempozyumun yoğun bir katılımla gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, farklı alanların değerler eğitimi çerçevesinde bir araya gelmesinin sempozyuma zenginlik kattığını belirtti. Değerler konusunda tüm dünyada olduğu gibi bizde de bir kavram, yöntem ve ölçme belirsizliğinin olduğunu vurgulayan Bacanlı, “Birtakım konularda ve kavramlarda belirsizlik olması ya da uzlaşamıyor olmamız benim için oldukça sevindirici. Çünkü bu gelişmeye açık olduğumuzun işaretidir” dedi. Sempozyumla ilgili değerlendirmesini paylaşan Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Nihat Büyükbaş ise, sempozyumun değerler eğitimi alanındaki uygulamalara yön verebilecek akademik bilgi birikiminin oluşması amacıyla düzenlendiğine dikkat çekti. Değerler eğitiminin ayrı bir ders olarak değil Türkçe gibi derslerle bütünleştirilerek verilmesi gerektiğini vurgulayan Büyükbaş, bu konuda programcılara ve eğitim uzmanlarına önemli görevler düştüğünü ifade etti. BÜ'YE ÖVGÜ Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, eğitimin dolayısıyla da değerler eğitiminin Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının çalışma alanlarından bir olduğunu belirtti. Sempozyumun, tespitlerin yanı sıra çözüm önerilerinin de ağırlıkta olduğu bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Beyhan, “Bir fakültenin emekleme safhası” dediğimiz dört sene gibi kısa bir zaman diliminde Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin gerek yönetici kadrosunda gerekse genç akademisyenlerinde gördüğümüz enerjik ruh dikkate değer” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BARÜ, ilk kez “Nature Index Sıralaması”nda yer aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) birinci kere girdiği "Nature Index Sıralaması"nda (Nature Index Institution Rankings) dünyanın en âlâ yükseköğretim kurumları ortasında yer alırken Türkiye’de 45’inci oldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) çeşitli göstergelerin kullanıldığı memleketler arası listelere girerek global ölçekte yükselişini sürdürüyor. Son olarak BARÜ, dünyanın önde gelen bilimsel mecmualarında yayımlanan makaleleri temel alarak üniversitelerin ve araştırma kurumlarının performansını pahalandıran "Nature Index Sıralaması"na (Nature Index Institution Rankings) birinci sefer girme başarısı gösterdi.
Nature Index sonuçlarına nazaran BARÜ, genel sıralamada dünyada 5 bin 604 üniversite ortasından 2 bin 476’ncı oldu. Türkiye sıralamasında ise 132 üniversite ortasından 45’inci sırada yer aldı. Nature Index değerlendirmelerinde "Biyoloji Bilimleri", "Kimya", "Yer ve Etraf Bilimleri", "Sağlık Bilimleri", "Fizik Bilimleri" üzere araştırma alanlarına nazaran sıralamalar yapılıyor. Alan bazlı sıralamalara nazaran BARÜ, "Kimya" alanındaki performansıyla Türkiye’den sıralamaya giren 56 üniversite ortasından 14’üncü sıraya yerleşti. Bu alanda dünyada 3 bin 39 üniversite ortasından 2 bin 55’inci oldu.
BARÜ’nün "Nature Index Sıralaması"nda birinci sefer yer almasından duyduğu memnuniyeti lisana getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Akademisyenlerimizin nitelikli çalışmaları ile Üniversitemiz birinci kere ‘Nature Index Sıralaması’nda yer alma başarısı gösterdi. Akademik çalışmalarımızın memleketler arası alanda karşılık bulması bilimsel araştırmalara verdiğimiz ehemmiyetin bir göstergesidir. Bu fikirlerle Üniversitemizin global ölçekte görünürlüğünü artıran bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin