Karabük Postası tarafından
16 Nisan, 2023 14:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bu dükkan memur ve emeklilerin maaş gününde hareketleniyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde babadan kalma terziliği devam ettiren Lütfü Ceylan, mesleğine eskisi kadar rağbet olmasa da, dükkanının memurların ve emeklilerin maaş günlerinde hareketlilik yaşadığını söyledi. Gençlik yıllarında babasının yanında işin inceliklerini öğrendikten sonra terzi olan Lütfü Ceylan, mesleğinde 25 yılı geride bıraktı. Eline aldığı iğne ipliği 25 yıldır bırakmayan Ceylan, mesleğinin artık eskisi gibi rağbet görmediğini söyledi. Ceylan, "Memurların ayın 15'inden 15'ine, emeklilerin de maaş dönemlerinde biraz hareketlilik oluyor. Genelde tamirat yapıyoruz. Paça tamiratı, eski pantolonlara yamalar gibi bu tip işleri yapıyoruz. Paça tamiratını 30 liraya yapıyoruz. Tamiratlarımız 10 liradan 30 liraya kadar çıkabiliyor. Fermuar değişimlerini de 30 liradan yapıyoruz" dedi. Son günlerde dükkanında hareketlilik yaşandığını ifade eden Lütfü Ceylan, "Bayramlar geliyor diye biraz canlandı ancak öncesinde azdı. Alışveriş eskiye nazaran azaldı" diye konuştu. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

‘Çevre Tırı’ ile öğrencilere doğa sevgisi aşılandı

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ilişkin ‘Çevre Tırı’ "Yeşil Yerleşke Festivali" kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri ile buluşarak, etraf şuurunun artmasında katkıda bulundu.
OMÜ ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde Yaşam Merkezi alanında Yeşil Yerleşke Şenliği düzenlendi. 2 gün boyunca sürecek şenliğin birinci gününde öğrenciler, Etraf Tırı’na ilişkin etkinlikler ile tabiat sevgisi ve etraf şuurunu arttırıcı aktivitelere katıldı. Farkındalık eğitimleri, atölye faaliyetleri, ikramlı oyunlar, canlı performanslar ve etraf bilgisi yarışları ile etrafa hassas bir gelecek için çalışma yürütüldü.
Festivaldeki etraf aktifliklerine katılan OMÜ Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Kısmı öğrencisi Mehmet Ali Köse, "Çevre Tırı ve şenlik, etrafa olan şuurumuzun artmasına neden oldu. Bilgi yarışına katıldık. Orada ziyanlı atıklar hakkında bilgi edindik. Birçok arkadaş çeşitli aktiviteler sayesinde etraf konusunda daha şuurlu hale geldi. Bu aktifliklerin toplumu bilinçlendirecek çok âlâ aktiviteler olduğunu düşünüyorum. Yöresel oyunlar da sosyalleşmemizi sağladı. Bizim için yararlı bir vakit geçirme aktifliği oldu" dedi.
Mühendislik öğrencisi ve OMÜ Çevre Topluluğu Başkanı Berfin Sever ise "Festival alanında değiş-tokuş ünitesinde misyon alıyorum. Öğrenciler, öteki öğrencilerin kullanabileceği bir gereci bize getiriyor biz de onların kullanabileceği öbür bir malzeme ile değiştiriyoruz. Bu halde geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe dikkat çekmeye çalışıyoruz. Birebir vakitte Etraf Tırı da alanımızda bulunuyor. Bu türlü bir uygulama yerleşkemize geldiği için de şanslıyız" diye konuştu.
Tır ve şenlik aktiflikleri, yarın akşam saatlerine kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.