Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Bu dönem 20 binden fazla çocuk trafik eğitimi alacak

Samsun’un İlkadım ilçesinde trafik eğitim ve öğretim periyodu başlarken, bu dönem 20 binden fazla çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor. İlkadım Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda trafik polisleri eşliğinde eğitim alan çocuklar hem öğrendi hem eğlendi.

Trafik kurallarına hassas, farkındalık sahibi jenerasyonları yetiştirmeyi hedefleyen İlkadım Belediyesi, İhsan Kalkavan Trafik Eğitim Parkı’nda İlkadım İlkokulu’nda 2.ve 3. sınıfa giden 200 öğrenciyi ağırladı. Trafik polisleri eşliğinde eğitim alan çocuklar yayalara yol vermeye, trafik ışıklarının manalarını, trafikte uyulması gereken temel bilgileri uygulamalı olarak öğrendi. Akülü otomobil süren minik öğrenciler trafik ışıklarında durdu, yayalara yol verdi. Eğlenceli anlar yaşayan minikler trafik eğitim pistini çok sevdiklerini söylediler.

“Çekirdekten öğrenmiş oluyorlar”

Trafik eğitim parkında öğrencilerle buluşan İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş, “Bu trafik eğitim parkının mazisi 10 yıl önceye dayanıyor. Birinci geldiğimizde ülkemizde trafik kazalarından ötürü çok önemli maddi ve manevi kaybımız vardı. Doğal, çocuklarımızın algılaması daha kolaydır. Otomobile bindikten sonra trafikte kırmızı ışıkta durulması gerektiği, yeşil ışıkta geçilmesi gerektiğini, sağına soluna bakması gerektiğini çocuklara öğretiyoruz. Bu trafik eğitim parkında figüre eden şeyler var. Akülü araç da kullanıyorlar. Çekirdekten öğrenmiş oluyorlar. Bunun yararını gördük. Örneğin çocuk otomobile bindiği vakit ailesine ‘kemerinizi taktınız mı’ diye soruyor. Samsun genelinde 20 bin çocuğumuz bu trafik eğitim parkından geçmiş oluyor. Bu sene maksadımız biraz daha artacak. Çocuklar hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar. Bu durum bizi de keyifli ediyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
analig gures
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Haziran, 2026 14:46 tarihinde yayınlandı
0

ANALİG güreş grup müsabakaları başladı

Karabük’te gerçekleştirilen açılış seremonisiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) güreş grup müsabakaları başladı.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen ANALİG güreş grup müsabakaları, 7 ilden yaklaşık 250 sporcu ve antrenörün katılımıyla başladı.

Türk güreşinin geleceğini oluşturan genç sporcuların mücadele edeceği müsabakaların açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış programında konuşan Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Anadolu Yıldızlar Ligi’nin genç sporcuların gelişimi açısından önemli bir organizasyon olduğunu belirterek tüm sporcu ve antrenörlere başarı diledi.

Törene Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, hizmet müdürleri, şube ve ilçe müdürleri ile federasyon ve bakanlık temsilcileri katıldı.

Konuşmaların ardından sporcuların geçit töreni gerçekleştirildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Karabük’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Güreş Grup Müsabakalarında genç sporcular, grup aşamasını geçerek bir üst tura yükselmek için mücadele edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin