Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Bu dönem 20 binden fazla çocuk trafik eğitimi alacak

Samsun’un İlkadım ilçesinde trafik eğitim ve öğretim periyodu başlarken, bu dönem 20 binden fazla çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor. İlkadım Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda trafik polisleri eşliğinde eğitim alan çocuklar hem öğrendi hem eğlendi.

Trafik kurallarına hassas, farkındalık sahibi jenerasyonları yetiştirmeyi hedefleyen İlkadım Belediyesi, İhsan Kalkavan Trafik Eğitim Parkı’nda İlkadım İlkokulu’nda 2.ve 3. sınıfa giden 200 öğrenciyi ağırladı. Trafik polisleri eşliğinde eğitim alan çocuklar yayalara yol vermeye, trafik ışıklarının manalarını, trafikte uyulması gereken temel bilgileri uygulamalı olarak öğrendi. Akülü otomobil süren minik öğrenciler trafik ışıklarında durdu, yayalara yol verdi. Eğlenceli anlar yaşayan minikler trafik eğitim pistini çok sevdiklerini söylediler.

“Çekirdekten öğrenmiş oluyorlar”

Trafik eğitim parkında öğrencilerle buluşan İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş, “Bu trafik eğitim parkının mazisi 10 yıl önceye dayanıyor. Birinci geldiğimizde ülkemizde trafik kazalarından ötürü çok önemli maddi ve manevi kaybımız vardı. Doğal, çocuklarımızın algılaması daha kolaydır. Otomobile bindikten sonra trafikte kırmızı ışıkta durulması gerektiği, yeşil ışıkta geçilmesi gerektiğini, sağına soluna bakması gerektiğini çocuklara öğretiyoruz. Bu trafik eğitim parkında figüre eden şeyler var. Akülü araç da kullanıyorlar. Çekirdekten öğrenmiş oluyorlar. Bunun yararını gördük. Örneğin çocuk otomobile bindiği vakit ailesine ‘kemerinizi taktınız mı’ diye soruyor. Samsun genelinde 20 bin çocuğumuz bu trafik eğitim parkından geçmiş oluyor. Bu sene maksadımız biraz daha artacak. Çocuklar hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar. Bu durum bizi de keyifli ediyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yalcin kosukavak sadece bir penaltiyla elendigimiz icin uzgunum 1jRLfUBL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Yalçın Koşukavak: “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm”

Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Çorum FK maçının ardından, “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi belki bu cümleleri kullanmayacaktım” dedi.

Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde Çorum FK, evinde Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup ederek tur atladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, değerlendirmelerde bulundu. Oyuncularını gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik eten Koşukavak, penaltı golüyle elenmelerinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

“15. sıradan gelip burada böyle bir başarı sağladık”

Play-off maçlarının zor olduğunu dile getiren Koşukavak, “Bizim için zor bir deplasmandı. Bunu söylememe gerek yok zaten. İki takım arasındaki farkları Türkiye biliyor. Oyunda ilk 10 ila 20. dakika arası biraz baskı yedik. Çorum orada penaltıdan bir golü buldu. Sonra biz oyuna çok hükmetmeye başladık. Bir tane geçiş hücumundan bir pozisyon verdik. Kaleci Emre kurtardı. Sonra oyun ikinci yarı tamamen Çorum yarı sahasında oynandı. Aslında topu 18’e çok getirdik. Orada golü bulsak maçı uzatabilirdik. Son dakika da bir pozisyon var. Oyunu yorumladığınız zaman, oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bizim geliş hikayemizden dolayı biraz da üzgünüm. Bir penaltıyla böyle beklentisi olan bir takıma karşı, bu kadar ciddi bir oyun oynayıp elenmek işin açıkçası beni üzüyor. Çünkü 12. hafta geldim takıma, 15. sıradaydı. Yukarıdaki altı takım hiç değişmedi bu ligde, ekonomik güçten, kadro yapısından dolayı sürekli onlar yukarıda vardı. Sürekli yedinci sıra değişiyordu. 15. sıradan biz gelip burada böyle bir başarı sağladık, play-off’a oynamaya hak kazandık. Çok genç oyuncularımız var ve kariyerinin sonunda çok oyuncularımız var. Ona rağmen bugünkü oyundan da oldukça memnunum. Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi, belki bu cümleleri kullanmayacaktım. Onun adına çok üzgünüm. Çorum FK’ya da ilerleyen maçlarda başarılar dilerim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin