Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Bu dönem 20 binden fazla çocuk trafik eğitimi alacak

Samsun’un İlkadım ilçesinde trafik eğitim ve öğretim periyodu başlarken, bu dönem 20 binden fazla çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor. İlkadım Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda trafik polisleri eşliğinde eğitim alan çocuklar hem öğrendi hem eğlendi.

Trafik kurallarına hassas, farkındalık sahibi jenerasyonları yetiştirmeyi hedefleyen İlkadım Belediyesi, İhsan Kalkavan Trafik Eğitim Parkı’nda İlkadım İlkokulu’nda 2.ve 3. sınıfa giden 200 öğrenciyi ağırladı. Trafik polisleri eşliğinde eğitim alan çocuklar yayalara yol vermeye, trafik ışıklarının manalarını, trafikte uyulması gereken temel bilgileri uygulamalı olarak öğrendi. Akülü otomobil süren minik öğrenciler trafik ışıklarında durdu, yayalara yol verdi. Eğlenceli anlar yaşayan minikler trafik eğitim pistini çok sevdiklerini söylediler.

“Çekirdekten öğrenmiş oluyorlar”

Trafik eğitim parkında öğrencilerle buluşan İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş, “Bu trafik eğitim parkının mazisi 10 yıl önceye dayanıyor. Birinci geldiğimizde ülkemizde trafik kazalarından ötürü çok önemli maddi ve manevi kaybımız vardı. Doğal, çocuklarımızın algılaması daha kolaydır. Otomobile bindikten sonra trafikte kırmızı ışıkta durulması gerektiği, yeşil ışıkta geçilmesi gerektiğini, sağına soluna bakması gerektiğini çocuklara öğretiyoruz. Bu trafik eğitim parkında figüre eden şeyler var. Akülü araç da kullanıyorlar. Çekirdekten öğrenmiş oluyorlar. Bunun yararını gördük. Örneğin çocuk otomobile bindiği vakit ailesine ‘kemerinizi taktınız mı’ diye soruyor. Samsun genelinde 20 bin çocuğumuz bu trafik eğitim parkından geçmiş oluyor. Bu sene maksadımız biraz daha artacak. Çocuklar hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar. Bu durum bizi de keyifli ediyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
55 kadin bir araya geldi hayatin stresini darbuka ogrenerek atti IOLrCX58
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.

“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”

Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:

“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”

“Gösterilerimiz devam edecek”

Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.

Ekibin en küçüğü Duru oldu

Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin