blank
Berkay Doğan tarafından
03 Kasım, 2024 17:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş Karabük’te Konuştu

Okundu

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Karabük İl Başkanlığı 9. Olağan Genel Kurulu’na katılan Genel Başkan Hüseyin Baş, ekonomi üzerinde AK Parti İktidarı’na yüklenerek, "Bu ülkenin tek ve gerçek sorunu açlık, sefalet ve geçimsizliktir. Bizim açlığımızı sefaletimizi unutturmak için saçma sapan şeyler önümüze konuyor. 66 bin lira yoksulluk sınırı var bu ülkede. Buna karşılık 17 bin lira asgari ücret uygulanıyor. Yoksulluk sınırı yılbaşında 80 bin TL olacak" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi Partisi 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 100. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan Genel Kurula BTP Genel Başkanı Hüseyin Başkan, Genel Başkan Yardımcıları ile çok sayıda partili katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Genel Kurulda Divan Heyeti’nin oluşturulmasından sonra Genel Başkan Yardımcıları birer konuşma yaptılar.

Genel Başkan Yardımcılarının konuşmalarının ardından Partinin merhum Genel Başkanı Haydar Baş'ın gerçekleştirdiği konuşmaların yer aldığı kısa sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, en son 2021 Yılı’nda Karabük 8. Olağan Genel Kurulu’na katıldığını şimdi ise 9. Olağan Genel Kurul’da yeniden bir araya geldiklerini söyledi.

Parti olarak Türkiye'de bir çok fitnenin ve yanlış önüne geçmeyi başardıklarını anlatan Baş, "BTP Türkiye'nin kaderinde de belirleyici noktada durabilmeyi başardık. FETÖ'ye Türkiye'de hiç kimse "FETÖ" demezken, biz "FETÖŞ" diyorduk. 8 Yıldır halen FETÖ'cü arıyorsanız gelin bana sorun 100 metre ileriden belli zaten. Sayın Cumhurbaşkanı için söylüyorum etrafına bak anlarsın.

Biz bu ülkede vatandaşımızın doğruya ulaşabilmesi için çok gayret verdik ve bunun da sonucunu görüyoruz. Bu ülkenin tek ve gerçek sorunu açlık, sefalet ve geçimsizliktir. Bizim açlığımızı sefaletimizi unutturmak için saçma sapan şeyler önümüze konuyor. 66 bin lira yoksulluk sınırı var bu ülkede. Buna karşılık 17 bin lira asgari ücret uygulanıyor. Yoksulluk sınırı yılbaşında 80 bin TL olacak" dedi.

Bir önceki Ekonomi Bakanı’nın gözünden ışık çıktığını,  şimdiki Mehmet Şimşek'in ise her tarafından ışık çıktığını belirten Hüseyin Baş, Kredi derecelendirme kuruluşlarını kastederek "Adamlar bize not versin diye para veriyoruz" dedi.

Tek liste ile gidilen Genel Kurulda Latif Danakol yeniden Partinin İl Başkanı olurken, Yönetim Kuruluna ise Recep Özcan, Sevgi Küçükkınay, Raşit Özenen, Mehmet Ali Günaydın, Elif Caymaz, Ali Haydar Öğüt, Osman Öğüt seçildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Çorum’un Alaca ilçesinde yakınlarının haber alamadığı yaşlı bayan, yalnız yaşadığı konutunda meyyit bulundu.
Olay, Alaca ilçesi Günhan Mahallesi Sakarya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 80 yaşındaki Makbule Susam’dan bir müddettir haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine yaşlı bayanın adresine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Konuta giren takımlar, yaşlı bayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin akabinde Makbule Susam’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Susam’ın kesin vefat sebebi yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.
Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin