Zonguldak’ta öğrencilerin okula ulaşabilmek için kullandığı güzergah adeta pes dedirtti. Tamamlanmayan çalışmalar, kırık merdivenler nedeniyle düşme korkusu yaşayan öğrenciler; öğretmenler ve servis rehberlerinin desteği ile okula ulaşabiliyor.
Bahçelievler Mahallesi Rasat Sokak üzerinde; bir süre önce Bahçelievler İlkokulu’nun yakınında yaklaşık iki metre yüksekliğindeki duvarın bulunduğu alanda başlayan alt yapı çalışmaları tamamlanmadı. Aynı güzergah üzerindeki yol da kazılarak çalışma yapıldı. Bu süreçte 2024-2025 eğitim öğretim dönemi başladı.
Öğrencilerin servis görevlileriyle birlikte, Zonguldak Belediyesi’nin bariyer ile geçici koruma yöntemi bıraktığı duvarın yakınından geçmesi korku dolu anlar yaşatıyor. Zorlukla kırık merdivenlerden geçen öğrenciler okula ulaşmayı başarıyor.
Altyapı çalışmalarını yarım bırakarak, geçici bariyer konulmasına tepki gösteren veliler “Burada bir öğrencinin canının yanması mı gerekiyor? Kazılan yol sebebiyle zaten trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bir de üstüne çocukların servisten inip, yanlarında servis görevlileri olsa bile kullandıkları güzergah adeta zorlu parkur gibi korkutuyor. Servis görevlisi ne yapsın. En güvenli şekilde çocukları okula ulaştırmaya çalışıyorlar. Ancak kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Küçük bir alanın günlerce bu halde kalması doğru mu? Burası okula giden yol. Öğrenci olsun olmasın, okula giden gitmeyen olsun herkes bu yolu, merdivenleri kullanıyor. Bir an önce burada düzenleme çalışması yapılmalı, merdivenler iyileştirilmeli. Çocuklar sağlıklı bir şekilde okuluna varabilmeli” diye ifade ettiler.


Bozuk altyapı ilkokul öğrencilerinin korkulu rüyası oldu
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

