bozuk altyapi ilkokul ogrencilerinin korkulu ruyasi oldu yiFXPEb6 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Bozuk altyapı ilkokul öğrencilerinin korkulu rüyası oldu

Zonguldak’ta öğrencilerin okula ulaşabilmek için kullandığı güzergah adeta pes dedirtti. Tamamlanmayan çalışmalar, kırık merdivenler nedeniyle düşme korkusu yaşayan öğrenciler; öğretmenler ve servis rehberlerinin desteği ile okula ulaşabiliyor.

Bahçelievler Mahallesi Rasat Sokak üzerinde; bir süre önce Bahçelievler İlkokulu’nun yakınında yaklaşık iki metre yüksekliğindeki duvarın bulunduğu alanda başlayan alt yapı çalışmaları tamamlanmadı. Aynı güzergah üzerindeki yol da kazılarak çalışma yapıldı. Bu süreçte 2024-2025 eğitim öğretim dönemi başladı.

Öğrencilerin servis görevlileriyle birlikte, Zonguldak Belediyesi’nin bariyer ile geçici koruma yöntemi bıraktığı duvarın yakınından geçmesi korku dolu anlar yaşatıyor. Zorlukla kırık merdivenlerden geçen öğrenciler okula ulaşmayı başarıyor.

Altyapı çalışmalarını yarım bırakarak, geçici bariyer konulmasına tepki gösteren veliler “Burada bir öğrencinin canının yanması mı gerekiyor? Kazılan yol sebebiyle zaten trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bir de üstüne çocukların servisten inip, yanlarında servis görevlileri olsa bile kullandıkları güzergah adeta zorlu parkur gibi korkutuyor. Servis görevlisi ne yapsın. En güvenli şekilde çocukları okula ulaştırmaya çalışıyorlar. Ancak kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Küçük bir alanın günlerce bu halde kalması doğru mu? Burası okula giden yol. Öğrenci olsun olmasın, okula giden gitmeyen olsun herkes bu yolu, merdivenleri kullanıyor. Bir an önce burada düzenleme çalışması yapılmalı, merdivenler iyileştirilmeli. Çocuklar sağlıklı bir şekilde okuluna varabilmeli” diye ifade ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk amator futbol liginde play off yari final maclari tamamlandi Y9I5x5bH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük amatör futbol liginde play-off yarı final maçları tamamlandı

Karabük’te 1.Amatör Futbol Ligi Play-Off yarı final müsabakaları tamamlandı.

Karabük 1.Amatör Lig Play-Off final karşılaşması Safranboluspor ve Eskipazar Belediyespor takımları arasında oynanacak.

Karabük Onur Futbol Sahası’nda oynanan yarı final maçlarında Safranboluspor rakibi Yortanspor’u 4-1, Eskipazar Belediyespor rakibi Safranbolu Bağlar Spor Kulübü’nü 5-3 mağlup ederek finale isimlerini yazdırdı.

Final maçını kazanan takım direkt olarak Bölgesel Amatör Lig’in yükselerek (BAL) Karabük’ü temsil etmeye hak kazanacak.

Karabük 1.Amatör Lig Play-Off final karşılaşmasının 10 Mayıs Pazar günü Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin