Bozuk altyapı ilkokul öğrencilerinin korkulu rüyası oldu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
bozuk altyapi ilkokul ogrencilerinin korkulu ruyasi oldu yiFXPEb6 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bozuk altyapı ilkokul öğrencilerinin korkulu rüyası oldu

Zonguldak’ta öğrencilerin okula ulaşabilmek için kullandığı güzergah adeta pes dedirtti. Tamamlanmayan çalışmalar, kırık merdivenler nedeniyle düşme korkusu yaşayan öğrenciler; öğretmenler ve servis rehberlerinin desteği ile okula ulaşabiliyor.

Bahçelievler Mahallesi Rasat Sokak üzerinde; bir süre önce Bahçelievler İlkokulu’nun yakınında yaklaşık iki metre yüksekliğindeki duvarın bulunduğu alanda başlayan alt yapı çalışmaları tamamlanmadı. Aynı güzergah üzerindeki yol da kazılarak çalışma yapıldı. Bu süreçte 2024-2025 eğitim öğretim dönemi başladı.

Öğrencilerin servis görevlileriyle birlikte, Zonguldak Belediyesi’nin bariyer ile geçici koruma yöntemi bıraktığı duvarın yakınından geçmesi korku dolu anlar yaşatıyor. Zorlukla kırık merdivenlerden geçen öğrenciler okula ulaşmayı başarıyor.

Altyapı çalışmalarını yarım bırakarak, geçici bariyer konulmasına tepki gösteren veliler “Burada bir öğrencinin canının yanması mı gerekiyor? Kazılan yol sebebiyle zaten trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bir de üstüne çocukların servisten inip, yanlarında servis görevlileri olsa bile kullandıkları güzergah adeta zorlu parkur gibi korkutuyor. Servis görevlisi ne yapsın. En güvenli şekilde çocukları okula ulaştırmaya çalışıyorlar. Ancak kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Küçük bir alanın günlerce bu halde kalması doğru mu? Burası okula giden yol. Öğrenci olsun olmasın, okula giden gitmeyen olsun herkes bu yolu, merdivenleri kullanıyor. Bir an önce burada düzenleme çalışması yapılmalı, merdivenler iyileştirilmeli. Çocuklar sağlıklı bir şekilde okuluna varabilmeli” diye ifade ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude ramazan etkinlikleri ay boyunca surdu Bs5lP6Jl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de Ramazan etkinlikleri ay boyunca sürdü

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen “Kampüste Ramazan Etkinlikleri” kapsamında binlerce kişi iftar sofralarında bir araya geldi.

Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde birlik, dayanışma ve paylaşma kültürü kampüs genelinde yaşatıldı.

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kampüste Ramazan Etkinlikleri”, ücretsiz tematik iftarlar ve çeşitli programlarla tamamlandı. Etkinliklerde öğrenciler, akademisyenler ve davetliler aynı sofrada buluştu.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, etkinliklerin kısa sürede örnek bir sosyal model hâline geldiğini belirterek Ramazan ayının manevi atmosferinin kampüste güçlü bir şekilde hissedildiğini ifade etti.

Ramazan ayı boyunca düzenlenen iftar programlarından 16 bin 65 öğrenci ücretsiz yararlandı. İftarların ardından öğrencilerle bir araya gelen Kırışık, kampüs yaşamına dair görüşleri dinledi.

Etkinlikler süresince söyleşiler, kültürel programlar, Kur’an tilavetleri, sergiler ve musiki konserleri gerçekleştirildi. Programlarla öğrencilerin Ramazan ayını kampüs ortamında birlikte yaşamalarına imkân sağlandı.

Tematik iftar buluşmalarında Şehitleri Anma, Filistin, Türkistan, Türkiye Yüzyılı ve Mehmet Âkif Ersoy gibi başlıklar öne çıktı. Ayrıca Dünya Yetimler Günü ve Uluslararası Öğrenci iftarları da program kapsamında yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin