Bozuk altyapı ilkokul öğrencilerinin korkulu rüyası oldu - Karabük Haber Postası
bozuk altyapi ilkokul ogrencilerinin korkulu ruyasi oldu yiFXPEb6 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bozuk altyapı ilkokul öğrencilerinin korkulu rüyası oldu

Zonguldak’ta öğrencilerin okula ulaşabilmek için kullandığı güzergah adeta pes dedirtti. Tamamlanmayan çalışmalar, kırık merdivenler nedeniyle düşme korkusu yaşayan öğrenciler; öğretmenler ve servis rehberlerinin desteği ile okula ulaşabiliyor.

Bahçelievler Mahallesi Rasat Sokak üzerinde; bir süre önce Bahçelievler İlkokulu’nun yakınında yaklaşık iki metre yüksekliğindeki duvarın bulunduğu alanda başlayan alt yapı çalışmaları tamamlanmadı. Aynı güzergah üzerindeki yol da kazılarak çalışma yapıldı. Bu süreçte 2024-2025 eğitim öğretim dönemi başladı.

Öğrencilerin servis görevlileriyle birlikte, Zonguldak Belediyesi’nin bariyer ile geçici koruma yöntemi bıraktığı duvarın yakınından geçmesi korku dolu anlar yaşatıyor. Zorlukla kırık merdivenlerden geçen öğrenciler okula ulaşmayı başarıyor.

Altyapı çalışmalarını yarım bırakarak, geçici bariyer konulmasına tepki gösteren veliler “Burada bir öğrencinin canının yanması mı gerekiyor? Kazılan yol sebebiyle zaten trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bir de üstüne çocukların servisten inip, yanlarında servis görevlileri olsa bile kullandıkları güzergah adeta zorlu parkur gibi korkutuyor. Servis görevlisi ne yapsın. En güvenli şekilde çocukları okula ulaştırmaya çalışıyorlar. Ancak kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Küçük bir alanın günlerce bu halde kalması doğru mu? Burası okula giden yol. Öğrenci olsun olmasın, okula giden gitmeyen olsun herkes bu yolu, merdivenleri kullanıyor. Bir an önce burada düzenleme çalışması yapılmalı, merdivenler iyileştirilmeli. Çocuklar sağlıklı bir şekilde okuluna varabilmeli” diye ifade ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kirmizi isikta kaza 4 yarali O2AwkSdG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kırmızı ışıkta kaza: 4 yaralı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bir otomobilin, kırmızı ışıkta bekleyen otomobile arkadan çarptığı kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza, Vezirköprü ilçesi İstanbul Caddesi Vabartum Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 55 NH 520 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen 06 ABR 610 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle 06 ABR 610 plakalı araçta bulunan Songül A., Zeynep A., Müberra A. ve Selma A. hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri ile trafik polisleri sevk edildi. Yaralılar, kaza yerindeki ilk müdahalenin ardından Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin