Reklam
Reklam
bozkandan ikinci donem mesaji
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Bozkan’dan ikinci dönem mesajı

Zonguldak Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Osman Bozkan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 2. devrinin başlaması hasebiyle bir bildiri yayımladı.

Yarıyıl tatilinin akabinde bilgi ve hünerlere yenilerinin ekleneceği yeni bir periyoda başlamanın heyecanını ve memnunluğunu daima birlikte yaşadıklarını tabir eden Bozkan, “Dinlenmiş zihinler ve vücutlarla arkadaşlarınız ve öğretmenlerinize tekrar kavuşmak üzere okullarımıza beğenilen geldiniz. Yeni devirde sizlerden beklentimiz, artan bir motivasyon ve sağlam bir inançla derslerinize sıkı sıkıya sarılmanız ve amaçlarınıza ulaşmak için gerekli çabası göstermenizdir. Aydınlık yarınlarımızı inşa edecek kuşaklarımızı, Ulusal Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Yusuf Tekin’in öncülüğünde ’Köklerden Geleceğe’ vizyonuyla uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli temelinde ulusal ve manevi kıymetlerine sahip çıkan, ilim, irfan ve ahlak sahibi bireyler olarak yetiştirmekte en büyük sorumluluk elbet ki öğretmenlerimizin omuzlarındadır. 2024-2025 eğitim öğretim yılımızın ikinci devrinde daha verimli ve tesirli bir halde çalışmaya devam edeceğinize, daima birlikte daha büyük adımlar atarak muvaffakiyet çıtamızı daha da yükselteceğimize olan inancım tamdır. Bu süreçte sizlere emanet edilen her bir çocuğumuzu bedelli, biricik ve özel olarak görerek, yalnızca zihinlerini geliştirmekle kalmayıp kalplerine ve ruhlarına da dokunmanızı rica ediyorum” dedi.

Mesajında velilere de hitap eden Müdür Bozkan, “Sizler eğitim sürecinin ayrılmaz birer parçasısınız. Sizlerin dayanağı ve katkılarıyla her bir çocuğumuz daha güçlü ve başarılı olacaktır. Eğitim faaliyetlerinin başarılarla taçlandırılması ve çocuklarımızın potansiyellerinin desteklenmesi ismine daima birlikte çalışmayı temenni ediyorum. Bu vesileyle öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarılı, verimli ve sağlıklı bir ikinci periyot diliyor; eğitim seyahatimizde daima birlikte kaç başarılara imza atacağımıza inanıyorum” sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
222 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Mayıs, 2026 11:30 tarihinde yayınlandı
0

Öğrencilerden köyde örnek saha çalışması

Yortan Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Alanı öğrencileri, “Ben Her Yerde Varım Projesi” kapsamında düzenlenen “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinliğiyle teorik bilgilerini sahaya taşıdı. Alan öğretmeni Mert Hatıl rehberliğinde Omarlar Köyü’nü ziyaret eden öğrenciler, köydeki vatandaşlarla bir araya gelerek kapsamlı bir saha çalışması gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında öğrenciler, vatandaşlara ait büyükbaş hayvanlar ile evcil hayvanların bakım, besleme ve genel sağlık kontrollerini yerinde inceledi. Sürü yönetimi uygulamalarını gözlemleyen gençler, hayvancılık alanında edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme fırsatı buldu. Ayrıca hayvanların rasyon uygulamaları, yemleme programları ve refah koşulları hakkında da önemli bilgiler edinildi.

Alan öğretmenleri gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalarda öğrenciler, üreticilerle birebir iletişim kurarak mesleki gelişimlerine katkı sağladı. Etkinlik kapsamında çiftlikte bulunan köpeklere mama dağıtımı yapılarak bakım süreçlerine de destek olundu. Öğrencilerin gösterdiği ilgi ve duyarlılık, köylüler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bu anlamlı etkinlikle hem öğrencilerin uygulama becerilerinin arttığı hem de hayvan sağlığı ve refahı konusunda farkındalık oluşturulduğu belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin