Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Mart, 2022 07:00 tarihinde yayınlandı
0

Boyutu minik, fiyatı yüksek bıçaklar koleksiyoncuların dikkatini çekiyor

Karabük’te 22 yıldır bıçak bileyiciliği yapan Ali Açıkgöz’ün geri dönüşüm için artan çeliklerden yaptığı minik bıçaklar fiyatına rağmen yoğun ilgi görüyor.
Karabük’ün en eski bıçakçılarından olan Ali Açıkgöz, babasından öğrendiği mesleği 22 yıldır sürdürüyor. Yoğun talep üzerine bıçak imalatına başlayan bıçak ustası kendisinden istenilen bıçak örneklerini tasarlayıp güzel eserler ortaya çıkarıyor. Açıkgöz’ün son zamanlarda geri dönüşüm amacıyla bıçak yapımında kullandığı çeliklerin artan kısımlarından yaptığı minik bıçaklar yoğun ilgi görmeye başladı. 1 santimetreden 4 santimetre boyutunda çeşit çeşit olan ve fiyatının 100 TL ile 250 TL arasında değişen bıçaklar koleksiyoncuların ve bıçak severlerin vazgeçilmez aksesuarı oldu.
Bıçak Ustası Ali Açıkgöz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Karabük’ün en eski bıçakçılarındanız. 40 yıldır Karabük’e hizmet veriyoruz. Babamdan sonra imalat yapmaya başladık. İmalatta daha çok rağbet var. Genelde koleksiyoncular çok ilgi gösteriyor. Özel harekatçılarımızın bellerindeki bıçakların çoğu buradan gidiyor” dedi.
Büyük bıçaklar yaparken artan parçaları değerlendirmek için minik bıçaklar yapmaya başladığını belirten Açıkgöz, “1-3 santimetre boyutunda değişik bıçaklar yapmaya başladım. Buna da ilgi büyük oldu. Türkiye’nin bütün illerine gönderiyoruz. Kolye bıçak olarak başladı bu mini bıçaklar. Tabi bu büyük bıçaklara göre daha çok uğraştırıyor. Büyük bıçağı yapmak daha kolay. Ona göre fiyatı biraz daha yüksek oluyor. Ufak olduğu için fiyatları yüksek ama yapma aşamaları biraz daha zor. Riskleri de oluyor tabi bunun. Bu yüzden bizim ellerimiz hep dikişlidir” diye konuştu.
Minik bıçaklara maliyetinin yüksek olmasına rağmen büyük ilgi ve rağbet olduğunu dile getiren Açıkgöz, “Bıçağa meraklı insanlar bunu kolye, aksesuar olarak kullanıyorlar. Bunun aynısının büyüğünü de yapıyoruz. Minik bıçakları küçük işlerde işlevsel bir bıçak olarak kullanabilirler” ifadelerini kullandı.
27 yıldır Uzakdoğu mutfağında şeflik yapan Hasan Karabazar, İstanbul’dan minik bıçaklardan almak için geldiğini aktararak, bıçak ustası Açıkgöz ile sosyal medya üzerinde tanıştığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fknin super lige yukselmesi sehri ayaga kaldirdi D2U85WpM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi.

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi.

Taraftarlar duygularını paylaştı

Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, “Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir” dedi.

Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, “Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum” diye konuştu.

Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, “Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin