blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’ya yeni yaşam alanı

Bolu’da 1,9 kilometrelik sulama kanalını kapatarak 3 bin 600 metre uzunluğunda yeni bir ömür alanı oluşturulacak.
Bolu Belediyesi, Aktaş ve Çıkınlar mahallelerinden geçen Gölcük Bulvarı boyunca uzanan 1,9 kilometrelik sulama kanalını kapatarak 3 bin 600 metre uzunluğunda yeni bir ömür alanı oluşturuyor. Bolu’nun Kuvayı Ulusala Projesi’nden sonra hayata geçirilecek ikinci projesiyle, kentin güneyinde yaşayan vatandaşlar da çağdaş bir toplumsal alana kavuşacak.

Kuvayı Ulusala Bulvarı projeye referans oldu
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın öncülüğünde; Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Takviye Hizmetleri Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarıyla, kentin kuzeyinde yer alan sulama kanalı daha evvel kapalı sisteme alınmış; üzeri ise çağdaş etraf düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarıyla cazibe merkezi haline getirilmişti. Projenin halk tarafından ağır ilgi ve takviye görmesi üzerine Bolu Belediyesi, ikinci bir kanal yolu projesi için düğmeye bastı.

Proje hangi bölgeleri kapsayacak
Yeni proje, Karacasu Yolu Anka Kuşu Heykeli Kavşağı’ndan başlayarak, doğu tarafında Aktaş ve Çıkınlar mahalleleri içerisindeki Gölcük Bulvarı boyunca ilerleyecek ve Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nin D-100 Karayolu ile kesiştiği noktaya kadar olan alanı kapsayacak.

Sulama kanalı kapalı sisteme alındı
Devlet Su İşleri’nden alınan yazılı müsaadeyle başlatılan çalışmalarda, yaklaşık 1.900 metrelik sulama kanalı, 800 mm ve 600 mm çaplarındaki beton borularla kapalı sisteme alındı.

Proje alanı 3 bin 600 metre
Ayrıca, bakım, tamir ve paklık çalışmalarının yapılabilmesi için gerekli bacaların inşası da Bolu Belediyesi grupları tarafından tamamlandı. Bununla birlikte 3 bin 600 metre uzunluğunda peyzaj alanına oluşturulacak.

Sulama kolaylaşacak, halk sıhhati korunacak
Hayata geçirilecek bu projeyle birlikte, kanaldaki su kayıplarının önüne geçilecek, bölgede bulunan çiftçilerin sulama faaliyetleri kolaylaştırılacak. Ayrıyeten, daha evvel açıkta akan suyun neden olduğu sinek, kurbağa ve gibisi haşerelerin halk sıhhati üzerindeki olumsuz tesirleri de ortadan kaldırılacak.

Araç ve yaya trafiği daha inançlı olacak
Proje, tıpkı vakitte bölgede sıkça yaşanan trafik kazalarının azaltılmasını da hedefliyor. Kanalın kapalı sisteme alınma sürecini tamamlayan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, proje alanını Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne teslim etti. Önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacak olan Fen İşleri Müdürlüğü takımları, öncelikle kuzeydeki sulama kanalında (Kuvayı Ulusala Bulvarı) kullanılan ve büyük beğeni toplayan New Jersey tipi beton bariyerlerle yaklaşık 3 bin 600 metrelik alanı çevreleyecek. Akabinde, genişliği ortalama 8 metre olacak biçimde asfalt yürüyüş yolu ve öteki üstyapı düzenlemeleri inşa edilecek.

Yeni bulvar bölge halkının kullanımına sunulacak
Projenin son basamağında ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü takımları; yürüyüş yolu ile etrafı ortasında kalan alanlarda çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını tamamlayacak. Ayrıyeten, uygun alanlara oyun kümeleri, banklar ve çeşitli aktivite alanları yerleştirilecek. Böylelikle, yeni bulvar bölge halkının ve tüm Bolu’nun kullanımına sunulmuş olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Motosiklet sürücüsü takla atıp otomobilin üzerine düştü… O anlar kamerada

Kent merkezinde meydana gelen kazada caddede dönmeye çalışan araba ile motosiklet çarpıştı. Kazada dönüş yapmaya çalışan arabaya çarpan motosiklet şoförü takla atıp arabanın üzerine oturdu. Motosiklet şoförü şoku atlatınca yaralandığını fark etti. Kaza anı ise güvenlik kameralarınca anbean kaydedildi.
Kaza, 22.15 sıralarında Eski Bolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran cadde üzerinde park halindeki H.Ç. yönetimindeki 41 APB 660 plakalı Citroen marka araba, caddeden yan yola dönmek için harekete geçti. Yola denetimsiz çıkan araba, caddeyi katıca caddede ilerleyen A.T.’nin kullandığı 81 AS 802 plakalı motosiklet ile çarpıştı. Kazada çarpışmanın tesiriyle evvel kaput üzerinde takla atan motosiklet şoför arabanın üzerine oturdu. Olayın şokunu atlatan Motosiklet şoförü A.T., arabadan inerek kendisini yere attı.
Kazayı görenlerin 112 Acil Davet Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine acil sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Yaralı şoföre olay yerinde sıhhat gruplarınca birinci müdahalesi yapılarak ambulans ile Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı
Kaza ise an ve an güvenlik kameralarınca kaydedildi. Kazada cadde kenarında park halindeki arabanın yola çıkıp dönmeye çalışması ve motosiklet şoförünün araba çarpma anı yer aldı. Ayrıyeten motor şoförünün arabanın üzerinde takla atarak evvel arabanın üzerine oturması ve akabinde da yere düşmesi anbean kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin