Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2023 12:12 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’ya farklı vilayetlerden köpek bırakanlara milyonluk cezalar uygulanacak

Bolu Belediye Meclisi’nde farklı vilayetlerden gelip kente köpek bırakanlara 1 ile 5 milyon TL ortasında ceza uygulanması kararı oy birliği ile kabul edildi.

Bolu Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 1.oturumunda CHP’li üyeler Saadet Dişli, Mehmet Korkmaz ile ÂLÂ Partili Ahmet Yılmaz tarafından, kente farklı vilayetlerden başıboş köpeklerin araçlarla getirilerek bırakılmasıyla ilgili önerge verildi. Köpek bırakanların tespit edilmesi halinde 1 milyon ile 5 milyon TL ortasında değişen oranda idari para cezası verilmesini içeren önerge belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Ceza verilmesi konusunda belediye encümenine yetki veren önerge, oy birliği ile kabul edildi.

“Yakalarsak bu cezayı uygulamaktan çekinmeyiz”

Bu uygulamanın Türkiye’de bir birinci olacağını belirten Lider Özcan, “Bolu’ya belediyelerin araçlarıyla çok sayıda hayvan getiriyorlar. Ve bu sokak hayvanlarını köpekleri bırakıyorlar. Bizim mücavir alanımıza bırakıp kaçıyorlar. Kanunu inceledik kanunda bununla ilgili hiç bir karar yok. Hayvana makûs muameleye ait karar var, cezalar var lakin bir yere toplu hayvan bırakmanın bir cezası yok. Bizim hoş bir barınağımız var fakat Zonguldak’ın da tutun Gerede’ye, Düzce’ye kadar her yerden getirip hayvan bırakıyorlar. Ondan sonra vatandaşımız bu durumdan muzdarip. Bizde caydırıcı olsun diye tespit edilmesi halinde bunu yapanlara 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye kadar ceza verilebilmesi için bu yetkiyi istiyoruz. Türkiye’de birinci yapılacak. Kim mahkemeye verecek onu da merak ediyorum. Kim mahkemeye verirse tüm hayvanseverleri onun üzerine salarım. Bolu sokak köpekleri konusunda en problemsiz vilayetlerden biri. Bunu fırsat bilip getirip sabaha karşı bırakıp kaçıyorlar. Geçmişte Hendek Belediyesini tespit ettik. Fakat maddede bir yaptırım yok. Bizde maddede bir boşluk olunca idari ceza koyalım dedik. Yakalarsak bu cezayı uygulamaktan çekinmeyiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
TASARIM4
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
23 Mayıs, 2026 13:26 tarihinde yayınlandı
0

İnteraktif Komedi Oyunu Karabük’ü Mest Etti

Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi’nde sahnelenen iki kişilik interaktif komedi oyunu “İte Kaka”, tiyatroseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. İzleyenlerin tam not verdiği oyun, salonu dolduran seyircileri kahkahaya boğdu.

Erkan Karadeniz’in yazıp yönettiği, Finitolar Tiyatrosu imzalı oyun; doğaçlama sahneleri ve seyirciyle kurduğu sıcak iletişimle büyük beğeni topladı. Başrollerde yer alan Tuğçe Karabayır ve Erkan Karadeniz, sahnedeki enerjileriyle izleyenleri adeta oyunun içine çekti.

Yaklaşık 15 yıllık sahne geçmişlerinde yaşadıkları gerçek hikayeleri, turne maceralarını ve tiyatro anılarını eğlenceli bir dille anlatan ikili, seyircilerle birlikte gerçekleştirdikleri doğaçlama skeçlerle geceye damga vurdu. Zaman zaman izleyicileri de oyuna dahil eden performanslar, salonda kahkaha tufanı oluşturdu.

Tiyatro oyunlarından kesitlerin de sunulduğu gösteri boyunca seyirciler keyifli anlar yaşarken, oyunun samimi atmosferi ve yüksek enerjisi büyük alkış aldı. İzleyenlerin beğenisini kazanan “İte Kaka”, Karabük’te sanat dolu bir geceye imza attı.

Gösteriyi izleyenler arasında bulunan birçok tiyatrosever, oyunun hem eğlenceli hem de sıcak atmosferiyle uzun süre hafızalarda kalacağını ifade etti.

WhatsApp Image 2026 05 23 at 13.23.16

Bizi sosyal medyadan takip edin