blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor taraftarı, 33 yıllık Süper Lig hasreti için 30 otobüsle yola çıktı

Trendyol 1. Lig play-off yarı finalinde Bandırmaspor ile karşılaşacak olan Boluspor’da kırmızı-beyazlı taraftalar, 30 otobüsle Sakarya’ya hareket etti. 33 yıldır Süper Lig hasretinin bulunduğunu söyleyen Ekrem Seçkin, "Ölmeden bir şampiyonluk görmek istiyorum" dedi.
Trendyol 1. Lig play-off yarı finalinde bu akşam saat 20.00’de Bandırmaspor ile karşılaşacak olan Boluspor, birinci maçın hazırlıklarını tamamladı. Müsabakanın Bolu Atatürk Stadı’nın fiziki yetersizlikleri nedeniyle Sakarya’da oynanmasına karar verilmişti. Kırmızı-beyazlı grup de müsabakanın oynanacağı Sakarya’ya hareket etti.

30 otobüs Sakarya’ya hareket etti
Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren Boluspor taraftarı, ekiplerini kritik çabada yalnız bırakmamak için seferber oldu. Kulüp idaresinin ve taraftar kümelerinin tertibiyle yaklaşık 30 otobüsle yola çıkan taraftarlar, öğlen saatlerinde Boluspor Karaçayır Tesisleri önünde toplandı. Kafileler halinde Sakarya’ya hareket eden kırmızı-beyazlı futbolseverler, marşlar eşliğinde coşkulu bir atmosfer oluşturdu.

"Ölmeden bir şampiyonluk görmek istiyorum"
33 yıldır Süper Lig hasretinin bulunduğunu söyleyen Ekrem Seçkin, "Takımı desteklemek için geldim. İnşallah iyisiyle hoş bir sonuç alıp döneceğiz. Ben 46 yaşındayım. 33 yıldır bir hayalim var. Yalçın hocamızın da dediği üzere, o bizim imparatorumuz. Bir hayalimiz var. Ölmeden şampiyon olmak, bir şampiyonluk görmek istiyorum. Düşelim, çıkalım; önümüzdeki dönem düşelim, hiç kıymetli değil. Lakin kâfi ki görelim" dedi.

"Okuduğumuz kentin kadrosunu destekleyeceğiz"
Bolu’da Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyan Ankaragücü taraftarı Fevzi Özcan da, "3 yıldır Boluspor maçlarına geliyorum, takip ediyorum. Play-off’tan Üstün Lig’e çıkmasını istiyoruz. Çıksın ki Harika Lig’de destekleyelim, daha düzgün olsun. Okuduğumuz kentin grubunu destekleyeceğiz. Zati Bolu’yla, Ankaragücü’nün bir düşüncesi olduğunu düşünmüyoruz. Geldik, çok hoş karşıladılar bizi. Mutluyuz, inşallah bugün kazanırız" diye konuştu.
Karşılaşmanın rövanşı ise 24 Mayıs Cuma günü Bandırma’da oynanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
28 Aralık, 2025 13:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yerli Mamografi Veri Setiyle Erken Tanı Dönemi: MAMNET-TR Projesi

Karabük Üniversitesi, yapay zekâ destekli “MAMNET-TR” projesiyle meme kanserinde erken teşhise yönelik Türkiye popülasyonuna özgü mamografi veri setini oluşturuyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Kutucu yürütücülüğünde geliştirilen “MAMNET-TR: Türkiye Popülasyonu Mamografi Görüntülerinden Derin Öğrenme Tabanlı Meme Kanseri Erken Tespit Sistemi” projesi, yapay zekâ teknolojilerini kullanarak meme kanserinde erken tanı oranlarını artırmayı hedefliyor.

Türkiye kadın popülasyonuna özgü kapsamlı bir mamografi veri seti oluşturmayı amaçlayan proje, radyologlara “ikinci göz” desteği sunarak tanı süreçlerinde hem doğruluk oranını yükseltmeyi hem de iş yükünü azaltmayı planlıyor.

Türkiye’ye Özgü Veri Setiyle Daha Doğru Sonuçlar

Proje kapsamında Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinden toplanan 28 bin 800 mamografi görüntüsü, Uzman Radyolog Dr. Öğr. Üyesi Nevin Köremezli Keskin, Dr. Onur Başdemirci ve Dr. Merve Başdemirci tarafından BI-RADS kategorilerine göre etiketlenecek. Bu çalışma sonunda Türkiye’deki kadınların meme dokusu özelliklerini yansıtan, yerli ve özgün bir mamografi veri seti oluşturulacak.

Doç. Dr. Hakan Kutucu, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“MAMNET-TR projemiz, Türkiye kadın popülasyonuna özgü kapsamlı bir mamografi veri seti oluşturmak ve yapay zekâyı erken teşhis süreçlerine entegre etmek amacıyla yürütülüyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 20 bin yeni meme kanseri vakası teşhis ediliyor. Erken teşhis, tedavi başarısını yüzde 90’ın üzerine çıkarıyor. Ancak bugüne kadar yapılan çalışmaların büyük kısmı yabancı veri setlerine dayanıyordu. Biz, Karabük Araştırma Hastanesinden topladığımız verilerle ülkemize özgü bir sistem geliştiriyoruz.”

Yapay Zekâ Radyologlara “İkinci Göz” Olacak

Projede geliştirilen yapay zekâ modülü, mamografi görüntülerini otomatik olarak analiz ederek şüpheli alanları işaretleyecek ve radyologlara destek sağlayacak.

Kutucu, sistemin insan hatasını en aza indireceğini belirterek şunları kaydetti:

“Etik ve hastane izinlerimizi aldık. Üç uzman radyolog hocamızla birlikte, geliştirdiğimiz web arayüzü üzerinden etiketleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu süreçte radyologlarımız kendi ortamlarında veri etiketleyebiliyor. Yapay zekâ sistemimiz bir nevi ikinci göz gibi çalışacak. Yorulmadan her görüntüyü aynı dikkatle inceleyecek, şüpheli bölgeleri tespit ederek radyoloğa uyarı verecek.”

Erken Tanıda Yerli ve Yenilikçi Adım

Karabük Üniversitesinin öncülüğünde yürütülen MAMNET-TR Projesi, Türkiye’de meme kanserinin erken teşhisinde yerli yapay zekâ tabanlı sistemlerin geliştirilmesine öncülük ediyor. Proje, ulusal sağlık sistemine entegre edilmesi halinde erken tanı oranlarını artırarak hem tanı süreçlerinde doğruluk payını yükseltmeyi hem de sağlık hizmetlerinin verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin